وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی و گردشگری: با حرکت جهادی برنامه هایم را اجرایی می‌کنم

12:51 - 12 شهريور 1398
کد خبر: ۵۴۶۸۹۰
دسته بندی: سیاست ، مجلس و دولت
وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی و گردشگری در صحن علنی مجلس گفت:تعامل مجلس و دولت بسیار راه گشا است. این موضوع را سرلوحه کار خود قرار خواهم داد و تلاش می‌کنم با حرکت جهادی برنامه‌های اعلام شده‌ام را اجرایی کنم.
وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی و گردشگری: با حرکت جهادی برنامه هایم را اجرایی می‌کنمبه گزارش خبرنگار گروه سیاسی ؛ بررسی برنامه و صلاحیت «محسن حاجی‌میرزایی» و «علی‌اصغر مونسان» برای تصدی وزارت «آموزش و پرورش» و «میراث فرهنگی، صنایع و دستی و گردشگری» و اخذ رأی اعتماد در دستور کار جلسه علنی امروز سه شنبه ۱۲ شهریورماه مجلس شورای اسلامی قرار گرفت.
 
طبق اعلام هیئت رئیسه، ناطقان مخالف و موافق علی اصغر مونسان پشت تریبون جایگاه ناطقان مجلس رفتند.
 
محمودزاده: در زمان مدیریت مونسان برخی آثار باستانی به مرغداری تبدیل شدند
 
جلال محمودزاده در مخالفت با وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی گفت: آقای مونسان به دلیل ناکارآمدی محجموعه شما نه تنها گردشگران خارجی از ظرفیت‌های گردشگری کشور ما مطلع نیستند بلکه گردشگردان داخلی نیز از این موضوع بی اطلاع مانده اند.

این نماینده مجلس تصریح کرد: بر اساس گزارش کمیسیون اصل ۹۰ و مرکز پژوهش‌های مجلس در زمان مدیریت آقای مونسان مشکلات زیادی در این حوزه به چشم می‌خورد مانند عدم تناسب تشکیلات سازمانی و جذب متخصص، عدم تعیین تکلیف نیرو‌های قراردادی، بدترین رتبه ایران در میان مولفه‌های شاخص رقابت پذیری گردشگری در سال ۲۰۱۷، تخریب آثار تاریخی به بهانه‌های مختلف، تبدیل برخی آثار باستانی کشور به مرغداری و دامداری و قیرگونی سقف این آثار و همچنین افزایش سرقت آثار و عدم اقدام قاطع برای مجازات سارقین این حوزه.

بت‌کلیا:میراث فرهنگی به عنوان یکی از عناصر قوام دهنده هویت انسانی است

یوناتن بت‌کلیا در جلسه علنی امروز در موافقت با وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گفت:آثار صنعت توریسم موجب گسترش تبادلات فرهنگی، افزایش تقاضا برای نمایش آثار فرهنگی و اجتماعی جامعه هدف، توسعه هنرهایی، چون تئاتر و امثالهم است. بنابراین نقش میراث فرهنگی در توسعه صنعت توریسم بسیار سازنده است.
 
وی باب بیان اینکه میراث فرهنگی به عنوان یکی از عناصر قوام دهنده هویت انسانی است، تصریح کرد:  میراث فرهنگی باید برای آیندگان حفظ شود. هویت اقوام در همین آثار قابل احصاء است. اگر امروز اقلیت‌های دینی در ایران، آزاد و راحت هستند و اگر اقوام مختلف در کنار یکدیگر شک نکنید که به خاطر میراث فرهنگی کهن است. وقتی کلیسا‌های ایران و آثار آشوریان در کلیسا‌ها وجود دارد، یعنی این اقوام در سرزمین خود احساس تنهایی ندارند؛ بنابراین نیازمند نظام قدرتمند اداری در این حوزه هستیم.

عضو کمیسیون عمران مجلس با اشاره به بخشی از عملکرد مونسان در سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، گفت: ایشان در این سازمان کارنامه خوبی در زمینه رشد ۶۶ درصدی درآمد ارزی در سال ۹۷ معادل ۱۱ میلیون و ۶۰۰ میلیارد دلار، افزایش ۴۰ درصدی گردشگران خارجی در چهار ماهه ابتدایی سال ۱۳۹۸، طراحی برند ملی گردشگری کشور و اجرای آن از مهر ۱۳۹۸، جلب مشارکت سازمان‌های تخصصی بین‌المللی برای اجرای شش پروژه گردشگری در ایران، تعیین شهر‌های تبریز و همدان به عنوان پایتخت گردشگری، مرمت و بازسازی مسجد جامع ساری و مرمت و بازسازی چندین کلیسای چند صدساله کلیسای ارومیه داشته است.

خاتمی :صرف تکیه بر آمار مشکلی را در گردشگری حل نمی‌کند
سیدمرتضی خاتمی در جریان بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی در مخالفت با وی، گفت:  این روز‌ها وزیر محترم پیشنهادی بیشتر تکیه بر آمار دارد. این آمار ناشی از عملکرد خوب این سازمان نیست، بلکه با توجه به نوسانات ارزی و با توجه به کاهش مسافرت‌های خارج از کشور و شرایطی که امروز داریم، رویکرد مسافرت به داخل بیشتر شده است، ضمن اینکه رشد آمار ما برای گردشگری از یک سیر طبیعی در طول سال‌های مختلف تبعیت می‌کند و ما در آمار باید به مردم بگوییم چند درصد از اهداف پوشش داده شده است؟ صرف تکیه بر آمار مشکلی را حل نمی‌کند.

نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی ادامه داد: دستیابی به جایگاه اول اقتصادی در منطقه با اتکا به درآمد‌های غیرنفتی چقدر مورد هدفگیری بوده است؟ به چه میزان ایشان توانسته اند نظر هیئت دولت را به این بخش جلب کنند؟ اولاً توجه به سرمایه گذاری‌های خصوصی وجود ندارد و در کنار آن تصرف در کنار واگذاری‌ها وجود دارد، چون بسیاری از آثار فاخر در لیست اولویت‌های این سازمان نبوده است. ثانیاً عدم تبلیغات صحیح وعدم جهتگیری‌ها در این زمینه جلب توجه می‌کند.

وی افزود: هنر این بخش باید بیشتر مصروف شناساندن آثار مهم متروک و مهجور باشد. این بخش باید وسیله تسهیل ارز، ایجاد اشتغال و کاهش وابستگی به نفت باشد، در حالی که سهم گردشگری از تولید ناخالص داخلی در کشور ما ۲.۸ درصد شده که فاصله معناداری با حالت جهانی دارد و بسیاری از برنامه‌هایی که قابل تحقق نخواهد بود.


سالک: «مونسان» موجب کم شدن رانت در گردشگری شده است

حجت الاسلام احمد سالک در موافقت با وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی، اظهار کرد: باید توجه کنیم که فعالیت‌های مونسان از دو سال گذشته در این حوزه مطلوب بوده است. در این خصوص در قانون پنج ساله ششم توسعه به کاربرد اقتصادی و کاربرد فرهنگی میراث فرهنگی اشاره شده است که این موضوع در تمامی برنامه‌های آقای مونسان مورد توجه بوده است.

این نماینده مجلس با بیان این‌که وزارتخانه میراث فرهنگی حافظ میراث کهن کشور و حافظ انقلاب اسلامی است، اظهار کرد:ما جزو ۱۰ کشور توریستی جهان هستیم. ۲۸۱۵ اثر ملی ثبت شد. براساس سیاست اقتصاد مقاومتی، میراث فرهنگی در جایگاه یک ظرفیت درآمدزا مورد توجه قرار گرفته است. آقای مونسان در این حوزه حاشیه‌ها را کاهش داده و موجب کم شدن رانت شده است و در افزایش اشتغال گام‌های موثری برداشته است.

مونسان:با حرکت جهادی برنامه هایم را اجرایی می‌کنم
 
در ادامه اظهارات موافقات و مخالفان، وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری به بیان دیدگاه و برنامه‌های خود در مجلس پرداخت.

مونسان بیان داشت: تعامل مجلس و دولت بسیار راه گشا است. این موضوع را سرلوحه کار خود قرار خواهم داد.

وی افزود: وزارتخانه  میراث فرهنگی می‌تواند نقش مهمی در افزایش تولید ملی و اشتغال برای امروز و آینده فرزندانمان داشته باشد. در آینده‌ای نه چندان دور نرم‌افزار‌ها صنایع را کنار می‌زنند و بسیاری از دارایی‌ها به نرم افزار تبدیل می‌شوند. امروز یکی از بزرگترین شرکت‌های سازنده هواپیما در دنیا بزرگترین شرکت دارنده هتل است که حتی یک هتل به نام خود ندارد.

مونسان تاکید کرد: در حال حاضر گردشگر جایگاه اقتصادی ویژه‌ای دارد به ازای ۵۰ میلیون تومان سرمایه گذاری یک شغل در عرصه‌ی گردشگری ایجاد می‌شود که این موضوع در عرصه‌ی صنعت ۵۰۰ میلیون تومان سرمایه گذاری نیاز دارد. با توجه به این که یکی از موضوعات مهم امروز کشور ایجاد اشتغال است صنعت گردشگری می‌تواند با اندک سرمایه‌ای بسیاری از مشکلات اشتغال را حل کند.

مونسان با بیان اینکه صنایع دستی هم دارای ابعاد اقتصادی است گفت: ایران دارای بیش از ۶۰۰ موزه فعال و ظرفیت‌های طبیعی و تنوع آب و هوایی است که جزء ۱۰ کشور دارای ظرفیت گردشگری محسوب می‌شود. ما علی رغم مشکلات موجود بر سر راه گردشگران به واسطه تحریم‌ها همچون کاهش پرواز‌های مستقیم و تراکم ارزی با اقداماتی همچون لغو روادید با کشور‌های هدف میزان گردشگر را افزایش دادیم که نمونه آن افزایش گردشگران عمانی بعد از لغو روادید بوده است. اخیرا با چین هم لغو روادید داشتیم. هدف گذاری ما در مرحله اول ورود یک میلیون گردشگران چینی و بعد رساندن آن به ۲ میلیون گردشگر چینی است.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *