شمشادهای سطح شهر تهران جمع آوری می‌شوند؟

12:09 - 01 بهمن 1399
کد خبر: ۶۹۴۳۱۳
محمد سالاری گفت: امروز شاهد هستیم که در پیاده راه‌ها شمشادکاری تبدیل به یک اصل مسلم شده و در همه شهرداری‌های مناطق و نواحی و حتی در دیگر شهر‌ها هم این شیوه دنبال می‌شود. آن هم شمشاد‌های بلندی که به خصوص شب‌ها کاملا به یک فضای بی دفاع شهری تبدیل می‌شوند.
محمد سالاری رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران درخصوص معضل بیلبورد‌های تبلیغاتی موجود در جداره پل‌های عابر پیاده به میزان گفت: من فکر می‌کنم که ما باید تغییر و تحولات بنیادی در نگاهمان به شهر و شهروند و شهرداری و فضا‌های شهری به وجود بیاوریم. احساس هم می‌کنم که الان این مقطع تاریخی فرا رسیده که تغییر نگاه اتفاق بیفتد. اتفاقا ما به عنوان اعضای شورای شهر پنجم در کمک به این تغییر نگاه از یک شهر خودرو محور و شهری که همه ذینفعانش می‌خواهند از همه ظرفیت‌ها برای کسب سود و منفعت و درآمد بهره ببرند به یک شهر انسان محور که باید به حقوق و مصلحت جمعی و عمومی توجه کند بسیار موفق بوده ایم.
 
وی تصریح کرد: علت العلل اینکه نظام تصمیم گیری ما در پروژه‌ها و در طرح‌های شهری به اینجا رسیده که همه در فکر منفعت، سود و درآمد از عرصه شهری هستند مغفول ماندن حقوق عمومی است. به صورت مصداقی ما در شورای شهر درمورد فضا‌های عمومی شهر مثل پیاده راه‌ها یا فضا‌هایی که بر روی پل‌های عابر پیاده ایجاد شده این روز‌ها درحال گرفتن تصمیماتی هستیم که در سطح رسانه‌ها و فضای مجازی هم مطرح است. متاسفانه شهرداری تهران و به تبع آن خیلی از شهرداری‌های کشور سعی کرده اند هرجایی که امکان اقداماتی هست تا با آن اقدامات بتوانند کسب درآمد بیشتری بکنند این کار را انجام داده اند. بدون توجه به آثار و تبعات سوئی که این شیوه درآمدزایی و این اقدامات ممکن است داشته باشد. اینجا البته موضوع عدم توجه به پیوست‌های مطالعاتی هم مطرح بوده و ما در این دوره آن را مبنای تصمیم گیری هایمان قرار داده ایم.
 
سالاری بیان کرد: در پل‌های عابر پیاده شهرداری خواسته که از همه جداره این پل‌ها که طولانی هم هستند و فضای قابل توجهی را تشکیل می‌دهند برای ایجاد تابلو‌های شهری به منظور تبلیغات و درآمدزایی بهره ببرد؛ بنابراین عملا این فضای شهری به عنوان یک عرصه عمومی و شارع عام در فراز خیابان تبدیل به فضای بی دفاع شهری و تونل‌های وحشت شده است. البته من اخیرا در جلسه شورای شهر تهران این مساله را با صدای بلند مطرح کردم. ما در شورای شهر دوره پنجم مبتنی بر رویکرد انسان محوری در تلاش هستیم تا این نگاه‌ها و رویه‌ها را تغییر دهیم.
 
بیشتر بخوانید:
 
عضو شورای شهر تهران گفت: یکی از مصوباتی که اخیرا در شورای شهر یک فوریتش تصویب شد الزام شهرداری تهران به بازنگری در همین پل‌های عابر پیاده است که به خصوص برای جامعه زنان شهر و بانوانی که از این پل‌ها در طول شبانه روز عبور می‌کنند فضای ناامنی شده است. همین طور در پیاده راه‌ها که از اساس در نوع درختکاری و توجه به فضا‌های سبز بدعت‌های نادرستی از دهه‌های گذشته گذاشته شده و سعی هم شده که همان‌ها ادامه پیدا کند. در این دوره ما به این موضوعات توجه کرده ایم.
 
سالاری افزود: امروز شاهد هستیم که در پیاده راه‌ها شمشادکاری تبدیل به یک اصل مسلم شده و در همه شهرداری‌های مناطق و نواحی و حتی در دیگر شهر‌ها هم این شیوه دنبال می‌شود. آن هم شمشاد‌های بلندی که به خصوص شب‌ها کاملا به یک فضای بی دفاع شهری تبدیل می‌شوند. در صورتی که در کشور‌های توسعه یافته که این مراحل را گذرانده اند و از این سعی و خطا‌ها تلاش کرده اند عبور کنند و الان به این نتیجه رسیده اند که پیاده راه با خیابان باید به هم الحاق پیدا کند و سعی می‌کنند از عرض خیابان‌ها و معابر کم کنند و به عرض پیاده راه‌ها اضافه کنند و پیاده راه‌ها را به محلی برای تجلی تعاملات مردم تبدیل کنند.
 
وی بیان داشت: به خصوص در جداره‌های فعال و جا‌هایی که شاهد غرفه‌ها و مغازه‌های تجاری و خدماتی هستیم این موضوع را خیلی بهتر می‌بینیم؛ بنابراین یکی از موضوعاتی که این روز‌ها به عنوان مطالبه مهم مردم مطرح می‌شود همین است که ما فضای شهری را از فضا‌های بی دفاع خارج کنیم. بخشی از این‌ها به این دلیل است که مطالعات ما در سازمان‌ها و شرکت‌هایی که زیر نظر شهرداری هستند مبتنی بر مقتضیات روز کامل نیست. بخشی هم به دلیل همان رویکرد درآمدزایی بوده که تلاش کرده ایم از هر مکان و نقطه‌ای درآمد کسب کنیم و کاری هم به تبعات و پیامد‌های سوء آن هم نداشته باشیم. ما در دوره پنجم مدیریت شهری به این مساله توجه کردیم و در تلاش هستیم تا این رویه‌ها را تغییر دهیم.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *