بیش از ۳۷ هزار نفر متخصص در حوزه فناوری نانو داریم

16:37 - 16 مرداد 1398
کد خبر: ۵۴۰۰۰۲
دسته بندی: جامعه ، عمومی
سعید سرکار گفت: امروز از نظر نانو فن آوری ایران رتبه ۵ را در جهان دارا شده است. ایران هم اکنون بالاتر از کره جنوبی و ژاپن است. بی شک بدون بنیه علمی خوب نمی‌توانستیم در توسعه فناوری و نوآوری موفق شویم.

بیش از ۳۷ هزار نفر متخصص در حوزه فناوری نانو داریمبه گزارش خبرنگار گروه جامعه ، سعید سرکار، دبیر ستاد توسعه و فناوری نانو گفت: باعث خوشحالی ماست که در عرصه فناوری نانو چند دهه صبر نکردیم، تا بعدا به اهمیت این فناوری پی ببریم.

وی بیان کرد: در عرصه این فناوری باید تا انتهای زنجیره ارزش را برنامه ریزی کنیم و آن را ماموریت خود بدانیم. بیش از ۳۷ هزار نفر متخصص فناوری نانو در سطح کارشناسی ارشد و بالاتر داریم. ورود دانشگاه‌ها به این عرصه باعث شد رتبه ۴ دنیا را داشته باشیم و سالیانه بیش از ۱۰ هزار مقاله در این حوزه داریم.


دبیر ستاد توسعه و فناوری نانو افزود: بر اساس آمار ۲۰۱۵ که از لحاظ کمی رتبه ۱۵ را داشتیم امروز از نظر نانو  فن آوری ایران رتبه ۵ را دارا شده است. ایران هم اکنون بالاتر از کره جنوبی و ژاپن  است، طبیعتا بدون بنیه علمی خوب نمی‌توانستیم در توسعه فناوری و نوآوری موفق شویم.


دبیر ستاد توسعه و فناوری نانو گفت: هم اکنون حدود ۲۵ درصد تولیدات ایران در حوزه نانو است، یعنی یک چهارم فعالیت علمی کشور در حوزه نانو است. بالغ بر ۲۵۰ ثبت اختراع بین المللی در حوزه نانو داریم.


سرکار افزود: برنامه ۱۰ ساله ما مبنی بر توسعه صنعتی و توسعه بازار بوده است. در بیش از ۱۵ حوزه صنعتی نانو تکنولوژی را رسوخ داده‌ایم و رقابت پذیری شرکت‌های خود را افزایش داده ایم.

 

وی گفت: در حوزه نانو تکنولوژی تلاش کردیم که صاحب صنعت بشویم و در کشوری در حال توسعه که ایران هم جز آن است بیشتر کارخانه داریم تا صنعت و کارخانه یعنی تولید یک محصول که موجودی ایستا و مرده است، ولی صنعت یک موجود پویا و زنده است. زمانی می‌توانیم بگوییم صنعت داریم که خودمان تولید کننده ماشین آلات صنعتی بشویم.

سرکار گفت: زمانی صنعت داریم که خودمان سازنده بشویم. خوراک صنعت فناوری است و این فناوری است که صنعت را پویا و رقابت پذیر نگه می‌دارد.

دبیر ستاد توسعه و فناوری نانو اظهار داشت: بیش از ۳۰ عدد از ماشین آلات پیشرفته صنعتی در ایران تولید و به فروش می‌رسند.

سرکار گفت: هم اکنمون بیش از ۶۰۰ تولید در حوزه فناوری نانو در بازار داریم. اقتصاد بزرگی مبتنی بر فناوری نانو باید شکل بگیرد. بازار داخلی برای محصولات نانو فوق العاده کوچک است.

وی گفت: در کشور‌های دیگر با اعزام اساتید داریم، پول در می‌آوریم در تمام اقدامات در این حوزه پیوست اقتصادی داریم. باید  راه خود را به بازار‌های خارجی باز کنیم و هم اکنون به ۴۹ کشور دنیا در حال صادرات هستیم. در عرصه‌های تک عرصه بسیار باز است.دبیر ستاد توسعه و فناوری نانو افزود: دنیا ایران را در عرصه‌ های تک به رسمیت نمی‌شناسد و ما باید جایگاه ایران را در عرصه‌های تک تثبیت کنیم. نهاد متولی بازرگانی کشور به دنبال فروش محصولات سنتی است در حالی که در این زمینه به سقف خود رسیده ایم.هدف ما محصولات‌های تک و ارزان قیمت است. اگر محصول‌های تک بر اساس قیمت رقابتی تعیین شوند همه خریدار هستند.


برچسب ها: آموزش نانو فن آوری

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *