معرفی کامل داروی آتروپین + عوارض شایع

13:55 - 02 فروردين 1399
کد خبر: ۶۰۷۳۵۲
این دارو اسید معده را کاهش می‌دهد و باعث درمان مسمومیت می‌شود.

به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، آتروپین اسپاسم عضلات و ترشحات مایعات نظیر اسید معده را کاهش می‌دهد. از آتروپین در حراجی‌ها استفاده می‌شود تا بزاق، مخاط و ترشحات دیگر را کم کند. همچنین برای درمان اسپاسم معده، روده، مثانه و سایر ارگان‌ها استفاده می‌شود. ممکن است گاهی اوقات به عنوان پاد زهر در مسمومیت استفاده شود. مسمومیت‌هایی که توسط حشره کش‌ها و مواد شیمیایی اتفاق افتاده است، با این دارو قابل کنترل است. آتروپین یک ضد قارچ است که از طریق مهار رقابتی گیرنده‌های استیل کولین و عمل مستقیم واژولیتیک کار می‌کند.

نکات مهم درباره آتروپین

طریقه مصرف:

قطره چشم: در فواصل زمانی ۵ دقیقه ای٬ هر بار یک یا دو قطره از محلول یک درصد آتروپین و یک قطره از محلول فنیل افرین به تناوب در چشم چکانده می‌شود.

اسپری بینی: قبل از مصرف دارو بینی باید تمیز باشد. هنگام استفاده از دارو از طریق بینی نفس بکشید و دارو را هنگام دم

اسپری کنید. به منظور استفاده صحیح از اسپری ابتدا اسپری را بخوبی تکان داده و سپس درپوش سر اسپری را بردارید.

تزریق: ۳۰ تا ۶۰ دقیقه قبل از بیهوشی توسط پرستار یا پزشک انجام می‌شود و دوز آن توسط پزشک کنترل می‌شود.

میزان مصرف برای بزرگسالان و کودکان بالای ۲۰ کیلو گرم: دوز نرمال آن برای تزریق ۴ میلی گرم در هر ۴ الی ۶ ساعت می‌باشد. این دوز برای بیهوشی انجام می‌شود. اگر به صورت قرص باشد، دوز مناسب ۰.۴ می‌باشد.

میزان مصرف برای کودکان کمتر از ۲۰ کیلو گرم: دوز نورمال آن برای تزریق برای کودکان ۳ کیلوگرمی، ۱ میلی گرم می‌باشد. برای کودکان ۴ تا ۹ کیلو گرمی، ۲ میلی گرم و برای کودکان ۱۰ تا ۲۰ کیلو گرمی، ۳ میلی گرم در هر ۴ الی ۶ ساعت است.

احتیاط ها:

  • دارو به محض ورود توسط دستگاه گوارش جذب و به تمام بدن فرستاده می‌شود. حدودا ۵۰ درصد آن بعد از تقریبا ۳ ساعت از طریق کلیه دفع می‌شود.
  • اگر مشکلاتی نظیر آسم، گلوکوم، پروستات، مشکلات ادرار، تپش قلب، فشار خون، بیماری کبد و کلیه، میاستنی گراویس و انسداد دستگاه گوارش دارید به پزشک خود اطلاع دهید.
  • احتمال این که این دارو به نوزاد‌ها آسیب برساند زیاد است، اما قطعی نیست، پس در صورت بارداری و شیردهی با پزشک مشورت کنید.
  • احتمال از دست دادن نوبت تزریق، در محیط بالینی بسیار کم است. پس نگران این موضوع نباشید.
  • استفاده بیش از اندازه نیز غیر ممکن است، چرا که مصرف زیر نظر پزشک مربوطه انجام می‌شود. اما استفاده بیش از حد آن ممکن است باعث شود که دارو، اثر پاردوکسی داشته باشد.
  • از رانندگی بعد از تزریق آتروپین بپرهیزید، این دارو موجب تاری دید می‌شود.
  • بعد از تزریق از ورزش طولانی و در معرض گرمای شدید بودن خودداری کنید.
  • مصرف هر گونه داروی شیمیایی و گیاهی را با پزشک خود در میان بگذارید. حتی اگر مصرف دارویی را جدیدا قطع کرده اید، مصرف آن را اطلاع دهید.
  • داروی خود را در اختیار افراد دیگر قرار ندهید.
  • به صورت خودسر و بدون تجویز آن را تهیه و مصرف نکنید.
  • این دارو در تداخل با دیفن هیدرامین، دی سیکلومین، بنزروپین، تری هگزیفنیدیل و آمپتریپتیلین باعث ایجاد عوارض خطرناکی می‌شود.
  • مصرف الکل در تداخل با آتروپین، موجب تشدید سرگیجه و خواب آلودگی می‌شود.


نحوه‌ی نگه داری:

دور از دست کودکان قراردهید. قرص‌ها باید در دمای اتاق، بین ۱۵ تا ۳۰ درجه سانتیگراد، نگه داری شود.

عوارض:

این دارو همانند دارو‌های دیگر عوارضی را به همراه دارد و شدت آن‌ها به دوز مصرفی بستگی دارد. گاهی این عوارض نشان دهنده آلرژی می‌باشد که در صورت مشاهده علائمی هم، چون کهیر، تنفس سخت، تورم لب، زبان و گلو باید سریعا به معالج خود خبر دهید. اغلب این عارضه‌ها بعد از درمان از بین می‌رود. یکی از عوارض رایج از دست دادن حس چشایی و اختلال در بینایی می‌باشد.

عوارض بسیار رایج:

احساس بی وزنی، فوتو فوبیا، تپش قلب، بی قراری، سردرگمی و توهم، ضعف و اختلال در تعادل، اختلال در گفتار و بلع، خشکی پوست، بثورات شدید پوستی، خشکی دهان و بینی، تاری دید، سرگیجه، سردرد و خوابالودگی.

عوارضی که در صورت مصرف بیش از حد به آن دچار می‌شوید:

سردرد، حالت تهوع، استفراغ، خشک و گرم شدن پوست، گیجی، خواب آلودگی، نبض ضعیف، ضربان نامنظم، تاری دید و تشنج.


برچسب ها: دارو درمان

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *