پهپادی مجهز به هوش مصنوعی در خدمت نیروهای مسلح/ رصد تحرکات دشمن با میکرو پهپاد‌ها

9:21 - 30 دی 1399
کد خبر: ۶۹۴۱۲۵
دسته بندی: سیاست ، دفاعی و مقاومت
رئیس گروه ژئوپلیتیک مرکز راهبردی جمهوری اسلامی ایران با اشاره به فناوری «میکرو پهپادها» در بدنه صنعت دفاعی کشور، گفت: مأموریت «میکرو پهپادها»، انتقال اطلاعات تحرکات دشمن روی میز یگان‌های نیرو‌های مسلح است.
امیر سرتیپ محمدحسن نامی در گفت‌وگو با میزان، با اشاره به فناوری استفاده از «میکرو پهپاد‌ها» در بدنه صنعت دفاعی کشور، هدایت و ارسال اطلاعات تحرکات دشمن روی میز یگان‌های نیرو‌های مسلح را از جمله مأموریت مهم این پهپاد‌ها برشمرد و گفت: این اقدام بسیار ارزشمندی است، زیرا انسان اگر اطلاعات نداشته باشد نمی‌تواند خوب عمل کند و اهداف خودش را شناسایی کند، الحمدالله جمهوری اسلامی ایران در این زمینه به اقدامات مناسب و قابل توجهی دست یافته است.

رئیس گروه ژئوپلیتیک مرکز راهبردی جمهوری اسلامی ایران با اشاره به دست‌یابی متخصصان حوزه دفاعی کشور به «هوش مصنوعی» در جریان ساخت محصولات دفاعی بومی در نیرو‌های مسلح و وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح، تصریح کرد: استفاده از «هوش‌مصنوعی» در حوزه‌های مختلف به خصوص نظامی، از اویل سال ۲۰۰۰ میلادی کشور‌هایی برخوردار از رتبه‌های برتر جهانی در تولید علم نظیر جمهوری اسلامی ایران در مسیر دست‌یابی به این فناوری گام برداشتند، ایران آن زمان رتبه دوازدهم را داشت و الان این رتبه ارتقاء پیدا کرده است.

وی افزود: بکارگیری تَعبیه هوش مصنوعی در توسعه نسل جدید تسلیحات و تجهیزات نظامی از جمله موشک‌ها، بمب‌ها، اژدرها، موشک‌های سطح به سطح با هدایت لیزر و پهپاد‌ها و یا هواپیما‌های رادار گریز می‌تواند قابل توجه باشد، هوش مصنوعی عمدتاً علوم ترکیبی آیتی، پردازشی، تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی با بکارگیری در تجهیزات صنعتی، دفاعی، پزشکی مجهز به هوش مصنوعی است.
 
 
نامی با اشاره به ساخت ماشین‌های هوشمند به عنوان خروجی تلاش‌های متفاوت کشور‌های مختلف، تصریح کرد: تجهیزات مجهز به هوش‌ مصنوعی، می‌توانند مانند انسان فکر کنند و با اطلاعات موجودی که دارند با اتخاذ تصمیم مناسب دست به انجام عملیات بزنند.

ایران اسلامی، کشور پیشرو در فناوری هوش مصنوعی در منطقه
رئیس گروه ژئوپلیتیک مرکز راهبردی جمهوری اسلامی، ایران را کشور پیشرو در فناوری هوش مصنوعی به ویژه درحوزه صنعت دفاعی در منطقه برشمرد و بر ورود با سرعت بالای این فناوری در جمهوری اسلامی ایران در زمینه‌های دفاعی، امنیتی، پزشکی، اینترنت، صنعت خودرو و سایر حوزه‌ها تأکید کرد و افزود: کار‌های خوب و مناسبی در راستای ارتقای این فناوری به شکل روزانه در حال انجام است.

۲۰ تریلیون دلار، آورده هوش‌ مصنوعی در اقتصاد جهانی تا سال ۲۰۲۵
وی با بیان اینکه برابر بررسی‌های انجام شده پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۲۵ آورده هوش مصنوعی در اقتصاد جهانی حدود ۲۰ تریلیون دلار باشد، اضافه کرد: انتظار داریم کشور‌های جمهوری اسلامی ایران چین، روسیه، آمریکا، آلمان، انگلیس، فرانسه، نروژ، سوئد هند در آن سهم قابل توجهی داشته باشد.

 ایران اسلامی از اولین کشور‌های موفق غرب آسیا در دست‌یابی به فناوری «هوش‌مصنوعی»
رئیس گروه ژئوپلیتیک مرکز راهبردی جمهوری اسلامی با تاکید بر اینکه ایران اسلامی از اولین کشور‌های موفق غرب آسیا در دست‌یابی به فناوری «هوش‌ مصنوعی» است، پیش‌بینی کرد ربات‌ها و خودرو‌های کاملا مجهز به هوش مصنوعی در آینده نه چندان دور تا سال ۲۰۲۴  وراد میدان شوند و  ربات‌های جنگنده به ویژه در سطح وسیعی در میدان نبرد بکار گرفته خواهند شد.
 
 
 
نامی با اشاره به بکارگیری ربات‌ها به ویژه در حوزه نظامی و در صحنه‌های خطرناک برای انسان، اضافه کرد: این ربات‌ها به جای انسان اقدام خواهند کرد و با استفاده از هوش‌ مصنوعی خود، اهداف را شناسایی و در صورت نیاز نسبت به انهدام آن اقدام می‌کنند.

اهمیت ویژه «هوش‌مصنوعی» در سامانه پدافند هوایی
رئیس گروه ژئوپلیتیک مرکز راهبردی جمهوری اسلامی به اهمیت ویژه «هوش‌ مصنوعی» در سامانه پدافند هوایی اشاره کرد و افزود: نمونه‌های بارزی هم در این رابطه داریم که بیانگر موفقیت ما در این حوزه است.

سامانه «سوم خُرداد» از محصولات دفاعی مهم مُجهز به «هوش‌ مَصنوعی»
وی با تأکید بر سامانه «سوم خُرداد» به عنوان یکی از محصولات دفاعی مهم مُجهز به «هوش‌ مَصنوعی»، سرنگونی پهپاد «گلوبال هاوک» توسط این سامانه را ارتقادهنده وزن ژئوپولیتیکی نظام جمهوری اسلامی ایران نه تنها در منطقه بلکه در جهان دانست و تصریح کرد: این اقدام کمک شایانی به تقویت اقتدار ژئوپولتیکی کشور کرد.

تولید واکسن کرونا، اثبات برتری علمی نظام جمهوری اسلامی ایران نه تنها در منطقه بلکه در جهان است
نامی تولید واکسن کرونا را اثبات برتری علمی نظام جمهوری اسلامی ایران نه تنها در منطقه بلکه در جهان برشمرد و اضافه کرد: این اقدام هم می‌تواند کمک شایانی به ارتقای جایگاه ژئوپولیتیکی جمهوری اسلامی ایران داشته باشد.

مأموریت موفق پهپاد‌های مجهز به هوش مصنوعی در رزمایش‌های ارتش
رئیس گروه ژئوپلیتیک مرکز راهبردی جمهوری اسلامی با اشاره به استفاده از محصولات دفاعی بومی مُجهز به «هوش مَصنوعی» در رزمایش‌های ارتش جمهوری اسلامی ایران به ویژه در حوزه رزم پهپادی، اظهار داشت: پهپاد‌هایی کاملاً مجهز به هوش مصنوعی در این رزمایش‌ها بکار گرفته شدند که در زمینه کسب اطلاعات و انهدام اهداف از پیش تعیین شده عملکرد خوبی ارائه کردند، روز به روز در جهت ارتقای توان رزمی این محصولات دفاعی تلاش می‌شود و سهم ارزنده‌ای در تقویت توان دفاعی کشور دارند.
 
 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *