چاره‌ای نیست باید کشور تعطیل شود

16:12 - 03 آبان 1399
کد خبر: ۶۶۷۸۷۵
محمد حقانی گفت: ما هم که در حال حاضر در کشورمان به صورت روزانه شاهد فوت حداقل سیصد نفر از مبتلایان کرونا هستیم باید به این نکته واقف باشیم که ارزش جان انسان‌ها بیشتر از ضرر و زیان اقتصادی است. پس چاره‌ای نیست و برای حفظ سلامتی مردم باید محدودیت‌ها اعمال گردد و در صورت لزوم کشور تعطیل شود.
محمد حقانی عضو سابق شورای اسلامی شهر تهران در خصوص احتمال تعطیلی تهران و نقاط پرخطر کشور در گفت‌وگو با میزان گفت: اگر شرایط اقتصادی کشور و وضع معیشتی مردم اجازه بدهد هرچقدر تعطیلی‌ها بیشتر باشد بهتر است. زیرا مردم آنطور که باید و شاید رعایت پروتکل‌های بهداشتی را نمی‌کنند بنابراین هرچقدر که خانه نشین باشند بهتر خواهد بود.

وی افزود: البته یک قشری از افراد جامعه چه در تهران و چه در سایر نقاط کشور هستند که گنجشک روزی هستند و اگر از خانه بیرون نیایند و کار نکنند در مساله امرار معاش دچار مشکل می‌شوند؛ بنابراین از روز اول که بیماری کرونا شیوع پیدا کرد باید به چنین مسایلی بیشتر دقت می‌شد.

حقانی درباره لطمه احتمالی تعطیلی‌ها بر اقتصاد کشور گفت: در همه جای دنیا این دغدغه وجود دارد که تعطیلی ممکن است به اقتصاد آسیب بزند و باعث فلج شدن اقتصاد شود، اما در عین حال به فکر رعایت پروتکل‌های بهداشتی هم هستند. برای همین شاهدیم این روز‌ها در بسیاری از کشور‌های غربی محدودیت‌ها را دوباره برقرار می‌کنند، چون ناچار هستند و می‌دانند به اقتصادشان لطمه خواهد زد. ما هم که در حال حاضر در کشورمان به صورت روزانه شاهد فوت حداقل سیصد نفر از مبتلایان کرونا هستیم باید به این نکته واقف باشیم که ارزش جان انسان‌ها بیشتر از ضرر و زیان اقتصادی است. پس چاره‌ای نیست و برای حفظ سلامتی مردم باید محدودیت‌ها اعمال گردد و در صورت لزوم کشور تعطیل شود.

عضو سابق شورای اسلامی شهر تهران درباره وجود سازوکاری برای تامین مایحتاج مردم به ویژه اقشار آسیب پذیر در شرایط تعطیلی گفت: شرایط اقتصادی دولت درحال حاضر بسیار نامناسب است و نهادی غیر از دولت هم نداریم که بتواند مایحتاج اقشار آسیب پذیر را تامین کند. طی این مدت هم البته به همان نحوی رفتار شده که در همه جای دنیا اتفاق افتاده و در دیگر نقاط دنیا همین شرایط وجود دارد. با این حال تفاوتی که وجود دارد این است که در بعضی از جوامع تشکل‌های مردمی و بنیاد‌های خیریه کم و بیش وجود دارند و در این کار‌ها مشارکت می‌کنند. درحالی که در کشور ما تنها مرجع و پناه مردم برای تامین این نوع نیاز‌ها نهاد دولت است. شرایط امروز درهرحال بحرانی است و دولت باید تمام هزینه‌هایی که دارد را یا باید کاهش دهد یا متوقف کند و به مردم و اقشار کم درآمد رسیدگی کند.

حقانی در پاسخ به پرسشی درباره فرهنگ پر قدمت صدقه و وقف در تاریخ گذشته ایران و اسلام و وضعیت کنونی این سنت‌ها گفت: در جامعه ایران این فرهنگ متاسفانه آسیب دیده و کهنه شده و ما طوری عمل کرده ایم که آن اعتمادی که در گذشته بین مردم بوده از بین رفته و شهروندان ما کمتر رغبتی برای مشارکت در چنین کار‌های خداپسندانه‌ای دارند.

وی افزود: البته صحبت از وقف یک بحث مفصلی را می‌طلبد. وقف یک فرهنگ عالی و بی نظیر در جامعه ما بوده و شاید خیلی قبل‌تر از اینکه خیلی کشور‌های دیگر به چنین فرهنگی دست پیدا کنند ما چنین سنت و الگویی را داشته ایم. اما باید بگویم متاسفانه امروزه این را هم از دست داده ایم یا در میان جامعه و مردم ما بسیار کمرنگ شده. علتش هم این است که شرایط اقتصادی مردم تا حدودی ضعیف شده و متاسفانه اعتماد متقابلی که در گذشته وجود داشته از بین رفته است.

حقانی با بیان اینکه سنت وقف در جامعه ما به منش و رفتار اهل بیت باز می‌گردد گفت: آن چیزی که از گذشته‌های دور برای مردم ما الگو محسوب می‌شده و آن‌ها را وا می‌داشته تا به معیشت نیازمندان رسیدگی کنند رفتار و کردار مولای متقیان حضرت علی (ع) بوده که پنهانی و دور از چشم دیگران به نیازمندان کمک می‌کردند.
وی در ادامه با اشاره به بنیه ضعیف اقتصادی کشور و گسترش فقر در میان مردم گفت: من اطمینان دارم مردم و کشور و شرایط اجتماعی ما به شکلی است که اقشار فرودست و آسیب پذیر خیلی درمانده نخواهند ماند و همین گسترش بیماری کرونا به عاملی برای تقویت همبستگی‌های اجتماعی تبدیل خواهد شد که یک بعد آن در احیای دوباره فرهنگ وقف خود را نشان خواهد داد.

حقانی درخصوص اولویت تعطیلی اصناف و مشاغل گفت: بخشی از اصناف به طور کلی تعطیل شده اند و از نظر درآمدی از حیز انتفاع افتاده اند اخیرا هم تعدادی از صاحبان این مشاغل مقابل مجلس و سایر نهاد‌ها تجمع‌هایی برگزار کرده اند. تصور می‌کنم تا حدودی باید به بعضی از صنوف اجازه داده شود که در یک شرایط خاص اجازه کار داشته باشند در غیر این صورت واقعا رو به فنا و نیستی می‌روند. اخیرا مکان‌هایی مانند تالار‌های پذیرایی به طور کلی تعطیل شده اند درحالی که بسیاری از این اجتماعات در بین خانواده‌ها یا زیرزمین‌ها یا جا‌های دیگری دور از چشم مسولان کم یا بیش وجود دارد که من تصور می‌کنم تا حدودی باید این نوع مشاغل را با یک برنامه ریزی کارشناسی شده اجازه داده شود به کارشان ادامه بدهند. ولی برخی از اصناف هم که امکانی برای فعالیتشان در این شرایط وجود ندارد مانند اماکن ورزشی به طور کامل باید تعطیل باشد البته باز بهتر است بعضی رشته‌های ورزشی که خطرآفرین نیستند همچنان امکان فعالیت داشته باشند که بتوانند تا حدودی درآمدزایی کنند و به امرار معاش بپردازند.
 
بیشتر بخوانید:
آیا در صورت ابتلا به کرونا باید با اورژانس تماس بگیریم؟

عضو سابق شورای شهر تهران در رابطه با سهم حمل و نقل عمومی در گسترش بیماری کرونا به ویژه در شهر تهران گفت: مطمئنا حمل و نقل عمومی خیلی تاثیرگذار است. چون زیرساخت‌های کنونی در زمینه حمل نقل عمومی به ما این امکان را نمی‌دهد که مانند برخی کشور‌های دیگر عمل کنیم. اگر روزی ۲۰ میلیون جابه جایی مسافر در تهران داشته باشیم با توجه به تراکم جمعیتی که در اتوبوس و مترو شکل می‌گیرد این مساله در گسترش بیماری کرونا بسیار تاثیر خواهد داشت.

وی ادامه داد: باید تا جایی که امکان دارد جا به جایی‌ها از طریق حمل و نقل عمومی کاهش پیدا کند. البته با توجه به آن ظرفیتی که باید به برخی از مشاغل اجازه داده شود تا همچنان مشغول به کار باشند باید یک تناسب مستقیمی با سیستم حمل و نقل عمومی برقرار شود با این وجود از تاثیر زیادی که حمل و نقل عمومی به خصوص اتوبوس و مترو در ابتلای به کرونا خواهد داشت نمی‌توان گذشت.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *