سریال ناکامی‎های آمریکا در شورای امنیت؛«تغییر لحن واشنگتن درباره تحریم تسلیحاتی ایران»

10:27 - 22 مرداد 1399
کد خبر: ۶۴۶۰۰۸
فایننشیال تایمز می‎گوید با وجود تلاش‌های دولت آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران، به نظر می‌رسد واشنگتن نتواند از حمایت مورد نظر در شورای امنیت سازمان ملل بهره‌مند شود.

- براساس توافق هسته‌ای، تحریم تسلیحاتی ایران در تاریخ ۱۸ اکتبر (۲۷ مهر) پایان می‌یابد.

در چند ماه گذشته آمریکا سعی داشته تا بتواند با جلب حمایت کشور‌های دیگر تحریم تسلیحاتی علیه ایران را تمدید کند.

دولت آمریکا در ماه ژوئن پیش نویس قطعنامه‌ای را علیه ایران تنظیم کرد.

چهارشنبه گذشته نیز پیش نویسی دیگر را تنظیم کرد که قرار بود روز سه شنبه در شورای امنیت سازمان ملل به رای گذاشته شود که این رای گیری به تعویق افتاد.

به گزارش «فایننشیال تایمز»، حال آمریکا پیش نویس جدید و اصلاح شده‌ای را برای تمدید تحریم تسلیحاتی علیه ایران آماده کرده است.

در این پیش نویس جدید آمریکا تا حدی از مواضع خود عقب نشینی کرده است، اما همچنان بر تمدید تسلیحاتی علیه ایران تاکید دارد.

با وجود تغییرات اعمال شده در پیش نویس پیشنهادی از سوی آمریکا به نظر می‌رسد که این پیش نویس همچنان از سوی بسیاری از کشور‌ها رد شود.

«ریچارد گوان»، مدیر گروه بین المللی بحران سازمان ملل، می‎گوید «من هنوز هم فکر می‌کنم اگر هدف آمریکا همچنان تمدید نامحدود تحریم تسلیحاتی علیه ایران بدون هیچ گونه امتیاز برای تهران باشد، چین و روسیه آن را وتو خواهند کرد.»

چین و روسیه دو عضو از پنج عضو دائم شورای امنیت هستند که حق وتو دارند؛ برای تصویب این قطعنامه ۹ رای مثبت از ۱۵ رای نیاز است.

آمریکا در چند روز گذشته تلاش کرده تا استونی و تونس، که عضو شورای امنیت هستند را برای همراهی با خود متقاعد کند، ولی به نظر می‌رسد تاکنون این تلاش‌ها بی نتیجه بوده است.

به گفته یک دیپلمات شورای امنیت سازمان ملل، این رای ممکن است روز پنجشنبه یا جمعه انجام شود.

ناظران می‎گویند «دولت ترامپ در رویکرد اولیه خود به طور غیرمعمول غیر دیپلماتیک بوده است و به دنبال قطعنامه‌ای است که حتی متحدانش نمی‌توانند از آن پشتیبانی کنند.»

به گفته یک دیپلمات دیگر، آمریکا سعی در متقاعد کردن متحدان اروپایی اش و منزوی کردن روسیه و چین دارد، اما به نظر می‌رسد که حتی پیش نویس جدید هم نمی‌تواند حمایت مورد نظر آمریکا از سمت اروپا را جلب کند.

دولت آمریکا چندین بار گفته است که در صورت تمدید نشدن تحریم تسلیحاتی علیه ایران از «مکانیسم ماشه» یا همان بازگشت به شرایط تحریمی قبل از برجام استفاده خواهد کرد.

این مکانیزم باعث بازگشت تحریم‌های تعلیق شده سازمان ملل علیه ایران می‌شود.

«مایک پمپئو»، وزیر خارجه آمریکا، اخیرا گفت «ما کاملا می‌دانیم که مکانیسم بازگشت یکی از گزینه‌هایی است که برای آمریکا در دسترس است و ما هرکاری برای تمدید تحریم تسلیحاتی علیه ایران انجام می‌دهیم.»

با این وجود فرانسه، آلمان و انگلیس که طرف‌های اروپایی امضا کننده توافق چند جانبه برجام بودند، توافقی که آمریکا در سال ۲۰۱۸ از آن خارج شد، ماه‌ها تلاش کرده اند تا آمریکا را متقاعد کنند برای تحت تاثیر قرار دادن چین و روسیه، که مخالف تمدید تحریم تسلیحاتی ایران هستند، لحن خود را تغییر بدهد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *