میراث فرهنگی ارتش هم داشته باشد نمی تواند از آثار تاریخی حفاظت کند

8:01 - 20 آبان 1398
کد خبر: ۵۶۶۵۷۱
محمد حسین طالبیان گفت: برای حفاظت از سنگ نگاره‌های موجود در دل کوه‌ها هیچ راهی جز راه فرهنگی نیست و اگر کسی تصور کند که میراث فرهنگی اگر نیرو داشته باشد و حقوق بدهد می‌تواند از این آثار حفاظت کند اشتباه است چرا که در کشور ما میزان زیادی کتیبه و... وجود دارد که متعلق به عشایر یا غیره است که هنگامی که از آنجا در حال عبور بوده اند نگاشته اند که حفاظت از آن‌ها آسان نیست.

محمد حسین طالبیان، معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری در گفتگو با خبرنگار گروه جامعه ، درباره اقدامات حفاظتی میراث فرهنگی در حفاظت از میراث فرهنگی و سنگ نگاره‌هایی که در مناطق صعب العبور هستند گفت: بیش از ۲ هزار پروژه مرمتی در کشور در ۷ ماه گذشته داشتیم که این تعداد نشان دهنده توجه و مشارکت مردم در بحث حفاظت و مرمت و بهره برداری هم شان آثار تاریخی است.

معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری در ادامه بیان کرد: این امر خیلی به نسبت گذشته رشد داشته است و به این صورت که بیش از ۸۰ درصد آن با مشارکت مردم بوده است.

نقش نگاره‌های موجود در کوه‌ها را حتما باید اهالی محل در حفظ آن مشارکت کنند

طالبیان در ادامه بیان کرد: نقش نگاره‌های موجود در کوه‌ها را حتما باید اهالی محل کسانی که هویتشان وابسته به آن‌ها است در حفاظت از آن‌ها مشارکت کنند. اگر ما ارتش هم داشته باشیم نمی‌توانیم از آن‌ها حفاظت کنیم. گشت‌هایی در این مکان‌ها داریم، ولی کفایت نمی‌کند در همه جای دنیا به افراد از همان سنین پایین باید از آموزش ببینند که این آثار چقدر اهمیت دارد در این صورت حفظ خواهند شد.

در حال پیگیری دو قانون برای حمایت و حفاظت از میراث فرهنگی هستیم

معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی در ادامه بیان کرد: در مجلس برای حمایت و حفاظت از آثار تاریخی دو تا سه قانون وجود دارد که در حال پیگیری آن‌ها هستیم یکی از آن‌ها این است که آموزش و پرورش در کتاب‌های درسی این مباحث را بگنجاند و یا آموزش عالی در دروسی که در دانشگاه است برخی از این آثار گنجانده شود تا آموزش داده شود. این کار بسیار فراگیر است و البته گفتن و گفتن خیلی تاثیر گذار است و یا تهیه فیلم مستند در این مسیر خیلی خیلی تاثیر گذار است.

برای حفاظت از سنگ نگاره‌های موجود در دل کوه‌ها هیچ راهی جز راه فرهنگی نیست

طالبیان در ادامه بیان کرد: برای حفاظت از سنگ نگاره‌های موجود در دل کوه‌ها هیچ راهی جز راه فرهنگی نیست و اگر کسی تصور کند که میراث فرهنگی اگر نیرو داشته باشد و حقوق بدهد می‌تواند از این آثار حفاظت کند اشتباه است چرا که در کشور ما میزان زیادی کتیبه و... وجود دارد که متعلق به عشایر یا غیره است که هنگامی که از آنجا در حال عبور بوده اند نگاشته اند که حفاظت از آن‌ها آسان نیست.

راه رهایی از توهم گنج کار فرهنگی است

معاون میراث فرهنگی در ادامه بیان کرد: توهماتی وجود دارد که در بسیاری از این آثار گنج وجود دارد به همین دلیل به آن‌ها آسیب وارد می‌شود و تنها راه رهایی از توهمات کار فرهنگی است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *