تلاش‌ های ناکام آمریکا برای کودتا در ونزوئلا و مقاومت دولت قانونی مادورو

5:45 - 04 فروردين 1399
کد خبر: ۶۰۰۴۸۴
از ماه ژانویه سال ۲۰۱۹ که خوان گوایدو خود را رئیس جمهور ونزوئلا خواند تاکنون آمریکا تلاش‌ های بسیاری برای کودتا در این کشور کرد که این کودتا با شکست مواجه شد.

ویژه عید/////تلاش‌های ناکام آمریکا برای کودتا در ونزوئلابه گزارش گروه بین الملل ، ژانویه سال ۲۰۱۹ و چند ماه پس از انتخابات رسمی ونزوئلا که در آن «نیکلاس مادورو» رسما به عنوان رئیس جمهور برگزیده شد، «خوان گوایدو» خود را رئیس جمهور ونزوئلا نامید.

این اقدام بلافاصله از سوی آمریکا و کشور‌های اروپایی مورد استقبال قرار گرفت و آن‌ها گوایدو را به عنوان رئیس جمهور ونزوئلا به رسمیت شناختند.

این اقدام آغازی برای بحران در ونزوئلا به شمار می‌رود و در ماه‌های بعد از آن، این کشور شاهد درگیری و تظاهرات‌هایی میان حامیان دولت قانونی این کشور و شورشیانی بود که از سوی آمریکا حمایت می‌شدند.

«دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا، که پیش از این نیز تهدیداتی را علیه دولت قانونی ونزوئلا اعلام کرده بود در پی این اعلام «گوایدو»، اقدامات گسترده‌ ای را برای براندازی دولت مادورو در ونزوئلا به کار بست.

این اقدامات طیف گسترده‌ای شامل تهدید به حمله نظامی، ترور مادورو، کودتا، ایجاد آشوب داخلی در ونزوئلا و اعمال تحریم را در بر می‌گیرد.

اوسط مرداد ماه گذشته بود که وزیر اطلاع رسانی ونزوئلا اعلام کرد یک هواپیما‌ی بدون سرنشین حامل مواد منفجره وارد محل سخنرانی نیکلاس مادورو شد و قصد ترور او را داشت که توسط یکی از محافظان مادورو هدف قرار گرفت و پس از برخورد با یک آپارتمان منفجر شد.

شبکه خبری سی‌ ان‌ ان گزارش داد که تلاش‌هایی در کلمبیا برای ترور «نیکولاس مادورو» صورت گرفته است.

این تلاش‌ ها از سوی سرکردگان مخالف دولت ونزوئلا که با آمریکا در تماس بوده‌ اند انجام گرفته است.

گزارش سی‌ان‌ان موضوع مطرح شده از سوی مادورو مبنی بر این که کلمبیا به عنوان پایگاهی برای حمله به ونزوئلا استفاده می‌شود را اعتبار می‌دهد.

پیش از این و به مدت طولانی مقامات کلمبیا و آمریکا این موضوع مطرح شده را رد می‌کردند، اما اکنون به نظر می‌رسد که در این باره دروغ گفته‌اند.

بر اساس گزارش سی‌ان‌ان، پس از انجام آماده‌ سازی‌ها، پهپاد‌هایی اقدام به خرابکاری در بخش‌هایی از ونزوئلا با هدف ترور مادورو کرده‌اند.

دو پهپاد حامل مواد منفجره قصد داشتند که در زمان حضور مادورو در انظار عمومی، عملیات ترور وی را انجام دهند، اما نیرو‌های امنیتی ونزوئلا موفق به شناسایی و انهدام این پهپاد‌ها شده‌اند.

طراحان این عملیات به سی‌ان‌ان گفته‌اند که دولت کلمبیا به طور مستقیم در این برنامه دست نداشته است.

تلاش برای کودتا از دیگر اقداماتی بود که آمریکا در ونزوئلا به کار گرفت تا از این طریق عامل دسشت نشانده خود را در این کشور به قدرت برساند اما این طرح نیز با شکست مواجه شد.

سرکرده مخالفان دولت ونزوئلا مدعی دیدار با فرماندهان ارشد نظامی این کشور به منظور اقدام علیه نیکلاس مادورو شد با این وجود مقام‎های دولت قانونی ونزوئلا اقدام برای هرگونه کودتایی را محکوم و بر حفاظت از قانون اساسی تاکید کردند.

خوان گوآیدو، ویدئویی منتشر کرد که در آن نظامیان ونزوئلایی را به موازات شهروندان به خیابان‌های کاراکاس تا سرنگونی دولت نیکلاس مادورو رئیس جمهور قانونی این کشور فرا می‌خواند.

گوایدو در این ویدئو که در جمع افرادی با لباس‌های نظامی صحبت می‌کند، تاکید می‌کند که ونزوئلا برای روی کار آمدن آنچه دولت شایسته خوانده، خواهد جنگید.

وی پیش از این در حساب کاربری خود در توییتر ادعا کرده بود ضمن اعلام حمایت نیرو‌های نظامی کشور از خود، از آغاز به اصطلاح "مرحله نهایی" مبارزه خود برای سرنگونی دولت ونزوئلا خبر داده بود.
 
در پی شکست این طرح، هوادارن دولت ونزوئلا تلاش گروه‌های شورشی را برای کودتای نظامی محکوم کردند و وزیر دفاع این کشور نیز اعلام کرد که وضعیت در پادگان‌ها ونزوئلا عادی است و نیرو‌های مسلح برای دفاع از کشور ونزوئلا آماده هستند.

«خورخه آریسا»، وزیر خارجه ونزوئلا نیز اعلام کرد که تلاش برای کودتای نظامی ناکام مانده است. وی افزود که این کودتا در واشنگتن برنامه‌ریزی شده بود. کشور‌هایی مانند روسیه، اسپانیا، بولیوی و ترکیه این اقدام گوایدو را محکوم کردند.

تهدید به اقدام نظامی از دیگر روش هایی بود که دولت آمریکا در تلاش برای بهره گیری از آن علیه دولت ونزوئلا بود که این اقدام نیز نتیجه ای برای واشنگتن در بر نداشت.

آمریکا در کنار این اقدامات خرابکارانه، در چندین نوبت تحریم های را علیه ونزوئلا اعمال کرد تا از طریق اعمال فشار بتواند دولت ونزوئلا را وادار به کناره گیری کند.

 

بیشتر بخوانید:

 

در مقابل این اقدامات که از سوی آمریکا و اروپا برنامه ریزی می شد اما مردم ونزوئلا در چندین نوبت حمایت خود را از دولت این کشور اعلام کردند.

با وجود فریاد‌های دولت آمریکا برای ترک ونزوئلا، هیچ نشانه‌ای از تصمیم جامعه بین‌المللی برای رها کردن مادورو و قطع حمایت از دولت ونزوئلا دیده نمی‌شود. گوایدو نیز تاکنون موفق نشده هوادارن زیادی در ارتش ونزوئلا پیدا کند و شمار هواداران او اندک است.

تلاش‌های مکرر گوایدو برای به جریان انداختن موضوع و ایجاد شکاف میان ارتش ونزوئلا و مادورو با شکست مواجه شده و با هر تلاش شکست خورده دیگر، این داستان خیالی که او رئیس جمهور ونزوئلا خواهد شد غیر قابل دفاع‌تر می‌شود.

 


برچسب ها: ونزوئلا

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *