بازرس کل گیلان تخریب و تصرف جنگل‌ها را بررسی کرد/طرح ساماندهی خروج دام از جنگل 40 سال طول می کشد

12:24 - 25 شهريور 1393
کد خبر: ۷۴۰۵
دسته بندی: حقوق و قضا ، عمومی
به گزارش خبرگزاری میزان: در نشست مشترک بازرس کل استان گیلان با نمایندگان ویژه رییس جمهور نحوه بهره‌برداری، تخریب و تصرف جنگل ها مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش : در نشست مشترک بازرس کل استان گیلان با نمایندگان ویژه رییس جمهور نحوه بهره‌برداری، تخریب و تصرف جنگل ها مورد بررسی قرار گرفت.

 

به گزارش :در این نشست نحوه بهره‌برداری از جنگل‌ها‌، تعهدات اجراشده و تعهدات باقی‌مانده توسط مجری طرح جنگل‌داری و استفاده از ظرفیت‌های قابل‌تحمل اکولوژیکی و اقتصادی در چارچوب مدیریت پایدار جنگل از طریق شرکت‌های بهره‌برداری موردبحث و بررسی قرار گرفت.

 مسرور بازرس کل استان با توجه به آمار و اطلاعات موجود از جنگل‌های استان اظهار داشت: در صورت عدم جلوگیری از تخریب جنگل‌ها و بهره‌برداری بی‌رویه و عدم ساماندهی به‌موقع دامداران و... جنگل‌کاری جنگل‌های مخروبه استان به‌منظور توسعه فضای سبز و بالا رفتن سرانه آن حدود 80 سال (هر 10 سال 15000 هکتار)، به طول خواهد انجامید.

در این نشست ضمن انتقاد از عدم اجرای مطلوب طرح خروج جنگل‌نشینان از عرصه‌های جنگلی و اقدام عاجل و ضروری برای بهبود این وضعیت اعلام شد با ادامه روند فعلی، اجرای طرح ساماندهی خروج دام از جنگل حدود 40 سال طول خواهد کشید.

در این جلسه همچنین به موضوع 10 ساله بودن قراردادهای منعقده با پیمانکاران طرح‌های جنگل‌کاری و عدم بازنگری در طرح‌ها اشاره و بر لزوم این بازنگری و اجرای تصویب‌نامه‌های هیئت‌وزیران در رابطه با برنامه بهینه‌سازی پایش، حفظ، بهره‌برداری و مدیریت جنگل‌های کشور تأکید شد.

در پایان ضمن انتقاد از رویه موجود در حفاظت و بهره‌برداری از جنگل‌ها و منابع طبیعی به موضوع واگذاری‌های غیرقانونی اراضی جنگلی(ملی و منابع طبیعی) تحت عنوان تفرجگاه‌های تفریحی با سازه‌های سنگین در مناطقی که ممنوعیت واگذاری شامل آن مناطق می‌شود ازجمله طرح‌های جنگل‌داری و... بر حفظ و حراست از این مواهب طبیعی و خدادادی تأکید شد.

به گزارش سازمان بازرسی کل کشور، در این جلسه تاکید شد: فشار عوامل سیاسی بر دستگاه‌های اجرائی در خصوص واگذاری اراضی منابع طبیعی به بهانه حمایت از سرمایه‌گذار و اجرای درخواست‌های اهالی منطقه از قبیل احداث راه و... نباید باعث تخریب و نابودی این نعمت‌های الهی شود و مسئولین ملی ، استانی و شهرستانی باید نسبت به این موضوعات با حساسیت بیشتری ورود کرده و در این مسیر از تمامی ظرفیت‌ها و استعدادهای موجود بهره‌گیری کنند.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *