سرلشکر باقری: با کسی جنگ نداریم و نخواهیم داشت| تشریح چرایی وقوع و طولانی شدن جنگ

23:12 - 05 مهر 1399
کد خبر: ۶۵۹۶۶۲
دسته بندی: سیاست ، دفاعی و مقاومت
رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح با بیان اینکه میزان پشتیبانی از جبهه چیزی حدود ۱۳ تا ۱۴ درصد بودجه کشور بود، گفت: اینکه کشور و بخش دولتی حد نهایی کمک خود را کرده‌اند بنده این را قبول ندارم و این قابل بحث است، باید محفلی باشد که مسئولین وقت بیایند و بحث کنیم که آیا واقعا توان کشور در حمایت از جبهه همین بود؟

- سرلشکر محمد باقری به مناسبت بزرگداشت هفته دفاع مقدس با حضور در برنامه نگاه یک، که درباره تشریح توانمندی های دفاعی نیرو‌های مسلح و تحولات منطقه بود، در ابتدا با بیان اینکه در دوران دفاع مقدس جنگی بر ملت ایران تحمیل شد و جنگ پدیده شوم و نامناسبی است که انسان ذاتاً نباید به علاقه داشته باشد، گفت: ملت ایران دارای فرهنگ فوق العاده بالایی هستند و حداقل تاریخ دویست ساله نشان می‌دهد که ما به هیچ جا چشم داشت نداشتیم و آغازگر جنگی نبوده‌ایم.

ما با کسی جنگ نداشتیم، نداریم و نخواهیم داشت

سرلشکر باقری افزود: این جنگ به ما تحمیل شد و ما در حال دفاع بودیم، نام بسیار زیبایی است دفاع مقدس تا اینکه بگوییم جنگ ایران و عراق؛ ما با کسی جنگ نداشتیم، نداریم و نخواهیم داشت.

رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح با بیان اینکه در کنار همه آسیب‌های اقتصادی، زیر ساختی، انسانی و عاطفی که هنوز هم ملت ایران دچار آن هستند، دستاورد‌هایی حاصل شد که می‌توان این دستاورد‌ها را در چند بعد بررسی کرد.

سرلشکر باقری یادآور شد: در حافظه تاریخی مردم ما اینطور داشتیم که در جنگ‌های ایران و روس هرکسی که به ایران تهاجم کرده بخش‌هایی از این سرزمین را کنده و برده، به راحتی آمده و تا پایتخت پیشروی کرده و هیچ کس هم جلوی بیگانه نبوده است؛ در جنگ‌های ایران و روس عهدنامه‌های ننگینی مثل گلستان و ترکمانچای اتفاق افتاد و بخشی از سرزمین‌های شرقی ما در معاهده ۱۹۵۷ هرات از ما جدا شد.

در جنگ اول جهانی نیمی از جمعیت ملت ایران با قحطی از دنیا رفتند

وی ادامه داد: همینطور در جنگ‌های اول و دوم جهانی علی رغم اعلام بی طرفی ما سرزمین مان اشغال شد و در جنگ اول جهانی نیمی از جمعیت ملت ایران با قحطی از دنیا رفتند؛ چنین چیزی شوخی نیست که کشور بیست میلیونی ما به ده میلیون نفر کاهش پیدا کرد و در جنگ جهانی دوم به همین نحو؛ در دوره‌ای نیز بدون جنگ بحرین و بخشی از مناطق مرزی ما از ما جدا شد و این حافظه تاریخی ملت ایران است که دفاع مقدس آن را برعکس کرده است و سابقه تاریخی نشان می‌دهد که دفاع مقدس نقطه عطف تاریخ کشورمان می‌شود و از این جا است که نموداری که کاملا شیب نزولی داشته، نقطه عطفی پیدا می‌کند و صعودی می‌شود.

سرلشکر باقری خاطرنشان ساخت: در دفاع مقدس همه کشور‌ها جمع شدند و صدام و حزب بعثی پیدا شد که به همه تسلیحات و تجهیزات مجهز شده بود و در مقابل آن ایران تازه انقلاب کرده و نابسمان است و در مرحله تثبیت نظام و حاکمیتش قرار دارد و در حال جمع کردن مشکلات دوره ننگین سیاه پهلوی است.

وی افزود: با این وضع این ملت و نیرو‌های مسلح دست به دست یکدیگر هشت سال جنگیدن و اجازه ندادند یک وجب از این خاک جدا شود و پیروزمندانه این جنگ را خاتمه دادند، این چیز کوچکی در تاریخ ملت نیست و شاید قرون متمادی طول بکشد تا چنین اتفاقی برای یک ملت بیافتد، آن هم ملت ریشه داری مثل ایران که این یک دستاورد ملی برای آن است.

رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح به دستاورد‌های دفاع مقدس در بخش دفاعی اشاره کرد و اظهار داشت: کشور ما کشور پر از تهدید است، اما بازدارندگی که دفاع مقدس ایجاد کرده بی نظیر است، دیگر هرکسی که بخواهد به ایران و ایرانی چپ نگاه کند بررسی می‌کند که این ملت چگونه در برابر تهاجم می‌ایستد.

دفاع مقدس یادش می‌آورد که ممکن است شروع جنگ با دشمن باشد، اما خاتمه با او نیست، ممکن است

سرلشکر باقری ادامه داد: دفاع مقدس یادش می‌آورد که ممکن است شروع جنگ با دشمن باشد، اما خاتمه با او نیست، ممکن است نحوه جنگ با دشمن باشد، اما نحوه خاتمه آن با او نیست و هزینه‌های زیادی به او تحمیل خواهد شد، این بازدازندگی دستاورد دفاع مقدس در بخش دفاعی کشور استکه امنیت فراگیر و پایدار برای ملت ایران ایجاد کرده است.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با تاکید بر اینکه ما تفکر دفاعی بومی و خودکفا داریم، گفت: ما کشوری هستیم که خودمان تصمیم می گیریم چه راهبرد دفاعی، نظامی و سیاست دفاعی و دکترین ها را داشته باشیم و چگونه و در کجا بجنگیم و چگونه با حداقل هزینه و تلفات و با بیشترین دستاورد به پیروزی دست یابیم؛ این چیز کوچکی نیست، در جهان پنج، شش کشور این تفکر را دارند و بقیه مقلد هستند و یکسری مستشار به آن ها دیکته می کند که باید چگونه ارتشی داشته باشد اما ما خودمان این کار را می کنیم.

وی در ادامه به دستاوردهای دفاع مقدس،در منطقه اشاره کرد و گفت: رژیم صهیونیستی می گفت مرزهای من از نیل تا فرات است، امروز چنین حرفی است؟ امروز دنبال این است که اثبات کند در همین باریکه بماند و دنبال این است که همان منطقه را حذف کند و مهاجرت معکوس یهودیان را چاره کند.

سرلشکر باقری ادامه داد: سه ماه تمام است که درب خانه جنایتکار آن ها تظاهرات است و اگر لحظه ای دست پشتیبانی اقتصادی، سیاسی و حمایت های آمریکا و غرب از او برداشته شود فرو می پاشد؛ روی شن لب دریا بند است و استحکامی ندارد و این حاصل دفاع مقدس است.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح اظهار داشت: آن چه که حزب الله لبنان و مقاومت یمن را شکل داده دفاع مقدس است، در منطقه محور مقاومتی شکل گرفته که یک کارکردش این است که امنیت ملی ما را از مرزهای جغرافیایی بسیار دورتر برده و سردار سلیمانی پرچمدار این اتفاق بود.

وی افزود: دستاورد بزرگ دفاعی دیگر این است که همه دنیا جمع شده بودند تا این ملت را به زمین بزنند اما پیروزی در جنگ اتفاق افتاد و به نظر می رسد دستاوردهای دفاع مقدس را کمتر بتوان در یک حادثه ای یکجا به دست آورد.

رئیس‌ ستاد کل نیروهای مسلح به دستاوردهای دفاعی دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: دستاوردی که سردار سلیمانی بیان می‌کند این است که می گوید اگر تاریخ شیعه بخواهد الگویی بدهد که منظور ما از یک اتفاق بر مبنای مذهب علوی چیست، باید دفاع مقدس را نشان دهیم، این ها دستاوردهای کوچکی نیست و معتقدم آنچه که از این گنج نمایان شده شاید کمتر از ده درصد است.

تشریح چرایی جنگ
سرلشکر باقری در خصوص علل شروع جنگ اظهار داشت: در مورد چرایی جنگ، طبیعتا ملت ایران، رهبران و نظامیان ما از جنگ استقبال نکرده و نمی‌کنند، ما هیچگاه به استقبال جنگ نرفتیم و نمی‌رویم، اما این جنگ به ما تحمیل شد.

وی ادامه داد: آمریکا و غرب مسیری را طی دو، سه قرن طی کرده بودند تا به منابع انرژی در جنوب غرب آسیا، تنگه‌ها و موقعیت ژئواستراتژیک پیرامون ما دست یابند که در زمان حکومت دست نشانده پهلوی آن‌ها این مسیر را پیش می‌بردند، اما انقلابی اتفاق افتاد که بساط آن‌ها را برهم زد و آن‌ها به سرعت متوجه شدند این انقلاب بسیار اصیل‌تر از آن است که فکر می‌کردند.

سرلشکر باقری یادآور شد: آمریکایی‌ها در روز‌های اول گمان می‌کردند که ایران بر علیه آمریکا قیام کرده و به شوروی متمایل خواهد شد، اما بعد دیدند که امام (ره) می‌فرمایند آمریکا بد است، شوروی از آن و انگلیس از هر دو بدتر هستند؛ لذا رفتار جمهوری اسلامی ایران نشان داد که ما نه شرقی و نه غربی هستیم و این انقلاب به صورت طوفنده شروع به حرکت کرده و تمام منافع خود را احصاء کرده است.

۶۰۰ - ۷۰۰ تجاوز به مرز‌های ما
وی افزود: براین اساس این انقلاب به مذاق آمریکا و غرب خوش نیامد و دلیل دیگر نیز به خود صدام و حزب بعث عراق بر می‌گشت؛ او شکست‌هایی را از ایران متحمل شده بود و قرارداد الجزایر را امضا کرده بود که باعث شده بود احساس شکست و بازندگی در او ایجاد شود که پس از عقد این معاهده نیز حدود ششصت، هفتصد بار به مرز‌های ما تجاوزات موردی کرد، اما وقتی دید به نتیجه نمی‌رسد، نتیجه گرفت باید تهاجمی اتفاق بیافتد که برای این تهاجم نیز برنامه ریزی کرده بود.

اسناد متعددی وجود دارد که عراق برای جنگ برنامه ریزی کرده بودند

رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح با بیان اینکه اسناد متعددی وجود دارد که آن‌ها برای این جنگ برنامه ریزی کرده بودند، گفت: ارتش عراق از یک لکشر ده لشکری به چهارده لشکری رسیده بود و هر زمان که عناصر دیپلماسی ما تلاش می‌کردند مناقشات را با گفتگو حل کنند صدام زیر بار نمی‌رفت و فرصت تاریخی به دست آورده بود که می‌توانست شکست‌های قبلی خود را جبران کند.

اعراب هم هزینه های مالی جنگ را برعهده می گیرند و پنجاه و پنج میلیارد دلار کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس به این،فرد کمک مالی می‌کنند

وی در ادامه به عنصر جاه طلبی صدام اشاره کرد و گفت: صدام شخصیتی بلند پرواز داشت که هم زمان پنج پست را در اختیار خود گرفته بود، این آدم دنبال آن بود که رهبر جهان عرب باشد، راجع به جزایر ایرانی حرف می زد که باید به امارات عودت داده شود. بنابراین عراق انگیزه جنگ را داشت اما نیاز به حمایت سیاسی داشت که آمریکا و غرب پیغام می فرستادند که این جنگ را حمایت می کنند، اعراب هم هزینه های مالی جنگ را برعهده می گیرند و پنجاه و پنج میلیارد دلار کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس به این،فرد کمک مالی می‌کنند.

بیست و هشت کشور نیز به او تسلیحات روز دنیا را می دهد

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ادامه داد: علاوه بر این بیست و هشت کشور نیز به او تسلیحات روز دنیا را می دهد اما در داخل کشور ما انقلاب اتفاق افتاده و کشور انسجام خود را از دست داده؛ سپاه پاسداران یک تشکیلات نوپا است و امکان جنگیدن ندارد و تسلیحات ما نیز همه غربی است و پشتبانیش را از دست داده لذا مجموعه ای از عوامل داخلی و خارجی دست به دست هم می دهند و موجود متجاوز انگیزه داری را تحریک می کنند تا به ایران حمله کند و احساس او نیز این است که ظرف سه تا هفت روز به پیروزی نهایی می رسد.

چرایی طولانی شدن جنگ
وی در خصوص طولانی شدن جنگ نیز اظهار داشت: جنگ مقاطعی دارد، مقطع اول جنگ تجاوز عراقی‌هاست که نظام جمهوری اسلامی را غافلگیر کرده و ارتش عراق است که پیشروی می‌کند و ما هم چند عملیات محدود داریم که بیشتر تجربه اندوزی بود؛ سال اول جنگ هم اینگونه می‌گذرد که با عملیات محدود نیرو‌های مسلح و ملت ایران برای عملیات‌های بزرگ کم کم آماده می‌شوند و سال دوم جنگ هم به عملیات موفقی می‌گذرد که تا مرز‌ها پیشروی می‌کنیم البته بخشی از مرز‌ها باقی می‌ماند و بخشی را عراقی‌ها تخلیه کرده و عقب نشینی می‌کنند، اما نقاط سرکوب را نگه می‌دارند.

سرلشکر باقری ادامه داد: در ادامه به مقطع آزاد سازی خرمشهر می‌رسیم که در این مقطع باید یک تصمیم راهبردی گرفته می‌شد که آیا به این جنگ خاتمه داده شود یا نه که در اینجا نیرو‌های مسلح و شورای عالی دفاع ما با یک دشمنی مواجه است که نمی‌پذیرد متجاوز است، او باید می‌پذیرفت که آغازگر جنگ بوده و باید خسارت بدهد. علاوه بر این موضوع هیچ اطمینانی به ما داده نمی‌شد که این متجاوز دو ماه دیگر دوباره به ما تجاوز نکند لذا فرماندهی جنگ تصمیم بر ادامه تهاجم می‌گیرد تا اینکه دنیا متجاوز را تعیین کرده و خسارت جنگ را بگیرد.

پرداخت غرامت تا به امروز انجام نشده و طلبکاری ملت ایران از عراق همچنان ادامه دارد
رییس ستاد کل نیرو‌های مسلح با تاکید بر اینکه دائما جمهوری اسلامی تهاجماتی را انجام می‌دهد به این امید که دشمنان حق ملت ما را بدهند و به یک صلح پایدار برسیم، بیان داشت: تنها مقطعی که یک اطمینان نسبی اولیه در این رابطه ایجاد می‌شود قطعنامه ۵۹۸ است که نسبت به پیشنهادات قبلی کاملا مترقی و پیشرفته است و نهایتا جمهوری اسلامی با اندکی تاخیر این قطعنامه را می‌پذیرد و به نحوی اطمینان حاصل می‌کند که متجاوز بودن جنگ را سازمان ملل اعلام خواهد کرد تا شاید بتوانیم خسارت جنگ را از عراق بگیریم؛ متجاوز بودن عراق را سازمان ملل بعد از مدتی اعلام می‌کند، اما پرداخت غرامت تا به امروز انجام نشده و طلبکاری ملت ایران از عراق همچنان ادامه دارد.

سرلشکر باقری اظهار کرد: بر مبنای هیچ سند کتبی یا حتی بیانی کسی نمی‌تواند ادعا کند که رهبران جهان غرب و اعضای شورای امنیت سازمان ملل به رهبران ما اعلام کرده باشند شما اینجا متوقف شوید و ما چنین امتیازاتی را به شما می‌دهیم، چنین چیزی وجود نداشت بلکه دائما گفته می‌شد آتش بس را بپذیرید، اما چگونه رهبران ما بایستی آن روز اطمینان حاصل می‌کردند که این حرف‌های رسانه‌ای قابل قبول است ضمن اینکه در بعد نظامی نیز ما در هیچ نقطه پایداری نیستیم که بتوانیم اعتماد کنیم دوباره این جنگ آغاز نمی‌شود.

وی در خصوص تحریف دفاع مقدس از سوی برخی افراد و جریان‌ها نیز بیان کرد: تحریف در تاریخ دامنه طولانی دارد، هر گاه دینی به حقیقت از جانب خداوند برای بشر‌آمده بعد دچار تحریف شده و جریان‌های شیطانی ضمن اینکه مقابله مستقیم می‌کردند سعی می‌کردند با تحریف پاکی دین را از بین ببرند.

رییس ستاد کل نیرو‌های مسلح با بیان اینکه دفاع مقدس هم از این امر مستثنی نیست گفت: عده‌ای با تحریف، دروغ و حتی اغراق به دنبال کم رنگ کردن این فرهنگ هستند، اغراق گر‌ها هم خدمت نمی‌کنند، آن‌ها هم به نوعی آنقدر موضوعی را بزرگ می‌کنند که وقتی کسی آن را می‌شنود آن بخش درست هم دروغ می‌پندارد.

وی با بیان اینکه تحریف دفاع مقدس واقعیتی است که اتفاق می‌افتد اظهار داشت: وظیفه نسل دفاع مقدس است که واقعیات را به خوبی تضمین کند و در اختیار نسل فعلی و آتی قرار دهد، حضرت آقا نیز بار‌ها بر مسئله جلوگیری از تحریف، اغراق و دروغ در دفاع مقدس تاکید داشتند، کار‌های بزرگی هم در این رابطه صورت گرفته که بزرگترین آن پروژه‌های اساسی تحقیقاتی است که حدود ۱۲ سال پیش حدود ۶۸ پروژه تحقیقاتی تعریف شد که در آن نقش همه پیشکسوتان دفاع مقدس اعم از نیرو‌های مسلح، بخش‌های مختلف کشوری، زنان، روحانیت، نقش حضرت امام و نقش رهبری با نظارت‌های سخت علمی تبیین شده که حدود ۸۵ درصد کار خاتمه پیدا کرده و حاصل آن می‌تواند در اختیار پژوهشگران قرار گیرد.

رییس ستاد کل نیرو‌های مسلح درباره تسهیل دسترسی به منابع دفاع مقدس نیز گفت: این کار به حدی انجام شده و حدی هم در حال برنامه ریزی است و جزو برنامه‌های واجب برای بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس است که این کار را بنیاد انجام خواهد داد.

روزی که جنگ بر ما تحمیل شد ارتش عراق چیزی حدود ۶ هزار تانک و نفر بر و چیزی حدود ۴۰۰ هواپیمای جنگی داشت
سرلشکر باقری همچنین درباره شبهه‌ای که عده‌ای پیرامون پیروزی ایران در دفاع مقدس عنوان می‌کنند، نیز گفت: گفتم که چقدر از صدام پشتیبانی می‌شد، روزی که جنگ بر ما تحمیل شد ارتش عراق چیزی حدود ۶ هزار تانک و نفر بر و چیزی حدود ۴۰۰ هواپیمای جنگی داشت و وقتی که جنگ تمام شد صدام ۶۰۰ هواپیمای جنگی و ۷ هزار تانک و نفر بر داشت و اگر روز اول جنگ میگ ۲۱ و میگ ۲۳ داشت روز آخر جنگ سوخوی ۲۴ و موشک رادار زن را در اختیار داشت؛ بر مبنای قواعد باید او پیروز جنگ می‌شد، اما این اتفاق نیافتاد.

صدام و جبهه پشتیبان او این طور تعریف کرده بودند که ما دنبال براندازی نظام جمهوری اسلامی ایران یا تصرف خوزستان و یا اروند هستیم
وی تصریح کرد: پیروزی در جنگ‌ها بر اساس اهداف دو طرف تعیین می‌شود، یک روزی در جنگ می‌گفتند پیروز کسی است که ارتش مقابل را تا نفر آخر از بین ببرد و سرزمینی را تصرف کند و پرچم خود را در سرزمین دشمن بکوبد، اما امروز اینطور نیست صدام و جبهه پشتیبان او این طور تعریف کرده بودند که ما دنبال براندازی نظام جمهوری اسلامی ایران یا تصرف خوزستان و یا اروند هستیم و ما هم تعریف کرده بودیم که اجازه جدا شدن یک وجب از خاکمان را نمی‌دهیم و سربلندی‌مان را حفظ می‌کنیم و به بازدارندگی می‌رسیم، الان قضاوت کنید چه کسی به هدفش رسید؟

رییس ستاد کل نیرو‌های مسلح در این رابطه به پیروزی حزب الله لبنان در جنگ ۳۳ روزه اشاره کرد و گفت: چه شد که یک فرد اسرایئلیی به نام وینوگراد بعد از یک سال و نیم بررسی و انتشار چندین جلد جزوه و کتاب گفت حزب الله لبنان پیروز جنگ بود؟ اسرائیل تعریف کرده بود که من به لبنان حمله می‌کنم و حزب الله را نابود می‌کنم و رهبر آن را می‌کشم، اما در مقابل حزب الله لبنان گفته بود که من از کشورم دفاع می‌کنم و اجازه نمی‌دهم خاک لبنان دوباره تصرف شود و فرماندهی و رهبرانم را حفظ خواهم کرد و با حداقل تلفات مقاومت را ادامه می‌دهم؛ جنگ شروع شد و ۳۳ روز اسرائیل با تمام توان حمله کرد، بمب کم آورد آمریکایی‌ها از انبار‌های قطر به آن‌ها بمب دادند و انواع حمایت‌های سیاسی را از او کردند؛ در آن طرف روز اول حزب الله یک موشک زد و روز آخر ۳۰ موشک زد و کل شهید حزب الله چیزی حدود ۱۲۰ نفر است، همه چیز سرجایش است ا ما در اسرائیل این همه موشک خورده و مردم داخل پناهگاه‌ها هستند و تا شهر حیفا تخلیه شده و چندین تانک و بالگرد منهدم شده است لذا همه دنیا گفتند پیروز این نبرد حزب الله لبنان است.

وی تصریح کرد: در دفاع مقدس هم ما پیروزیم به دلیل اینکه تمامیت ارضی‌مان را حفظ کردیم و به دستاورد‌های زیادی رسیدیم؛ امام (ره)، رزمندگان و شهدا در چه جایگاهی در ذهن ملت ایران و مردم دنیا هستند، در سمت مقابل چه؟ صدام کجاست، کشته‌های آن جنگ کجا هستند.

چرایی و چگونگی پذیرش قطعنامه
سرلشکر باقری در بخش دیگری از اظهاراتش در خصوص چرایی و چگونگی پذیرش قطعنامه و اینکه آیا قطعنامه به امام تحمیل شد گفت: پذیرش قطعنامه یک موضوع دفعی و ناگهانی نیست؛ به این معنی که در یک روز خاص به ناگهان چنین تصمیمی گرفته شده باشد و یا به حضرت امام (ره) تحمیل شده باشد؛ در نیمه دوم جنگ بعد از والفجر ۸ و تصرف فاو و بعد از کربلای ۵ که کمر ارتش عراق شکسته شد می‌توانستیم کربلای ۵ را ادامه بدهیم و قطعا جنگ با پیروزی فیزیکی هم خاتمه پیدا می‌کرد.

حدود ۱۳ تا ۱۴ درصد بودجه کشور در اختیار بخش دفاع گذاشته شده بود
رییس ستاد کل نیرو‌های مسلح یادآور شد: میزان پشتیبانی که کشور از جبهه می‌کرد مشخص بود، چیزی حدود ۱۳ تا ۱۴ درصد بودجه کشور در اختیار بخش دفاع گذاشته شده بود، اما در آن سمت صدام اینطور نبود، عراق در آغاز جنگ ۳۰ میلیارد دلار ذخیره ارزی داشت و حدود ۷۰ میلیارد دلار کمک گرفت و در پایان جنگ نیز ۱۰۰ میلیارد دلار بدهی داشت یعنی هزینه‌ای بالغ بر ۲۰۰ میلیارد دلار.

دولت نهایت کمک خود را به جبهه نکرد
کل هزینه کرد ما چیزی حدود ۲۰ میلیارد دلار بود یعنی ما یک به ده هزینه کردیم
رییس ستاد کل نیرو‌های مسلح ادامه داد:، اما در این سوی میدان کل هزینه کرد ما چیزی حدود ۲۰ میلیارد دلار بود یعنی ما یک به ده هزینه کردیم، به جایی رسیدیم که برای مجروحین‌مان نخ جراحی وجود نداشت و به این شکل امکان ادامه نیز وجود نداشت لذا باید تصمیمی گرفته می‌شد؛ اینکه کشور و بخش دولتی حد نهایی کمک خود را کرده‌اند بنده این را قبول ندارم و این قابل بحث است، باید محفلی باشد که مسئولین وقت بیایند و بحث کنیم که آیا واقعا توان کشور در حمایت از جبهه همین بود؟

وی افزود: اگر یک ماه دیگر به عملیات کربلای ۵ ادامه می‌دادیم حتما پیروزی فیزیکی جنگ از آن ما می‌شد، اما دولتی‌ها می‌گفتند توان ما همین مقدار است در حالی که از سراسر استان‌ها خبر‌هایی می‌آمد که می‌توانستند کمک‌های بیشتری به ما بکنند، جنگ برای امام خمینی (ره) مهم بود، اما برای دیگران شاید اهمیت نداشت و مشکلات دیگری که در جای خود باید بحث شود.

پذیرش قطعنامه عقلانی‌ترین کار در آن مقطع تاریخی بود
سرلشکر باقری خاطر نشان کرد: اگر نگاه راهبردی داشته باشیم عقلانی‌ترین کار در مقطع تیر ۱۳۶۷ پذیرش قطعنامه است چرا که هیچ امتیاز بیشتری به ما نمی‌دادند و ما در این توازن قوا به نحوی رو به ضعف بودیم که با دیوانگی‌های طرف مقابل و اقدامات او در به کار گیری سلاح شیمیایی و دستیابی به سلاح هسته‌ای آسیب‌های اساسی می‌دیدیم لذا در آن مقطع حضرت امام(ره) با عقلانیت کامل با پذیرش قطعنامه موافقت کردند.

جمعیت ایران در طول دفاع مقدس ۴۰ میلیون نفر بود، ۵ و نیم میلیون رزمنده داشتیم
وی در پاسخ به سوالی پیرامون شبهه مطرح شده مبنی بر امتناع رزمندگان از رفتن به جبهه‌ها در سال‌های پایانی جنگ نیز عنوان کرد: حرف صحیحی نیست، جمعیت ایران در طول دفاع مقدس ۴۰ میلیون نفر بود، ۵ و نیم میلیون رزمنده داشتیم و نیمی ازجمعیت ما را خانم‌ها تشکیل می‌دادند که جز موارد نادر نیازی به حضور آن‌ها در جبهه نبود، از ۲۰ میلیون مابقی هم نصف کودک و سالخورده هستند، ۱۰، ۱۲ - ۱۵ میلیون نفر در سنین آمدن به دفاع هستند که ۵ و نیم میلیون نفر آمدند. یعنی از هر سه نفر یک نفر به جبهه آمده است، از این تعداد حدود ۴۵ درصد بسیجی داوطلب است و ۴۵ تا ۵۰ درصد نیز سرباز و ۵ درصد آن هم کادر سپاه و ارتش است؛ بیشترین اعزام را ما در سال‌های پایانی جنگ داشتیم، پس از پذیرش قطعنامه با نقض آتش بس مواجه شدیم و عملیات مرصاد آغاز شد، با فرمان امام آنقدر رزمنده به جبهه آمد که لشکر‌ها جا برای اسکان نداشتندلذا اینگونه نیست که بگوییم مردم از دفاع استقبال نمی‌کردند.

رییس ستاد کل نیرو‌های مسلح در رابطه با ادعای دشمن مبنی بر اینکه مردم و نسل بعد از جنگ از آرمان‌های انقلاب اسلامی و شهدا فاصله گرفته‌اند نیز گفت: حوادث مربوط به سوریه و عراق و دفاع از حریم اهل بیت (ع) مثال خوبی است، همین نسل جوانی فعلی زمانی که در سوریه نبرد جریان داشت به ما می‌گفتند که پیش سردار سلیمانی پارتی بازی کن تا ما به سوریه برویم، زمانی که به شهید سلیمانی این موضوع را می‌گفتم ایشان می‌گفت من جا ندارم و اصلا قرار نیست لشکرکشی کنیم و نیروی ایرانی ببریم.

وی گفت: نمونه دیگر حضور خودجوش جوانان و بسیجیان در حوادث طبیعی کشور و بیماری کرونا است و این‌ها نمود‌هایی است که خلاف ادعای دشمن را نشان می‌دهد؛ البته مطالبه گری‌هایی هم از سوی جوانان وجود دارد که به حق است، ولی آن‌ها بین حفظ انقلاب، عزت و استقلالشان با مشکلات روزمره خود تفاوت قائل هستند.

آنچه که در صنعت دفاعی اتفاق می‌افتد پیچیدگی‌اش قابل قیاس با بخش‌های دیگر مانند صنعت خودرو، کشاورزی و صنایع این دستی نیست
رییس ستاد کل نیرو‌های مسلح در بخش دیگری از این گفت‌وگو پیرامون تعامل صنعت دفاعی کشور با دیگر بخش‌های صنعتی کشور بیان داشت: آنچه که در صنعت دفاعی اتفاق می‌افتد پیچیدگی‌اش قابل قیاس با بخش‌های دیگر مانند صنعت خودرو، کشاورزی و صنایع این دستی نیست، پیچیده‌ترین بخشی که در حوزه خودرو وجود داشت کامپیوتر آن بودکه صنعت دفاعی ما قرارداد بست و امروز هم روزانه تحویل می‌دهد.

نگاه سیاسی به موضوعات اقتصادی و معیشتی مردم وجود دارد
سرلشگر باقری پیرامون ریشه مشکلات کشور در عرصه ا قتصادو صنعت گفت: معتقدم قدری از عدم توفیق به دلیل این است که نگاه سیاسی به موضوعات اقتصادی و معیشتی مردم وجود دارد، تلاش برای حاکم شدن در دولت‌ها به شکل حزبی و بدون اینکه واقعیات نیاز مردم دیده شود، رفت و آمد اتوبوسی مدیران و تغییرات مکرر و نداشتن ثبات قدم در مسیر توسعه صنعتی و عدم اعتماد به جوانان و... از جمله دلایل این موضوع است.

وی با تکیه بر اینکه خیلی بهتر می‌توان کشور را اداره کرد گفت: وضعیت موجود چیزی نیست که بگوییم این نهایت توان ایرانی است، نیرو‌های مسلح مسئولیت اینگونه ندارند که بخواهند وارد این مسائل شوند، بعضا مدیران و فرماندهان به ما فشار می‌آورند که مثلا بگذارید وارد صنعت خودرو و دیگر صنایع کشور شویم، اما به اعتقاد بنده این موضوع نیرو‌های مسلح را از ماموریت خود دور می‌کند.

رییس ستاد کل نیرو‌های مسلح در بخش دیگری از این برنامه در خصوص نفوذ منطقه‌ای ایران نیز اظهار داشت: ما روزی حوالی اهواز از انقلاب، نظام و کشور دفاع می‌کردیم، اما الان جبهه کجاست؟ الان بحث بر سر این است که ایران در سوریه نباشد، سوریه هزار کیلومتر با ایران فاصله دارد، یعنی با این توسعه حضور و نفوذ مرز‌های امنیت ملی ما کاملا فراتر از مرز‌های جغرافیایی رفته و بحث بر سر این است که اگر حامیان ایران در سوریه باشند چه خطراتی متوجه رژیم صهیونیستی می‌شود، اگر درست برنامه ریزی کنیم متکی بر خودمان باشیم و از منابع ملی‌مان به خوبی استفاده کنیم حتما به جایگاه بالاتری می‌رسیم.

امارات ظرف یکی دو سال گذشته پیغام‌های متعددی برای ما می‌فرستاد و می‌گفت که ما مثل عربستان نیستیم و قصد دوستی و کمک داریم
سرلشکر باقری درباره توافق ننگین عادی سازی روابط رژیم‌های مرتجع منطقه با رژیم صهیونیستی گفت: امارات ظرف یکی دو سال گذشته پیغام‌های متعددی برای ما می‌فرستاد و می‌گفت که ما مثل عربستان نیستیم و قصد دوستی و کمک داریم، البته ما نسبت به عربستان هم برخلاف ادعای پادشاهانشان برای ایجاد ارتباط مشکلی نداشتیم و آن‌ها هستند که دست ما را پس می‌زدند.

وی گفت:، اما وقتی امارات آمد و این رابطه قبلی خود با صهیونیست‌ها که در حد سرویس‌های اطلاعاتی و کشتن فلسطینی‌ها و کمک به مقابله با مردم یمن را علنی کرد این به معنای یک سفارت علنی و تعداد پایگاه اطلاعاتی و عملیات علنی برای عملیات سایبری و روانی علیه ملت ایران است که این بار موضوع با گذشته تفاوت دارد.

رییس ستاد کل نیرو‌های مسلح افزود: اینجا دیگر نگاه ما متفاوت می‌شود و اگر کشور دیگری هم به این توافق بپیوندد همین خواهد بود که اگر پای صهیونیست‌ها به منطقه باز شود و اتفاقاتی بیافتد که امنیت ملی و دفاع ما دچار کوچکترین خدشه شود ما با این‌ها به عنوان ارائه کننده پایگاه به دشمن نگاه می‌کنیم و همان برخوردی را با آن‌ها خواهیم کرد که با دشمن، آن برخورد را می‌کنیم.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *