موج حملات علیه نظامیان و اماکن آمریکایی در عراق؛ پایان اشغالگری نزدیک است؟

3:15 - 09 مهر 1399
کد خبر: ۶۵۹۹۰۵
ثبت ۲۵ مورد حمله به کاروان ها، نظامیان و پایگاه‌ها و سفارت آمریکا در عراق، واشنگتن را به سمت تهدید عراق به تعطیلی سفارت خود در بغداد سوق داده است.
رسانه‌های عراقی اخیرا اعلام کردند که «مایک پمپئو»، وزیر خارجه آمریکا، دولت عراق را به دلیل افزایش حملات علیه نظامیان و پایگاه‌های نظامی اش در این کشور تهدید به تعطیلی سفارت آمریکا کرده است.
 
به گزارش «ژئوپلتیک»، رسانه‌های عراقی می‌گویند «مایک پمپئو»، «برهم صالح»، را تهدید کرده که آمریکا آماده است تا در صورت متوقف نشدن حملات علیه نظامیان، کاروان‌ها و پایگاه‌های نظامی آمریکایی، سفارت خود را در «بغداد»، پایتخت عراق، تعطیل کند.
 
وی در تهدید خود مدعی شده گروه‌های مقاومتی «کتائب حزب الله» و «عصائب اهل الحق» در حملات علیه آمریکایی‌ها نقش داشته اند.
 
در همین حال یک منبع ناشناس در گفت و گو با «المانیتور»، می‎گوید «برهم صالح در جلسه‌ای که با سران جناح‌های سیاسی برگزار کرده و گفته نامه تهدیدآمیزی از سوی پمپئو دریافت کرده است.»
 
همچنین شبکه تلویزیونی «العربیه» عربستان نیز به نقل از منابع سیاسی آمریکایی و عراقی مدعی شد «تهدید‌ها شامل تحریم، اعمال محدودیت در کمک‌های بین المللی مانند کمک بانک جهانی و صندوق بین المللی پول به عراق بود.»
 
این ادعا‌ها در حالی مطرح می‌شوند که گروه‌های مقاومتی عراقی اعم از «النجبا» و «کتائب حزب الله» در واکنش به این خبر اعلام کردند که متعهد به ادامه مبارزه با تروریسم در این کشور هستند.
روزنامه آمریکایی «واشنگتن پست» در یادداشتی که اخیرا منتشر کرد، نوشت «عراق به ما نشان داد که اگرچه قدرت نظامی آمریکا قابل توجه است، اما نمی‌تواند در عرصه سیاسی تعیین کننده باشد؛ تهدید‌های مستقیم علنی مانند تهدید پمپئو به ندرت به عمل منجر می‌شوند.»
 
نظامیان، کاروان ها، پایگاه‌ها و سفارت آمریکا در ماه‌های اخیر شاهد افزایش شمار حملات بوده اند.
 
براساس بررسی «جوئل وینگ»، تحلیلگر امور عراق، در ماه جاری میلادی ۲۵ حمله به کاروان‌های حمل تجهیزات نظامی و لجستیکی آمریکا و سفارت این کشور واقع در منطقه سبز انجام شده است.
 
روابط آمریکا و عراق از ۳ ژانویه سال جاری (۱۳ دی) در پی حمله پهپاد آمریکایی به فرودگاه بغداد و ترور سردار شهید «قاسم سلیمانی» و «شهید «ابومهدی المهندس»، معاون حشدالشعبی دچار چالش و تنش جدی شده است.
 
تنها ۲ روز پس از اقدام تروریستی آمریکا، پارلمان عراق به اتفاق آرا لایحه‌ای را تصویب کردند که خواستار اخراج همه نظامیان خارجی از عراق شدند.
 
اگرچه ۱۷ سال از زمان حمله آمریکا به عراق می‌گذرد، اما نظامیان آمریکایی همچنان در عراق به شکل گسترده حضور دارند.
 
مقام‌ها و فرماندهان عراقی می‌گویند نظامیان آمریکایی در واقع به تروریست‌ها کمک می‌کنند.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *