همه چیز درباره «تیک تاک»؛ نرم افزاری که شعله تنش‎های آمریکا و چین را برافروخت

12:26 - 14 مرداد 1399
کد خبر: ۶۴۳۶۰۲
در حالی که دونالد ترامپ از توقف فعالیت شبکه اجتماعی تیک تاک در این کشور تا پایان ماه سپتامبر خبر می‌دهد، مسئولان تیک تاک بر ادامه فعالیت در آمریکا تاکید دارند.

همه چیز درباره «تیک تاک»؛ نرم افزاری که شعله تنش‎های آمریکا و چین را برافروخت

اختلاف‌های میان آمریکا و چین که در یک سال گذشته به شکلی قابل توجه از عرصه اقتصادی خارج شد و به سایر حوزه‌ها انتقال یافت، در پی به گفته هواداران «دونالد ترامپ»، نقش یک شبکه اجتماعی چینی برای ایجاد اختلال در گردهمایی انتخاباتی رییس جمهور آمریکا، به شکلی جدی وارد فضای آنلاین شد.

«تیک تاک»، شبکه اجتماعی چینی اشتراک گذاشتن ویدئو، در هفته‌های اخیر بخش عمده‌ای از تنش‌های واشنگتن و پکن را به خود اختصاص داده است.

ماجرای مخالفت ترامپ با این شبکه از آنجا شروع شد که حامیان ترامپ معتقدند این شبکه با ایجاد اختلال در برنامه فروش بلیط تجمع انتخاباتی رییس جمهور آمریکا در «تولسا»، سبب خالی ماندن صندلی‌های این گردهمایی و رقم خوردن افتضاحی انتخاباتی برای کمپین ترامپ شد.

البته آغاز مخالفت با ادامه فعالیت «تیک تاک» در آمریکا، به اکتبر سال گذشته باز می‌گردد که مقام‌های سنا از سازمان‌های اطلاعاتی خواستند تا تحقیقات در مورد فعالیت «تیک تاک» را آغاز کند.

اکنون این شبکه اجتماعی، به کانون اصلی تنش‌های واشنگتن و پکن مبدل شده و جنگ سرد آمریکا و چین را وارد مرحله‌ای جدید کرده که براساس آن واشنگتن به پکن ۴۵ روز فرصت داده تا یا فعالیت خود را متوقف کند یا امتیاز آن را در آمریکا واگذار کند.

«دونالد ترامپ»، دوشنبه شب اعلام کرد که فعالیت شبکه اجتماعی «تیک تاک» تا ۱۵ سپتامبر متوقف خواهد شد؛ مگر آن که شرکت‌های آمریکایی برای خرید امتیاز این شبکه وارد عمل شوند.

وی در ادامه با اعلام موافقت خود با طرح شرکت «مایکروسافت»» برای خرید شبکه اجتماعی «تیک تاک»، در اظهاراتی بی سابقه گفت «البته باید بخشی از این معامله، پرداخت مبلغ قابل توجهی به دولت فدرال باشد و مهم نیست که چه شرکتی این شبکه اجتماعی را خریداری کند.»

ادعا‌های ترامپ از جهات متعددی مورد تردید قرار گرفته است؛ ادعای وی در مورد ورود بخش قابل توجهی از معامله فروش «تیک تاک» به جیب دولت آرمیکا از سوی یک مقام حقوقی پیشین کاخ سفید اینگونه نقد شد «ورود مبلغ بالایی از معامله فروش تیک تاک به خزانه هیچ پایه و اساسی در قانون ضد انحصار ندارد؛ این ادعا غیرمعمولی و غیر قانونی است.»

ضمن اینکه ادعای وی در مورد اینکه این شبکه اجتماعی تهدیدی برای امنیت آمریکاست، نیز از سوی کارشناسان امنیتی رد شده است.

این کارشناسان بر این باورند که این جنگ ترامپ علیه شبکه اجتماعی «تیک تاک» در حالی آغاز شده که حتی خود مایکروسافت دارای سهامداران چینی عمده است.

مایکروسافت نیز ضمن طرح وعده‌هایی مانند افزایش امنیت، حفظ حریم خصوصی و حفاظت از امنیت دیجیتال در سطح جهانی، ابراز امیدواری کرد بتواند امتیاز این شبکه اجتماعی را در آمریکا و ۳ کشور کانادا، استرالیا و نیوزیلند به دست بیاورد.

در عین حال سخنگوی شرکت «تیک تاک» اعلام کرد «تیک تاک مورد علاقه ۱۰۰ میلیون آمریکایی است و ما تا سال‌ها در این کشور حضور خواهیم داشت.»

این در حالی است که وزارت خارجه چین، روز دوشنبه ضمن محکوم کردن سیاست‌های تبعیض آمیز آمریکا علیه شرکت‌های نرم افزاری چینی با اتهام نقض امنیت ملی، از واشنگتن خواست از این رویه دست بردارد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *