چرایی حضور ترکیه در سوریه و لیبی

3:15 - 16 مرداد 1399
کد خبر: ۶۴۴۰۸۳
در کارزار شیوع ویروس کرونا، تصور بر این بود که التهابات جهان به ویژه غرب آسیا اگر کاملا فروکش نکند، اندکی از تب و تاب آن می‌افتد، اما این ویروس نیز نتوانست اقدامات برخی سران کشور‌های منطقه را کاهش دهد.

اگر اردوغان ترمز بریده باشد؟! – ترکیه در غرب آسیا چه می‌کند؟ نقش این کشور در تحولات منطقه چیست؟ اردوغان چه می‌خواهد؟

در کارزار شیوع ویروس کرونا، تصور بر این بود که التهابات جهان به ویژه غرب آسیا اگر کاملا فروکش نکند، اندکی از تب و تاب آن می‌افتد، اما این ویروس نیز نتوانست جاه طلبی‌های برخی سران کشور‌های منطقه را کاهش دهد و به تفکر وا دارد.

ترکیه هر چند از زمان روی کار آمدن رجب طیب اردوغان توانسته ساختار‌های اقتصادی و نظامی خود را توانمندتر کند، اما تصمیمات سیاسی گرفته است که باعث گسترش بحران‌های منطقه شده است.

ترکیه می‌تواند بدون آنکه در امور دیگر کشور‌های منطقه دخالت نظامی و سیاسی کند، جایگاه خود را باز یابد و از نظر اقتصادی یکی از کشور‌های پر قدرت سازد،، اما بیراهه‌ها، این کشور را درگیر مسائلی کرده است که برای این کشور هزینه‌های سنگینی را به همراه داشته و خواهد داشت.

نقش مخرب ترکیه در اشغال شمال سوریه و دشمنی با دولت قانونی این کشور و مردم آن را چگونه می‌توان تحلیل کرد؟

ترکیه اکنون عملا در چند جبهه خود را درگیر کرده است.

ارتش این کشور در خاک لیبی نیرو پیاده کرده است.

در سوریه نیز نیرو‌های نظامی ترکیه وارد خاک این کشور شده‌اند و بخش‌های از خاک سوریه را اشغال کرده‌اند.

اما هیچگاه از سوی این کشور علیه اقدامات رژیم صهیونیستی واکنش نشان داده نشده است.

حتی از ظرفیت و نفوذ خود برای جلوگیری از حملات جنایتکارانه رژیم سعودی به مردم یمن استفاده نکرد؛ در حالی که می‌توانست از ظرفیت سیاسی خود برای فشار به عربستان استفاده کند.

ترکیه، برای اقداماتی که در منطقه انجام می‌دهد هزینه‌های سنگینی را متحمل شده است، در حالی که با شیوع کرونا صنعت گردشگری این کشور که اصلی‌ترین منبع درآمد آن است، تعطیل شده، اما با این وجود هزینه جنگ در لیبی و سوریه را می‌پردازد.

اسرائیل اکنون از این اوضاع آشفته کشور‌های اسلامی بسیار خرسند است و حتی فردی، چون اردوغان را تشویق به دخالت در لیبی، سوریه و عراق می‌کند، در حالی که آنکارا می‌تواند نقش مثبتی در ایجاد ثبات در غرب آسیا داشته باشد.

همانگونه که ایران این نقش را دارد و توانست در سوریه را از خطر داعش و گروه‌های تروریستی نجات دهد و عراق را از چنگ داعش بیرون بیاورد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *