شهید چیت‌سازیان، نابغه‌ای نظامی که برای جذب زندانیان تلاش می‌کرد

13:58 - 05 آذر 1399
کد خبر: ۶۷۷۷۳۸
دسته بندی: حقوق و قضا ، قضایی
حتماً خاطرات شهید عزیز علی چیت‌سازیان را شنیده‌اید؛ او که فرمود: تنها کسی می‌تواند از سیم خاردارهای دشمن عبور کند که در سیم‌خاردارهای نفس خود گیر نکرده باشد. شهید چیت‌سازیانی که به زندان می‌رفت، با زندانیان هم‌صحبت می‌شد؛ با زندانیان ورزش می‌کرد و با زندانیان قول و قرار می‌گذاشت و به زندانیان می‌گفت بچه‌ها هر موقع حبس‌تان پایان یافت، حتماً به من سر بزنید.

- مهدی حاج‌محمدی، رئیس سازمان زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور ، روز سه‌شنبه چهارم آذر در مراسم انعقاد تفاهم‌نامه میان سازمان متبوع خود و سازمان بسیج مستضعفین در راستای آزادسازی زندانیان جرائم غیر عمد، در بخشی از سخنانش به زندگی شهدای والامقامی گریز زد که برای جذب و یارگیری از میان زندانیان در راستای دفاع از اسلام و انقلاب، جهد و تلاش می‌کردند؛ یکی از این شهدا، شهید والامقام، شهید «علی چیت‌سازیان» بود.

حاج محمدی در همین رابطه گفت: «بسیج به فرموده آقا اهل جذب است؛ لذا می‌تواند ما زندانبانان را در این ماموریت پرخطر و پرافتخار که همان جذب افراد و دستگیری از آنان است یاری کند. چه شهدایی که از زندان‌ها به جبهه‌ها روانه شدند و چه شهدایی که زندان سکوی پروازشان شد؛ چه شهدایی که برای یارگیری و جذب به زندان‌ها مراجعه می‌کردند؛ حتماً خاطرات شهید عزیز علی چیت‌سازیان را شنیده‌اید؛ او که فرمود: تنها کسی می‌تواند از سیم خاردارهای دشمن عبور کند که در سیم‌خاردارهای نفس خود گیر نکرده باشد. شهید چیت‌سازیانی که به زندان می‌رفت، با زندانیان هم‌صحبت می‌شد؛ با زندانیان ورزش می‌کرد و با زندانیان قول و قرار می‌گذاشت و به زندانیان می‌گفت بچه‌ها هر موقع حبس‌تان پایان یافت، حتماً به من سر بزنید».

این اشاره رئیس سازمان زندان‌های کشور به مشی و بینش و روش شهدای والامقام ما از جمله شهید چیت‌سازیان در مواجهه با زندانیان، همان دستورالعمل ساری و جاری در نظام زندانبانی کشور است که بر مبنای رهنمون‌های حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری، بر یک مددجوی مستقر در زندان، نه به عنوان یک مجرم بلکه به عنوان یک فرد مستعد بازاجتماعی شدن می‌نگرد.

اشاره بجای رئیس سازمان زندان‌ها به روش و منش شهید چیت‌سازیان در مصاحبت با زندانیان برای کشاندن آنها به خط نورانی انقلاب اسلامی  در سالگرد شهادت این شهید بزرگوار، ما را بر آن داشت تا مروری بر زندگی این شهید والامقام داشته باشیم.

شهید چیت‌سازیان که بود؟

شهید علی چیت‌سازیان در سال ۱۳۴۱ در خانواده‌ای مذهبی در همدان دیده به جهان گشود. تیزهوشی و توانایی جسمی از خصوصیات بارز دوران کودکی او بود. علاقه زیادی به ورزش‌های رزمی داشت. پر تلاش و باروحیه بود. دوران ابتدائی و راهنمایی را در شرایط فقر خانواده گذراند و خود نیز برای امرار معاش خانواده‌اش کار می‌کرد.

ورودش به هنرستان همزمان با پیروزی انقلاب بود. او مانند میلیونها ایرانی در راه پیروزی و استمرار انقلاب اسلامی تلاش‌های زیادی به عمل آورد.

ورود به بسیج

با فرمان امام خمینی (ره) مبنی بر تشکیل ارتش بیست میلیونی، از طریق هنرستان وارد بسیج شد و در پادگان آموزشی قدس همدان آموزش‌های نظامی را گذراند. هوش و ذکاوت او در کسب فنون نظامی به قدری بود که در مدت کوتاهی به عنوان فرمانده نیروهای آموزشی انتخاب شد . بعد از آن، او فرمانده مرکز آموزش نظامی شد. نیروهائی که توسط شهید چیت‌سازیان آموزش دیده‌اند بالغ بر چندین هزار نفر می‌باشند.

شهید چیت‌سازیان، نابغه‌ای نظامی که برای جذب زندانیان تلاش می‌کرد

با شروع جنگ تحمیلی و تجاوز دشمن بعثی به خاک مقدس جمهوری اسلامی ایران، او که شوق زیادی برای رفتن به مناطق جنگی داشت، با تشکیل و قبول فرماندهی گردان انصارالحسین (ع) و به عهده گرفتن مسئولیت آموزش جنگ‌های کوهستانی در این گردان، به منطقه عملیاتی رفت.

نوجوان ۱۷ ساله‌ای که مأموریت خطیر را به نحو احسن اجرا کرد

در عملیات مسلم‌بن‌عقیل با اینکه بیش از ۱۷ سال سن نداشت، ۱۴۰ نفر از نیروهای بعثی را که به اسارت رزمندگان اسلام در آمده بودند از داخل خاک عراق به پشت جبهه انتقال داد و شهامت و شجاعت خود را به اثبات رساند.

علی چیت‌سازیان با تشکیل لشکر انصارالحسین (ع) به عنوان فرمانده اطلاعات و عملیات این یگان برگزیده شد و در بیشتر عملیات‌هایی که از سوی رزمندگان اسلام برای مقابله با متجاوزان صورت می‌گرفت شرکت کرد. او ۶ بار از نواحی مختلف مجروح شد، اما هر بار با جدیتی بیشتر و عزمی راسخ‌تر به جبهه بر می‌گشت.

فرمانده اطلاعاتی که در عملیات میدانی نیز شرکت می‌کرد

علی چیت‌سازیان همانند فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، با وجود اینکه مسئولیت سنگین فرماندهی اطلاعات و عملیات لشکر انصارالحسین(ع) را به عهده داشت، هیچ گاه از نیروهای مخلص بسیجی دور نمی‌شد، در مواقع عملیات با اینکه مأموریت خود را که شناسایی مواضع دشمن بود، از قبل انجام داده بود، اما به برداشتن اسلحه و حضور در عملیات به یاری رزمندگان گردان‌های عملیاتی می‌شتافت.

شهید چیت‌سازیان، نابغه‌ای نظامی که برای جذب زندانیان تلاش می‌کرد

علی چیت‌سازیان در عملیات کربلای ۴ و ۵ نیز به عنوان فرمانده محور عملیاتی لشکر انصارالحسین(ع) به مبارزه با دشمنان بعثی پرداخت و رشادت‌ها از خود به یادگار گذاشت. هنوز جای جای خاک شلمچه حماسه‌ها و رشادت‌های او را در دل خویش به یادگار دارد، حماسه‌هایی که تا همیشه  تاریخ فراموش نخواهد شد.

فرماندهی که وجودش مشکل‌گشا بود

تیز هوشی و قدرت تصمیم‌گیری فوق‌العاده او در عملیات باعث شده بود که فرماندهی لشکرانصارالحسین(ع) بگوید: با وجود علی بسیاری از مشکلات عملیاتی ما حل می‌شود.

در میدان رزم چون مولایش علی(ع) می‌رزمید و شوق شهادت در وجودش موج می‌زد. سرانجام این سردار ملی و سرباز فداکار اسلام در روز چهارم آذر ۱۳۶۶ در حین انجام یک مأموریت گشت شناسایی به درجه رفیع شهادت نائل آمد. قبل از او برادر دیگرش امیر چیت‌سازیان در راه دفاع از اسلام ناب محمدی به درجه رفیع شهادت رسیده بود.

شهید، علی چیت‌سازیان در مناجات‌هایش بیان کرده است: «کسی می‌تواند از سیم‌های خاردار دشمن عبور کند که در سیم‌های خاردار نفس خود گیر نکرده باشد.»
 
فرمانده‌ای شجاع
 
احسان قنبری از همرزمان شهید چیت‌سازیان به ناگفته‌هایی از ابعاد شخصیتی این سردار شهید اسلام اشاره کرده و گفته است: او فردی شجاع و با جرأت بسیار بود و فردی برجسته در عملیات‌های شناسایی به شمار می‌رفت.

وی با اشاره به نقش شهید علی چیت‌سازیان در شکل‌گیری واحد اطلاعات، عملیات لشگر انصارالحسین (ع) گفت: زمانی که گردان کوهستانی انصار در سال ۶۱ به تیپ تبدیل شد؛ وی واحد اطلاعات را تقویت کرده و انسجام داد و از آن پس تا ۴ آذر ۶۶ که به شهادت رسید، مسئول اطلاعات لشگر انصار (ع) همدان بود.
 
 «علی آقا » در عملیات‌های سخت خود پیشاپیش نیرو‌ها حضور داشت
 
قنبری که سه سال در واحد اطلاعات لشگر انصار و دوشادوش شهید چیت‌سازیان حضور داشته، بیان کرد: "علی‌آقا" فرمانده‌ای نبود که دستور داده و کنار بایستد بلکه خود همراه نیرو بوده و پیش از اینکه نیروهایش را به کاری امر کند؛ خودش آن را انجام می‌داد و در مأموریت‌های سخت جلوتر از همه بود.
 
وی افزود: «علی‌آقا» آن‌چنان با نیرو‌ها صمیمی بود که تا پیش از شهادتش، هر کسی فکر می‌کرد او را بیش از دیگران دوست دارد، اما پس از شهادت همه فهمیدند او با همه صمیمی، یک‌دل و مهربان بود.
 
قنبری با اشاره به خاطره‌ای زیبا از این شهید بزرگوار گفت: بهار سال ۶۵ قرار شد به دیدار امام خمینی (ره) برویم و از جبهه مرخصی گرفتیم؛ وقتی به جماران رسیدیم متوجه شدیم؛ دیدار روز‌های دوشنبه است و ما اشتباهی یکشنبه رفته‌ایم؛ خواستیم بمانیم که "علی‌آقا" گفت: "برگردیم جبهه، چون ما تنها یک روز اجازه گرفته‌ایم و هرچند امام (ره) را ندیدیم، اما ثواب زیارت را برده‌ایم".
 
وی افزود: شهید چیت‌سازیان این روحیه را همواره داشت و زمانی که مرخصی گرفته و به پشت جبهه می‌آمد به محض به هم ریختن اوضاع و نیاز، به سرعت بازمی‌گشت.
 
هنر "علی‌آقا" تربیت رزمندگان متدین و شجاع از بین "داش‌مشتی"‌ها بود
 
عضو گردان اطلاعات، عملیات لشگر انصارالحسین (ع) در دوران دفاع مقدس تصریح کرد: یکی از کار‌های ماندگار شهید چیت‌سازیان، تربیت نیرو‌های معتقد و کار بلد از بین به اصطلاح "داش‌مشتی"‌ها و افراد و قشر‌هایی بود که خیلی خوش‌نام نبوده و دارای روش زندگی خاصی بودند.
 
قنبری ابراز کرد: بسیاری از افراد برای این کار به "علی‌آقا" خرده می‌گرفتند، اما او اهمیت نداده و روی این افراد سرمایه‌گذاری کرده و آن‌ها را به درجه‌ای می‌رساند که کسی باور نمی‌کرد و بسیاری از آن‌ها به شهادت رسیده‌اند.
 
وی مطرح کرد: یکی از ویژگی‌های کاری شهید چیت‌سازیان نیز این بود که نیرو را همان روز‌های نخست، "آب‌دیده" کرده و آموزش سختی به آن‌ها می‌داد تا جایگاه کار در واحد اطلاعات را بشناسند، زیرا نیرو‌های اطلاعات برخلاف سایر رزمندگان، "زاهدان روز و شیران شب" بودند.
 
قنبری، مقاومت شجاعانه در جاده ام‌القصر را یکی دیگر از کار‌های بزرگ شهید چیت‌سازیان عنوان کرد و افزود: در این عملیات که دو طرف ما را آب فراگرفته بود؛ عراقی‌ها ۲۰۰ متر جلوتر از ما قرارداشتند، اما ابتکار و مقاومت شهید چیت‌سازیان موجب شد تا دشمن شکست بخورد.
 
وی اظهار داشت: او خود از دور نگاه کرده و وقتی دشمن به ۲۰ متری ما می‌رسید به ما دستور تیراندازی می‌داد و با این کار توانستیم بر دشمن پیروز شویم.
 
«علی آقا» گفت: بدجوری دلم برای شهدا تنگ شده و می‌ترسم جنگ تمام شود و شرمنده پدران و مادران شهدا شوم
 
وی با اشاره به خاطره‌ای از آخرین روز‌های زندگی سردار علی چیت‌سازیان گفت چند روز پیش از شهادتش در منطقه "ماووت" بودیم؛ دم غروب بود و رزمندگان حال و هوای معنوی داشتند؛ خاطرم هست "علی‌آقا" به طرفم آمده، دستش را دور گردنم انداخت و گفت "بدجوری دلم برای شهدا تنگ شده و می‌ترسم جنگ تمام شود و شرمنده پدران و مادران شهدا شوم که چرا فرزند آن‌ها شهید شده و من زنده مانده‌ام" و درست چند روز بعد بود که به آرزوی خود رسید و به درجه رفیع شهادت نائل آمد.
 
قنبری، مهمترین پیام سردار شهید چیت‌سازیان و همه شهدا برای ما را حفظ نظام دانست و تصریح کرد: برای حفظ این نظام، خون‌های بسیاری ریخته شده و به سادگی به دست نیامده و همگی وظیفه داریم برای حفظ آن از همه چیز خود بگذریم.
 
شهید چیت‌سازیان، نابغه‌ای نظامی که برای جذب زندانیان تلاش می‌کرد
 
اقدام شاخص شهید چیت‌سازیان؛ جذب نیرو برای حضور در جبهه‌های حق علیه باطل از بین زندانیان
 
سردار مظاهر مجیدی فرمانده سپاه انصارالحسین(ع) استان همدان، سال گذشته در سالروز شهادت شهید چیت‌سازیان، در مراسمی به ویژگی‌های شخصیتی و کاری این شهید والامقام اشاره کرد و گفت: یکی از کارهای شاخص و برجسته این شهید جذب نیرو برای حضور در جبهه‌های حق علیه باطل از بین زندانیان بود.
 
سردار مجیدی یادآوری کرد: شهید چیت‌سازیان با حضور در زندان همدان عنوان کرد که بسیاری از این افراد همراه و همگام با انقلاب هستند بنابراین باید از توان آنها در جبهه استفاده کرد که این سخنان برای خیلی ها قابل درک نبود.شهید چیت سازیان با سخنرانی در جمع زندانیان همدان بسیاری از آنها را شیفته نظام و انقلاب کرد؛ چرا که معتقد بود زندانی را می‌توان به گونه‌ای تربیت کرد که مجاهد در راه خدا شود.
 
 فرمانده سپاه انصارالحسین(ع) استان همدان خاطر نشان کرد: در بسیاری از عملیات‌ها به ویژه عملیات کربلای پنج که تمامی منطقه عملیاتی زیر بمباران تانک و توپ بود زندانیان به عنوان راننده آمبولانس زخمی‌ها را به عقب برمی‌گرداندند. علی‌ایحال، جنگ تحمیلی نشان داد که استفاده از زندانیان در دیگر بخش‌ها و بازگشت سعادتمندانه آنها به جامعه امری شدنی است.
 
گلستان یازدهم
 
کتاب «گلستان یازدهم» روایتی صمیمی و عاشقانه از زندگی سردار شهید «علی چیت‌سازیان» است. در مراسم ششمین پاسداشت ادبیّات جهاد و مقاومت که روز ۲۰ بهمن ۹۵ در حسینیه‌ی امام خمینی (رحمه‌الله) شهر همدان برگزار شد، از تقریظ مقام معظم رهبری بر کتاب «گلستان یازدهم» رونمایی شد.

متن تقریظ رهبر انقلاب بر این کتاب -که خاطرات خانم پناهی‌روا از همسر شهیدش (سردار علی چیت‌سازیان) به قلم خانم ضرابی‌زاده می‌باشد- بدین شرح است:

بسم‌الله‌الرّحمن‌الرّحیم
این روایتی شورانگیز است از زندگی سراسر جهاد و اخلاصِ مردی که در عنفوان جوانی به مقام مردان الهی بزرگ نائل آمد، و هم در زمین و هم در ملأ اعلیٰ به عزّت رسید .. هنیئاً له.
راوی -شریک زندگی کوتاه او- نیز صدق و صفا و اخلاص را در روایت معصومانه‌ی خود بروشنی نشان داده است.
در این میان، قلم هنرمند و نگارش آکنده از ذوق و لطف نویسنده است که به این همه، جان داده است. آفرین بر هر دو بانو؛ راوی و نویسنده‌ی کتاب.

در آذرماه سال ، ۹۷پایگاه اطلاع‌رسانی KHAMENEI.IR به مناسبت ایام سالگرد شهادت سردار علی چیت‌سازیان، نماهنگ «آن‌سوی معبر» را منتشر کرد.

[video src='https://www.mizan.news/wp-content/uploads/2022/01/2864419_548.mp4']


علی وطنی مداح اهلبیت ع و رزمنده و بسیجی
|
-
|
۱۵:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۵
0
0
با لاله شهید عشق را این سخن است: # کی لاله ! تو را طراوت از خون من است سر دادن و جان به دیگران بخشیدن # این شیوۀ عاشقان گلگون کفن است ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ رحمت و رضوان الهی به ارواح مطهر و نورانی شهید والامقام و سردار پرافتخار اسلام علی چیت سازیان و هزاران رزمندۀ شهید و شورآفرینی باد که مخلصانه و مؤمنانه در راه خدا قدم برداشتند و آخرالامر با فیض عظمای شهادت به لقاء معبود یکتای خویش شتافتند و نام زیبای شان را در زُمرۀ یاران آخرالزمانی حضرت ابالاحرار ابا عبدالله الحسین (ع) ثبت نمودند. اعلی الله مقامهم فی جنات النعیم و حشرهم الله مع محمدٍوآله الطاهرین سیّما حسین ابن علی ابن ابیطالب و ارواح التی حلّت بفنائه
محمد
|
-
|
۰۱:۳۰ - ۱۳۹۹/۱۱/۳۰
0
0
روحش شاد
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *