اکران «خورشید» در شب پنجم جشنواره فیلم کودک/استقبال از اکران آثار خارجی

15:00 - 02 آبان 1399
کد خبر: ۶۶۷۷۰۶
سی‌وسومین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان در پنجمین روز خود شاهد اکران آثار متعددی بود که از جمله مهمترین آن‌ها می‌توان به فیلم سینمایی «خورشید» به کارگردانی مجید مجیدی اشاره کرد.

- سی‌وسومین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان در پنجمین روز خود شاهد اکران آثار متعددی بود که از جمله مهمترین آنها می‌‌توان به فیلم سینمایی «خورشید» به کارگردانی مجید مجیدی اشاره کرد.

در روز پنج‌شنبه یکم آبان ماه ۹۹ این پلتفرم سه انیمیشن خارجی «حیوانات بیسکوییتی» به مدت ۹۱ دقیقه، «سگ‌های قطبی» به مدت ۹۱ دقیقه و «کاپیتان شمشیردندان و الماس جادویی» به مدت ۸۵ دقیقه نمایش داده شد.

«شهر موش‌ها» به مدت ۷۸ دقیقه، «دزد عروسک‌ها» به مدت ۷۷ دقیقه، «گلنار» به مدت ۸۲ دقیقه، «آهوی پیشونی سفید» به مدت ۸۹ دقیقه و «مربای شیرین» به مدت ۹۲ دقیقه فیلم‌هایی بودند که علاقه‌مندان در روز پنجم جشنواره تماشا کردند.

شش فیلم خارجی «پسر ابری» به مدت ۷۷ دقیقه، «جیکوب، می‌می و سگ‌های سخنگو» به مدت ۶۵ دقیقه، «تنها» به مدت ۹۶ دقیقه، «چیری و چری» به مدت ۹۰ دقیقه، «راه طولانی شمال» به مدت ۸۵ دقیقه و «پسر و جهان» به مدت ۸۰ دقیقه نمایش داده شدند.

در بسته پویانمایی‌های کانون هفت انیمیشن «این هم پول ماهی»، «توکا در قفس»، «زری زری کاکل زری»، «زندگی مورچه‌ها»، «قلب مترسک»، «کشاورز و ربات کیمیاگر»، «نقاشی رومی» به مدت ۹۵ دقیقه گنجانده شد. برای بخش منتخب جشنواره بین‌المللی نیز فیلمی از هندوستان با نام «لبخند» به مدت ۳۰ دقیقه در نظر گرفته شده است. «خداحافظ سینما» به کارگردانی یاسر احمدی به مدت ۸۶ دقیقه آخرین فیلمی‌ست که در نماوا و ویژه ناشنوایان نمایش داده شد.

روز پنجم جشنواره سی‌و‌سوم فیلم «شماره۲۹» به کارگردانی هادی رحیمی خواص به مدت ۱۰۴ دقیقه در پلتفرم تیوا ویژه نابینایان نمایش داده شد. در بخش بین‌المللی نمایش ۵ انیمیشن «گربه‌ها در هلوآباد» به مدت ۸۷ دقیقه، «حیوانات بیسکوییتی» به مدت ۹۱ دقیقه، «پرنسس یخی» با مدت زمان ۸۸ دقیقه، «سگ‌های قطبی» به مدت ۹۱ دقیقه و «کاپیتان شمشیردندان و الماس جادویی» به مدت ۸۵ دقیقه برنامه‌ریزی شد. نمایش فیلم «خداحافظ سینما» ساخته یاسر احمدی به مدت ۸۶ دقیقه ویژه نابینایان نیز در این برنامه گنجانده شد.

در این روز برگزاری کارگاه «فیلم عروسکی و نحوه ارتباط آن با جهان» و «جایگاه ریتم در کارگردانی فیلم کودک» در بخش بین‌الملل از ساعت ۱۱ تا ۱۳ و کارگاه «انتقال تجربه: طراحی صحنه و لباس در سینما» در بخش ملی از ساعت ۱۳ تا ۱۵ برنامه‌ریزی و اجرا شد.

نشست فیلم «خورشید» با حضور مجید مجیدی (کارگردان)، امیر بنان (تهیه‌کننده)، جواد عزتی، روح‌الله زمانی، شمیلا شیرزاد، ابوالفضل شیرزاد، مانی غفوری (بازیگران) در سی و هشتمین جشنواره فیلم کودکان و نوجوانان برگزار شد.

مجید مجیدی، در ابتدای این نشست گفت: تمام کودکانی که کار می‌کنند، آسیب‌های خانوادگی دارند که برای گذران زندگی خود و خانواده مجبور به کار کردن هستند. دوست داریم شرایطی ایجاد شود که کودکان مجبور به کار نباشند، اما این شرایط ایده‌آل است. در این شرایط فعلی، بحث آموزش این کودکان اهمیت دارد. در تحقیقاتم با مدرسه‌ای مواجه شدم که توسط خیریه‌ها برای کودکان کار تشکیل شده بود و درآن مدرسه به مسائل بچه‌ها رسیدگی می‌کردند. ما باید در کنار فیلم، پویش‌هایی را با همکاری موسسات خیریه برقرار کنیم و اصحاب رسانه هم کمک کنند تا مشارکت مردمی ایجاد شود و مدرسه بسازیم. می‌توانیم برای این بچه‌ها کار آفرینی کنیم و به آن‌ها مهارت بیاموزیم.

https://icff.ir/wp-content/uploads/2020/10/%D9%81%D8%B1%D8%B4-%D9%82%D8%B1%D9%85%D8%B2-%D9%81%DB%8C%D9%84%D9%85-%D8%B3%DB%8C%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%AE%D9%88%D8%B1%D8%B4%DB%8C%D8%AF-5-1024x682.jpg

مجیدی ادامه داد: سعی کرده‌ایم در این فیلم به کلیشه‌ها نپردازیم و با ظرافت جلو برویم. چالش اصلی یک فیلم، فیلمنامه آن است. مرزبندی سختی است که بتوان مفاهیم بسیار مطرح کرد و کلیشه‌زده نشد.

این کارگردان با اشاره به روند تولید «خورشید» گفت: تماشاگران، آثار یک کارگردان را با هم مقایسه می‌کنند و باید هربار نوآوری داشته باشیم. در جشنواره فجر، زمان محدودی برای رساندن فیلم به جشنواره داشتیم و فیلمبرداری، پنجم بهمن تمام شد. این کار اولین فیلم من بود که به این بحران خورد. صحنه‌های تونل آب، در سوله‌ای و قطعه قطعه ساخته شد و کار سختی بود. «خورشید»، تنها پنج درصد جلوه‌های ویژه داشت. ۴۵ روز فیلمبرداری تونل طول کشید و دوماه به زمان فیلمبرداری اضافه شد. تاکید داشتم که فیلم به جشنواره فجر برسد. مرسوم است که فیلم بعد از جشنواره براساس بازخورد‌ها و نظرات اصلاح شود. بعد از بردریافت بازخورد‌ها تغییراتی را اعمال کردم و نسخه‌ای که در جشنواره کودک پخش شد همان نسخه ارائه شده در ونیز بود.

جواد عزتی، بازیگر فیلم «خورشید» هم در این نشست با بیان این‌که اگر نتوانیم در خانواده‌ها اهمیت تحصیل را جا بیندازیم، صد تبلت هم داشته باشند، اتفاقی نخواهد افتاد؛ گفت: اگر یک مادر وظیفه خود بداند، بدون تبلت هم می‌تواند فرهنگ و آداب را به کودکش بیاموزد. سینما هم می‌تواند این نقش را ایفا کند و به مخاطبان، فرهنگ بیاموزد. نقش که بازی کردم، برایم از این جهت جذاب بود که شخصیتی دغدغه‌مند داشت و به دنبال کمک به بچه‌ها بود.

او ادامه داد: زمانی که مجید مجیدی، قصه فیلم را برای من تعریف کرد، به من این جمله را گفت که «اگر می‌توانی از این داستان بگذری، نیا!». خوشحال هستم که در این کار بازی کردم.

روح‌الله زمانی، بازیگر نوجوان این فیلم که جایزه استعداد بازیگری را از جشنواره ونیز گرفت، گفت: به دلیل ابتلا به کرونا، نتوانستم به ایتالیا بروم. الان حالم خوب است و مشکلی ندارم. جایزه ونیز را در ایران دریافت کردم. از گرفتن جایزه خوشحال شدم، اما فکر نمی‌کردم که کودکی که نمی‌توانست سه کیلومتر هم از محل زندگیش دور شود، از قاره‌ای دیگر جایزه بگیرد.

در ادامه، مانی غفوری هم گفت: تصمیم دارم کار در سینما را ادامه دهم. از آقای مجیدی ممنونم که کمک کرد تا بتوانم بازی کنم. شخصیتی که بازی کردم بی‌ربط با زندگی واقعی من نیست. در وهله اول سینما و بعد ورزش برایم اهمیت دارد؛ و این روز‌ها در رده نوجوانان تیم نیروی زمینی بازی می‌کنم.

ابوالفضل شیرزاد، دیگر بازیگر «خورشید» گفت: وقتی خواهرم (شمیلا) از ونیز، تصویری با من ارتباط می‌گرفت و عکس‌های او را می‌دیدم، خوشحال بودم که دیگر کار نمی‌کنیم. من در مترو و چهارراه کار می‌کردم و گاهی برخورد بدی با من می‌شد. کودک کار بودن سخت است. من و خواهرم کار کردیم و می‌دانیم که چقدر سخت است.

سیدمحمدمهدی موسوی هم درباره بازی‌اش در این فیلم گفت: خاطرات بسیاری با این فیلم دارم و از موفقیت‌های «خورشید» خوشحالم، این روز‌ها هم کار می‌کنم و هم درس می‌خوانم. ما نمی‌توانیم کار نکنیم. در بحران کرونا برخی به رعایت پروتکل‌ها توجه نمی‌کنند و مسافرت می‌روند و… مسئولین باید کاری جدی در این رابطه انجام دهند.

همچنین مراسم بزرگداشت کامبوزیا پرتوی و ابراهیم فروزش در جشنواره سی‌‌وسوم با حضور علیرضا تابش، دبیر جشنواره سی و سوم و جمعی از اهالی سینما با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی، عصر پنج‌شنبه در سالن زنده‌یاد عباس کیارستمی بنیاد سینمایی فارابی برگزار شد.

سی و سومین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان از ۲۷ مهر تا ۲ آبان به دبیری «علیرضا تابش» برگزار خواهد شد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *