نزدیک به ۴۰ درصد از سرطان‌ها با توجه به آمار سازمان بهداشت جهانی قابل پیشگیری هستند

12:49 - 21 مهر 1398
کد خبر: ۵۵۸۲۶۳
نزدیک به ۴۰ درصد از سرطان‌ها با توجه به آمار سازمان بهداشت جهانی قابل پیشگیری هستند و بعضی از فاکتور‌ها را مردم خودشان می‌توانند پیشگیری کنند.

به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، دهمین کنگره بین المللی سرطان پستان، سومین کنگره ملی طب فراگیر در سرطان و سومین سمینار ملی سارکوم" با ارائه جدیدترین دستاوردهای علمی در حوزه تشخیص و درمان سرطان پستان و با حضور دکتر کیوان مجید زاده رییس کنگره و دکتر اردشیر قوام زاده دبیر علمی سومین سمینار سارکوم برگزار می شود.

کیوان مجید زاده،استاد بیوتکنولوژی پژوهشکده سرطان پستان در نشست خبری این کنگره اظهار کرد: دهمین گنگره سرطان پستان را امسال برگزار می‌کنیم که شامل دو برنامه جدید است یکی کنفرانس طب فراگیر در سرطان و دیگری برنامه سرطان‌های سارکوم. این کنگره اول آبان افتتاح می‌شود و تا ۲۳ آبان طول می‌کشد و در این کنفرانس به تازه‌های سرطان خواهیم پرداخت.

مجید زاده در ادامه بیان کرد: مطالعاتی روی بیماران ایرانی انجام شده که در این کنگره ارائه خواهد شد.

این استاد بیوتکنولوژی در ادامه بیان کرد: در این کنگره کار‌های علمی و فناورانه زیادی در دست اجرا است.
وی در ادامه بیان کرد: در این کنگره به علوم محض نمی پردازیم بلکه در حوزه نیازهای کشور وارد می‌شویم و جلو می‌رویم. نتایج بخشی از این توانمدی‌های جدید در این کنکره ارائه می‌شود.

وی در ادامه بیان کرد: سرطان پستان شایع‌ترین بیماری بانوان در تمام کشورهاست و نرخ شیوع آن در استرالیا از هه کشورها بیشتر است.

وی در ادامه افزود: بیشترین نرخ ابتلا به این سرطان به این صورت است که ۹۴ نفر از هر ۱۰۰ هزار نفر دچار این سرطان می شوند و در کشور ما از هر۱۰۰ هزار نفر  ۳۲ تا ۳۴ است، ولی در کشور ما هم نرخ بروز در حال افزایش است.

وی افزود: میزان بقای بیماران به نحو قابل توجهی در کشور ما بیشتر است. در دهه آینده نرخ بروز سرطان پستان دو برابر می‌شود بنابراین می‌طلب که تمهیدات لازم برای رسیدگی به این بیماران انجام شود.

مجید زاده در ادامه بیان کرد: نزدیک به ۴۰ درصد از سرطان‌ها با توجه به آمار سازمان بهداشت جهانی قابل پیشگیری هستند و بعضی از فاکتور‌ها را مردم خودشان می‌توانند پیشگیری کنند.

وی در ادامه گفت: اولین عامل سرطان دخانیات است و فاکتور دوم چاقی است و متاسفانه در نرخ چاقی داریم به رتبه دوم دنیا رسیده ایم و موضوع سوم عدم تحرک و ورزش نکردن است.

وی در ادامه تاکید کرد: ورزش هنوز در کشور ما نهادینه نشده است.

وی در ادامه بیان کرد: سن بالای فرزند آوری ابتلا به سرطان پستان را افزایش می‌دهد. اگر کسی بالای ۳۵ بچه دار شود ریسک ابتلای به سرطان پستان در او افزایش می‌یابد و این عامل در کشور ما شیوع زیادی یافته است.

وی گفت: حتی اگر بانوان اصلا باردار نشوند و چاق هم باشد بیشتر امکان ابتلا به سرطان را دارد.

این استاد تمام ژنتیک سرطان در ادامه گفت: وقتی از نظر روانی کاملا متمرکز شویم روی ورزش این امر ورزش محسوب می‌شود نه اینکه در خانه راه برویم و بگویم که ورزش کرده ایم.

این استاد تمام ژنتیک سرطان در ادامه بیان کرد: روند تشخیص سرطان پستان ارتقا پیدا کرده و مثل گذشته در مراحل پایانی تشخیص داده نمی شود.

وی در ادامه گفت: بیشتر بانوان از اینکه بفهمند سرطان پستان دارند می‌ترسند و این یک تابو است. بیشترین عامل ابتلا به سرطان عامل ارثی است. ولی امروز راه‌هایی برای جلوگیری از ابتلا به سرطان ارثی وجود دارد.

وی در ادامه بیان کرد: تعداد قابل توجه ابتلا به سرطان و یا ابتلا به سرطان پستان در مردان خانواده، یا اینکه یک نفر به دو سرطان مبتلا شود عواملی هستند که نشان دهنده سرطان توارثی است.

مجید زاده در ادامه بیان کرد: مشکل غربالگری در جامعه وجود دارد و بر این اساس خیلی کشور‌ها تصمیم می‌گیرند غربالگری را انجام دهند یا انجام ندهند و در کشور ما هم این غربالگری انجام نمی‌شود. تمام مکاتب طبی پتانسیل جدی درمانی دارند.

وی در ادامه افزود: ابتلا به سرطان پستان در آقایان هم هست در صورتی که ژن‌های مستعد کننده را داشته باشند. سن بروز در کشور‌های غربی بالای ۵۵ سال است. در کشور ما سن بروز یک دهه پایین‌تر است.


برچسب ها: سرطان

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *