آیا آمریکا می‌تواند صادرات نفت ایران را به صفر برساند؟

12:07 - 03 ارديبهشت 1398
کد خبر: ۵۱۲۰۹۱
دسته بندی: سیاست
آمریکا که در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ با فرمان ترامپ به صورت یک‌جانبه از برجام خارج شده بود، در ۱۳ آبان ۱۳۹۷، نفت ایران را تحریم کرد، که به موجب آن، کشورهای دنیا از خریدن نفت ایران منع شدند. آمریکایی‌ها در آن مقطع، تاکید کردند، هدفشان به صفر رساندن صادرات نفت ایران است.

//////گروه سیاسی ؛ سردمداران رژیم تروریستی آمریکا در ادامه بازی تبلیغاتی و جنگ روانی خود علیه مردم ایران، اعلام کرده‌اند که از روز پنجشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ برابر با ۲ می ۲۰۱۹، دیگر اجازه خرید نفت از ایران را به هیچ کشور دیگری نمی‌دهند و هر کشوی از این تاریخ به بعد از ایران نفت بخرد، مورد مجازات کاخ سفید قرار می‌گیرد.

روز دوشنبه ۲ اردیبهشت ۹۸، کاخ سفید طی بیانیه‌ای اعلام کرد: دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا تصمیم ندارد بعد از پایان معافیت ۸ کشور از تحریم نفت ایران در ۲ می ۲۰۱۹ (۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۸)، آن‌ها را تمدید کند.

لاف‌زنی وزیر خارجه رژیم تروریستی آمریکا
«مایک پمپئو» وزیر خارجه رژیم تروریست‌پرور آمریکا نیز در همان روز دوشنبه در یک نشست خبری مدعی شد: نفت منبع اصلی درآمد خارجی ایران است و با تصمیمی که درباره عدم تمدید معافیت‌ها گرفتیم ایران را از دستیابی به حداقل ۱۰ میلیارد دلار محروم می‌کنیم.

آمریکا که در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ با فرمان ترامپ به صورت یکجانبه از برجام خارج شده بود، در ۱۳ آبان ۱۳۹۷، نفت ایران را تحریم کرد، که به موجب آن، کشور‌های دنیا از خریدن نفت ایران منع شدند. آمریکایی‌ها در آن مقطع، تاکید کردند، هدفشان به صفر رساندن صاردات نفت ایران است.

معافیت اولیه آمریکا به ۸ کشور
همچنین در آن مقطع زمانی، مقامات آمریکایی اعلام کردند که برای جلوگیری از افزایش قیمت جهانی نفت، به ۸ کشور اجازه می‌دهند تا ظرف ۸ ماه، خرید نفت از ایران را ادامه دهند؛ یعنی آمریکایی‌ها به تعبیر خودشان، به آن ۸ کشور معافیت تحریمی اعطاء کردند.

آن ۸ کشور عبارت بودند از: هند، چین، ژاپن، کره جنوبی، ترکیه، ایتالیا، یونان و تایوان.

هدف آمریکا از اعطای معافیت به سه کشور ایتالیا، یونان و تایوان چه بود؟
نکته قابل تامل آنکه، سه کشور ایتالیا، یونان و تایوان اصلاً خریدار عمده نفت ایران نیستند؛ کمااینکه بنا بر کسب اطلاع خبرنگار میزان، این سه کشور از ۱۳ آبان ۹۷ تا اسفند ۹۷، حتی یک بشکه هم از ایران نفت نخریده‌اند. اما چرا آمریکایی‌ها به این سه کشور معافیت دادند؟ پاسخ کاملا مشخص است؛ آمریکایی‌ها هشت ماه پیش تعمداً سه کشور ایتالیا و یونان و تایوان را در فهرست معافیت وارداتی از ایران قرار دادند تا در اردیبهشت ۹۸، آن‌ها را از معافیت منع کنند و اینچنین القا کنند پیچ‌های تحریم ایران را سفت‌تر کرده‌اند؛ حال آنکه آن سه کشور اصلا خرید عمده نفتی از ایران ندارند.

«جنگ روانی» مکمل تروریسم اقتصادی آمریکا علیه مردم ایران
اما وضعیت ۵ کشور دیگر نیز بگونه‌ای نیست که تحت امر آمریکا، کاملا بتوانند واردات نفت از ایران را قطع کنند. در همین رابطه، شنیده شده است هندی‌ها تا ۲۰ سال آینده نمی‌توانند برای نفت ایران جایگزین پیدا کنند. از سویی دیگر شنیده‌های پیشین حکایت دارد کره‌ای‌ها برای شش ماه دیگر از آمریکا برای واردات نفت از ایران معافیت تحریمی گرفته‌اند. وضعیت ترکیه نیز با توجه به عزم تهران و آنکارا برای بسط مناسبات تجاری با ارز‌های ملی مشخص است.

خبرگزاری رویترز نیز حدود یک ماه پیش به نقل از منابعی در دولت آمریکا گزارش داده بود که آمریکا با تمدید معافیت چند کشور از تحریم نفتی ایران به شرط کاهش واردات نفت موافقت خواهد کرد. بنابراین تصمیم اخیر ترامپ و دارو دسته‌اش در منع همه کشور‌ها از خرید نفت ایران و اصطلاحاً به صفر رساندن صادرات نفت ایران، بیش از آنکه به واقعیت نزدیک باشد، عملی در راستای جنگ روانی آمریکا علیه مردم ایران است. جنگ روانی‌ای که مکمل تروریسم اقتصادی آن‌ها است.

اقتدار ایران در انسداد تنگه هرمز
البته در این جنگ و در مقابله با این تروریسم اقتصادی آمریکا نیز دست ایران بسته نیست؛ روز دوشنبه ۲ اردیبهشت همزمان با لاف‌زنی ترامپ و پمپئو مبنی بر به صفر رساندن صادرات نفت ایران، دریادار تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مصاحبه با شبکه العالم، اعلام کرد: اگر استفاده از تنگه هرمز برای ایران محدود شود، آن را خواهیم بست. حسن روحانی رئیس جمهور و رئیس شورای عالی امنیت ملی کشورمان نیز در تیرماه سال گذشته مشابه این وعده را داده بود.

روحانی ۱۳ آذر ۹۷ در جمع مردم شاهرود، با تأکید بر اینکه آمریکا بداند نفت‌مان را می‌فروشیم و آن‌ها قادر نیستند و نمی‌توانند جلوی فروش نفت ایران را بگیرند، گفت: اگر آمریکا بخواهد روزی جلوی فروش نفت ایران را بگیرد، نفتی از خلیج فارس صادر نمی‌شود.

بیشتر بخوانید:
ملت ایران نمی‌گذارد لبخند بر لب دشمن بنشیند

بر اساس کنوانسیون ۱۹۸۲ دریاها، ایران اسلامی به لحاظ حقوق بین‌الملل مجاز به انسداد تنگه هرمز با ادله عبور ضرردار آب پیما‌ها در آب‌های سرزمینی‌اش است. به لحاظ نظامی نیز خود استراتژیست‌های نظامی آمریکایی بهتر از هر کس دیگری می‌دانند که مسدودسازی تنگه هرمز چه مقدار برای قوای نظامی ایران اسلامی سهل است.

بیشتر بخوانید:
هرمز؛ تنگه‌‌ای از تنگه‌ها/ هراس آمریکا از مانور قدرت ایران اسلامی در راهبردی‌ترین آبراهه جهان

مزدوران آمریکا نیز بدانند...
علاوه بر آمریکایی‌ها، اذناب و مزدوران منطقه‌ای و مرتجع آن‌ها نیز از عمق اقتدار و توانایی ایران اسلامی آگاهند. پمپئو وزیر خارجه رژیم تروریستی آمریکا روز دوشنبه ۲ اردیبهشت از مشارکت دو رژیم عربستان سعودی و امارات در تروریسم اقتصادی آمریکا علیه مردم ایران نام برد و گفت: عربستان و امارات این اطمینان را به واشنگتن داده‌اند که جبران هرگونه کمبودی را به دلیل تحریم‌های نفتی ایران انجام دهند؛ بنابراین سعودی‌ها و اماراتی‌ها به عنوان گاو‌های شیرده و شریک تروریسم اقتصادی آمریکا عیله مردم ایران احتمالا از عواقب تصمیماتشان مطلع نیستند!



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *