وزیر کشور: عراق در ایام اربعین «هیچ چیز» برای ایران کم نگذاشت

11:38 - 12 آبان 1398
کد خبر: ۵۶۴۲۸۳
دسته بندی: سیاست ، مجلس و دولت
وزیر کشور تاکید کرد: دولت عراق در ایام اربعین هیچ چیز برای ما کم نگذاشت؛ شاید در عمل کمبود‌هایی دیده شد، اما هرآنچه در توافقنامه‌ها از عراق خواسته بودیم، انجام شد و آن‌ها تمام توافقات را انجام دادند.
وزیر کشور: عراق در ایام اربعین «هیچ چیز» برای ایران کم نگذاشتبه گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، عبدالرضا رحمانی‌فضلی امروز در نشست ستاد مرکزی اربعین، بیان کرد: سفیر ما در عراق در این ایام زحمات و اقدامات بسیاری داشت و ستاد اربعین در عراق نیز نقش اصلی را ایفا کرد.

وی افزود: دولت عراق در ایام اربعین هیچ چیز برای ما کم نگذاشت؛ شاید در عمل کمبود‌هایی دیده شد، اما هرآنچه در توافقنامه‌ها از عراق خواسته بودیم، انجام شد و آن‌ها تمام توافقات را انجام دادند.

وزیر کشور تصریح کرد: با توجه به اینکه سه میلیون و ۷۰۰ زائر در این ایام به عراق سفر کردند اما بیماری خاصی اپیدمی نشد. در این راستا بخش‌های بهداشت درمان، هلال احمر و اورژانس زحمات بسیاری کشیدند.

وی با اشاره به حضور معاون اول رئیس جمهور در روز اربعین در عراق عنوان کرد: بعد از ارائه گزارش‌مان در هیئت دولت، آن‌ها همراهی خوبی با ما داشتند و معاون اول رئیس جمهور کمک‌های زیادی به ستاد اربعین کرد؛ رئیس جمهور سفارش کردند هرآنچه در خصوص اربعین مدنظر مقام معظم رهبری است، انجام شود و رهبر معظم انقلاب توجه ویژه‌ای به ما داشتند و قبل از این جلسه‌ای را با موکب داران برگزار کردند و نکات مهمی را در این نشست فرمودند.

رحمانی فضلی خاطرنشان کرد: همیشه در این ایام اربعین اولین نگرانی ما تامین امنیت است و اگر امنیت باشد، شاهد انجام چنین صحنه‌های باشکوهی خواهیم بود. همه در حوزه امنیت نقش آفرین بودند از نیروی انتظامی و مسلح زحمت کشیدند و در داخل عراق نیز قاسم سلیمانی، حشدالشعبی و دولت عراق اقدامات خوبی برای تامین امنیت داشتند.

وزیر کشور عنوان کرد: ماهیچ نقشی در تامین امنیت در عراق نداشتیم، عراقی‌ها از ما تقاضای کمک برای تامین امنیت داشتند و ما گفتیم که امنیت عراق را در اوج می‌بینیم.

وی با اشاره به برگزاری اربعین در سال‌های آتی خاطرنشان کرد: با شروع موج گرما باید اقدامات مناسبی را برای برگزاری اربعین صورت دهیم ما ۱۵-۱۶سال با گرما مواجه خواهیم بود باید با اقتضائات هوای گرم کارهایمان راانجام دهیم.

رحمانی فضلی با بیان اینکه برای برگزاری مراسم اربعین سال‌های آتی از داخل مرز از نظر مسائل زیربنایی مشکلی نخواهیم داشت، گفت: از نجف تا کربلا اقدامات خاصی را بایدانجام دهیم. پیشنهاد می‌کنم مسیر ۸۰کیلومتری از نجف تا کربلا را بین ۱۰الی ۱۵استان تقسیم کنیم و هر استان را در منطقه مشخصی مستقر کنیم تا چنانچه نیاز به ایجاد سایه‌بان و مه‌پاش باشد، توسط استان‌های معین انجام شود چرا که اگر این اقدامات بامدیریت متمرکز باشد هر استان می‌تواند اقدامات لازم خود را صورت دهد.

وی در بخش دیگری از سخنانش با تشکر از دولت و ملت عراق برای برگزاری اربعین عنوان کرد: الحمدالله امنیت و سلامت زوار این مراسم را تامین کردیم. عظمت این مراسم، کیفیت برگزاری آن و سلوکی که در این مراسم بود، حیرت جهانیان را برانگیخت.

رحمانی فضلی تصریح کرد: همانطور که مقام معظم رهبری به موضوع اربعین اشاره کرده و گفتند اربعین یک موضوع انسانی و فراتر از مرز‌های عقیدتی، قومی، ملی و زبانی بوده و یک موضوع کاملاً انسانی است؛ باید تلاش کنیم که اربعین را هر سال باشکوه‌تر، موثرتر و با انضباط، امنیت و سلامت بیشتری پیش ببریم.

وزیر کشور تاکید کرد: امسال با سه حادثه روبرو بودیم، اما خوشبختانه با هماهنگی، همکاری، همدلی و هم‌افزایی بسیار خوب توانستیم از این سه حادثه عبور کنیم. حادثه اول سیل بود، به جز لطف خدا، همکاری و همدلی دستگاه‌های اجرایی در حوزه‌های مختلف، به جز همراهی خوب مردم نمی‌شد به طریق دیگری این کار انجام شود.

وی افزود: حادثه دوم مقابله با تحریم و مقاومت در برابر توطئه‌های دشمن بود که با همت مردم ایران و راهنمایی‌های رهبری، همت دولت، مجلس و قوه قضاییه توانستیم این موضوع را بگونه‌ای پیش ببریم که خود آن‌ها هم بگویند که ایران مقاومت خوبی داشته است.

وزیر کشور خاطرنشان‌کرد: حادثه سوم اربعین بود که با همکاری و مدیریت منسجم و هماهنگ توانستیم مراسم را در موعد محدود ۲۵ روز مدیریت کنیم، در این میان هدایت رهبری، کمک دولت و تمامی دستگاه‌ها دخیل بود.

وی گفت: همان طور که مقام معظم رهبری در دیداری که با موکب‌داران داشتند فرمودند که بحث فرهنگی اربعین بسیار حائز اهمیت است یعنی اگر ما سه حوزه طریقت شریعت و حقیقت برشماریم، اربعین عاشورا همان بعد فرهنگی معنوی و بومی آموزه‌های دینی است که باید شدیداً بر روی آن‌ها کار کنیم.

رحمانی فضلی بابیان اینکه خوشبختانه روند کار تاکنون روند قابل قبول است، اما نمی‌توانیم بگوییم که این روند مطلوب است، افزود: ظرفیت اربعین بسیار بزرگ است و حوزه فرهنگی با تمام تلاش‌هایی که داشته و تمامی مردم با ارادتی که نسبت به این موضوع داشتند به صورت خودجوش کار‌های فرهنگی بسیاری را انجام دادند، اما این ظرفیت اقتضائش این است که انشاالله بتوانیم مدیریت بیشتری برای سال‌های بهتری در حوزه فرهنگی داشته باشیم.

وی گفت: خوشبختانه امسال مرز خسروی باز شد که نگران بحث امنیت در آن منطقه بودیم، اما در شرایط خاصی این مرز باز شد، همچنین روادید لغو شد، پیش‌بینی ما بر تردد ۳ میلیون زائر بود که تا ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر هم زائر آن افزوده شد، این اتفاق نشان داد که ما امکان و ظرفیت و تطبیق با شرایط مختلف را داریم و ما توانستیم این کار را با تمامی ویژگی‌هایی که داشتیم انجام دهیم.

وزیر کشور عنوان کرد: از مردم تشکر ویژه‌ای داریم؛ لازم است بگویم هر زمان که نیاز پیدا کردیم به هماهنگی بیشتر با مردم در قالب رسانه صدا و سیما و یا استفاده از تکنولوژی و موبایل ها، مردم با ما هماهنگ شدند.

رحمانی فضلی بابیان اینکه نظم پذیری مردم در این شرایط برای ما ودیعه گرانبهایی بود، اظهارکرد: ما در موضوعی به مردم خدمت می‌کنیم که نقش اصلی را مردم دارند. نظم پذیری مردم بسیار خوب بود. افزون بر این همکاری و هماهنگی بین دستگاه‌ها مطلوب بود که با کمترین زحمت اقدامات انجام می‌شد و تقریباً هیچ موردی در این مسیر به عنوان عدم همکاری نداشتیم.

وی گفت: خدماتی که امسال به زائران خارجی داده شد به حدود ۱۷۰ هزار نفر بود که رقم بسیار بزرگی بود، ما زائران خارجی را از نقاط مرزی تحویل می‌گرفتیم و به خاک عراق فرستادیم و در داخل عراق هم با آن‌ها خدمات‌رسانی کردیم.

وزیرکشور بیان کرد: در روز‌های اربعین، مسائلی مانند تامین آب آشامیدنی و یا حمل و نقل ایجاد شد، که در رسانه‌ها و افرادی که از این موضوعات اطلاعی نداشتند طوری اظهار نظر می‌کردند که خدمات کم است و یا اصلاً پیش بینی نشده در صورتی که چنین چیزی وجود نداشت.

رحمانی فضلی بیان‌کرد: در مورد حمل و نقل از مرز مهران تا کوت و یا نجف شاهده ترافیک سنگین بودیم که برخی تماس گرفتند و می‌گفتند وسیله حمل و نقل بفرستید، در صورت این که چنین مشکلی نبود و اتوبوس در مرز وجود داشت، اما به دلیل این که در خاک عراق جاده‌ها کشش نداشت نشان دهنده بار حجم ترافیکی سنگین بود ما هر چقدر به آن طرف جاده اتوبوس اضافه می‌کردیم نیم ساعت تا یک ساعت تردد کنترل می‌شد.

وی عنوان کرد: در این حالت ما از مردم خواهش کردیم که از مرز‌های پر تردد عبور و یا سفرشان را مدیریت کنند، در مرز‌های شلمچه چذابه و مهران مجبور بودیم تا مرز را چند ساعت ببندیم تا ترافیک تخلیه شود و جمعیت دوباره اضافه شود. خبر‌هایی به گوش رسید که مرز چذابه بسته شد و چند ساعت بعد باز شد این کار را ما خودمان انجام می‌دادیم تا ترافیک را مدیریت کنیم.

وزیرکشور با بیان اینکه مسئولیت تردد و حمل و نقل بر عهده وزارت راه و شهرسازی بود، اظهارکرد: مدیریت بسیار خوبی در حوزه حمل و نقل ایجاد شد، وزارت راه و شهرسازی با الگو‌ها و مدیریت‌های که پیش از اربعین انجام داده بود توانست مدیریت بسیار خوبی برای حمل و نقل در روز‌های اربعین داشته باشد.

وی گفت: یک پیشنهادی که به ما دادند این بود که تمامی اقدامات و خدمات را در حوزه اربعین الکترونیکی در قالب کمیته‌های مخابراتی داشته باشیم که در حال بررسی هستیم و احتمال هم می‌دهیم که بتوان خدمات اربعین سال آینده را الکترونیکی ارائه داد.

وزیر کشور با بیان اینکه نقش رسانه‌ها در این موضوع پررنگ بود. خاطرنشان کرد: صدا و سیما به عنوان یک رسانه ملی در حرکت و تهییج اولیه بسیار نقش آفرین بود که بنده از اول نگران این موضوع بودند که توصیه می‌کردم که صدا و سیما بر موضوع کیفی اربعین اقداماتی را انجام دهد.

رحمانی فضلی یادآورشد: امیدوار بودیم که صدا و سیما در حوزه تهییجی نسبت به سال قبل مدیریت کنند که به پنج میلیون زائر نرسیم البته ما می‌توانیم پنج میلیون زائر را مدیریت کنیم، اما وقتی وارد کشور می‌شوند که زیرساخت‌های آن‌ها مشکل دارد و نتوانست آن ساختار را فراهم کنند ما هم مشکل می‌خوردیم.

وی گفت: خوشبختانه صدا و سیما ابتدا اقداماتی را در قالب برگشت زائران و تشویق آن‌ها به این کار انجام داد، بقیه رسانه‌ها هم همکاری کردند.

وزیرکشور عنوان کرد: سامانه سجا و ارتباطات مخابراتی ما با سه میلیون و ۷۰۰ زائر؛ ارسال ۱۰ میلیون پیام به زائران داشت که از اقدامات بسیار خوبی بود که انجام شد. رسانه‌ها در بحث کیفی، کمی، هماهنگی و نظم پذیری اقدامات مطلوبی داشتند.

وی تصریح کرد: اقدامات بسیاری در حوزه انتظامی انجام گرفت؛ مسائلی همچون انتظامی، امنیتی، کنسولگری بر عهده نیروی انتظامی بوده که نیروی انتظامی زحمات بسیاری در این حوزه انجام دادند.

وزیرکشور در پایان گفت: در حوزه وزارت اطلاعات مباحث پنهان امنیت را به خوبی در مناطق مرزی داخل کشور انجام دادند که قابل تشکر است. همچنین ستاد کل نقش هماهنگی نیرو‌های مسلح را به عهده داشتند.

وی گفت: خوشبختانه صدا و سیما ابتدا اقداماتی را در قالب برگشت زائران و تشویق آن‌ها به این کار انجام داد، بقیه رسانه‌ها هم همکاری کردند.

وزیرکشور عنوان کرد: سامانه سجا و ارتباطات مخابراتی ما با سه میلیون و ۷۰۰ زائر؛ ارسال ۱۰ میلیون پیام به زائران داشت که از اقدامات بسیار خوبی بود که انجام شد. رسانه‌ها در بحث کیفی، کمی، هماهنگی و نظم پذیری اقدامات مطلوبی داشتند.

وی تصریح کرد: اقدامات بسیاری در حوزه انتظامی انجام گرفت؛ مسائلی همچون انتظامی، امنیتی، کنسولگری بر عهده نیروی انتظامی بوده که نیروی انتظامی زحمات بسیاری در این حوزه انجام دادند.

وزیرکشور در پایان گفت: در حوزه وزارت اطلاعات مباحث پنهان امنیت را به خوبی در مناطق مرزی داخل کشور انجام دادند که قابل تشکر است. همچنین ستاد کل نقش هماهنگی نیرو‌های مسلح را به عهده داشتند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *