رؤسای قوه قضائیه وکیل آنلاین مجله حقوقی

خواص و نوع طبح کلم بروکلی

11:23 - 04 شهريور 1396
کد خبر: ۳۴۲۷۰۸
با خواص و نوع طبح کلم بروکلی، بامیه و ریواس در بسته خبری خوراکی ها و آشپزی آشنا شوید.

به گزارش گروه فضای مجازی ، با خواص و نوع طبح کلم بروکلی، بامیه و ریواس در بسته خبری خوراکی ها و آشپزی آشنا شوید.

خواص و نوع طبح کلم بروکلی/ بامیه/ ریواس

بروکلی و خواص جادویی آن

بروکلی با فواید بسیاری که دارد، وقتی صحبت از مواد مغذی خوش طعم باشد نشان پنج ستاره را می ‌گیرد. این سبزی خوشمزه و سرشار از آهن سالیان سال پیش با ایجاد تغییراتی که بر روی کلم وحشی توسط رومیان انجام شد به وجود آمد و خیلی زود طرفداران خود را بین رومیان پیدا کرد. گرچه بعدها به آمریکا وارد شد اما تا سال ۱۹۲۰ در بین عموم  رواج پیدا نکرده بود.

این نوع کلم در حالی که بسیار کم کالری است، حاوی ویتامین‌ها و مینرال‌های بسیاری است. به علاوه منبع غنی فیبر هم است. بروکلی از خانواده کلم‌ها است و با کلم بروسل، گل‌کلم و کلم معمولی رابطه نزدیکی دارد. همچنین حاوی نوعی ترکیب سولفوری است که در انواع سبزیجات خانواده کلم‌ها وجود دارد و به گفته دانشمندان این ترکیب خاصیت ضد سرطانی دارد. البته نتایج جالب توجه دیگری از خواص آن هم از سوی دانشمندان کشف شده که هنوز در دست بررسی است.

ویتامین‌های بروکلی

کلم بروکلی حاوی مقدار زیادی ویتامین C است که وجود آن در بدن به ساخت کلاژن ها کمک می ‌کند. کلاژن ها که سبب فرم دهی  اسکلت و استخوان‌های بدن انسان است باعث ترمیم بافت‌های آسیب دیده بدن هم می شود. به علاوه ویتامین C نوعی آنتی اکسیدان قوی است که از بدن در برابر رادیکال های آزاد حفاظت می‌کند. جالب است بدانید ویتامین C موجود در یک فنجان بروکلی پخته از یک پرتقال هم بیشتر است. هم چنین پتاسیوم موجود در آن نوعی مینرال است که در جهت بهبود عملکرد قلب و اعصاب کمک شایانی می‌کند.

به علاوه این سبزی خوش‌طعم منبع غنی از ویتامین K هم است که موجب بهبود عملکرد پروتئین‌های موجود در خون می­‌شود. فیبر موجود در بروکلی می‌­تواند به پایین آوردن کلسترول نیز کمک کند. در ضمن رژیم های حاوی فیبر بالا سبب بهبود عملکرد گوارشی بدن می‌شوند.

علاوه بر همه موارد فوق کلم بروکلی منبع غنی از ویتامین‌های گروه ب از جمله B1,B2,B3,B6, و زینک هم است. با وجود این همه خواص مختلف بعید به نظر می­‌رسد کسی بتواند از این بانک ویتامین بگذرد.

نوع طبخ

نوع طبخ تاثیر بسیاری در فواید این ماده غذایی ارزشمند دارد. به عنوان مثال آب‌پز کردن آن سبب از بین رفتن ۹۰ درصد فواید این گیاه مغذی می‌­شود در حالی که بخارپز کردن یا گریل کردن با مایکروفر می­تواند برای تشدید فواید آن قدم بر دارد.

اگر دنبال دستور تهیه غذایی جدیدی با این گیاه خوش آب و رنگ هستید می­‌توانید آن را گریل کنید. بروکلی های تازه را با نمک طعم دارکنید و روی آن پنیر پارمزان بریزید. سپس آن را در فویل پیچیده و در دمای ۴۵۰ درجه به مدت ۱۵ دقیقه در فر قرار دهید.  بی‌شک طعم لذیذ این غذا شما را وادار می­‌کند دفعه بعد مقدار بیشتری از آن بپزید.

برای این که بروکلی را تازه نگهداری کنید بدون این که آن را بشورید در کیسه های نگهدارنده سبزیجات بگذارید و در کشوی مخصوص سبزیجات در یخچال قرار دهید. البته فراموش نکنید که در هر صورت این سبزی باید ظرف چند روز مصرف شود.

 خواص و نوع طبح کلم بروکلی/ بامیه/ ریواس

بامیه و خواص جالب آن

بامیه سرشار از اسید فولیك، ویتامین هایA وC است. همچنین منبع خوبی از ویتامین های گروهB ، منیزیوم، پتاسیم و فیبر غذایی است.

فیبر موجود در بامیه به حفظ قند خون كمك می كند؛ بدین ترتیب كه سرعت جذب قند را كاهش می دهد، پس برای افراد مبتلا به دیابت مفید است.

موسیلاژ(یك نوع فیبر) موجود در بامیه به كلسترول غذا متصل شده و جذب آنرا كاهش می دهد. همچنین باعث دفع سموم از بدن می شود. اثر بامیه دركاهش كلسترول خون، یكی از خصوصیات بسیار مفید این سبزی است زیرا مثل داروهای كاهنده كلسترول اثرات جانبی ندارد.

بسیاری از متخصصان معتقدند كه بیشتر بیماری ها از روده شروع می شوند. فیبر موجود در بامیه با جذب آب كافی، از بروز یبوست جلوگیری كرده و ابتلا به بیماری هایی چون بواسیر و دیورتیكولیت* را بشدت كاهش می دهد.

معمولاً برای افزایش حجم مدفوع و رفع یبوست،مصرف سبوس گندم توصیه می شود كه امكان دارد دیواره روده را حساس كند. ولی موسیلاژ موجود در بامیه روده را نرم كرده و خروج مدفوع را آسان می سازد.

اسید فولیك باعث كاهش هموسیستئین خون می شود كه این ماده رگهای خونی را مسدود می كند. ویتامینC نیز یكی از آنتی اكسیدان های مهم می باشد. در مجموع به علت دارا بودن این مواد مغذی و نیز فیبرهای محلول و املاح باعث پیشگیری از بیماری های قلبی نیز می شود.

برای حفظ اثرات مفید بامیه و آنزیمهای هضمی آن، باید آن را خیلی كم بپزید یعنی با حرارت كم یا با بخار ملایم پخته شود. بعضی افراد بامیه را خام مصرف می كنند. ولی اگر خواستید آن را سرخ كنید، از مقدار كمی روغن زیتون یا روغن گیاهی برای سرخ كردن آن استفاده كنید.

طرز تهیه خورشت بامیه

پیاز را نگینی خرد میكنیم در قابلمه ریخته با یك قاشق روغن سرخ میكنیم. وقتی پیاز كمی طلایی شد، گوشت را اضافه میكنیم.  بعد از اینکه گوشت را كمی تفت دادیم سیر خرد شده را اضافه میكنیم. یك قاشق مربا خوری زردچوبه و رب را هم به مواد اضافه كرده و آب رو هم بمقدار كافی برای پخت گوشت میریزیم و میذاریم تا حدود یك ساعت و نیم بپزد. بستگی به پخت گوشت داره. گوشت كه تقریبا نمیه پخته بامیه های سرخ كرده را داخل گوشت ریخته و آب گوجه را هم اضافه میكنیم.

نمك و آبلیموی تازه را هم می افزاییم یك كوچولو هم زده درب خورش را میذاریم تا جا بیوفتد. فقط خیلی مراقب باشید. هم زدن زیاد و كم آب بودن خورش و شعله زیاد گاز باعت له شدن و از ریخت افتادن بامیه ها و خورش میشود. باید دقت كنید آب خورش مناسب باشه كه هی آب نریزید. نیم ساعت هم برای بامیه كافیست كه بپزه البته اگه بامیه كوچك وخوبی باشه. 

نکات کلیدی وا نرفتن بامیه ها و خورشت بامیه

هم زدن زیاد میتونه باعث وا رفتن بامیه ها بشه. پس زیاد هم نزنید.

کم بودن آب خورشت و هی آب اضافه کردن باعث از ریخت و قیافه افتادن خورشت میشه. زیاد بودن شعله گاز هم میتواند در وا رفتن بامیه ها تاثیر داشته باشه.

 خواص و نوع طبح کلم بروکلی/ بامیه/ ریواس

ریواس و خاصیت های آن

ریواس یكی از گیاهان اصیل و با قدمت ایرانی به حساب می‌آید. ظاهر آن شبیه به كرفس اما صورتی رنگ و طعم آن ترش و شیرین یا ملس است. ریواس بطور طبیعی در فصل بهار تا اوایل تابستان می روید . ساقه ریواس مصرف خوراکی دارد.

كمتر كسی پیدا می‌شود كه نوشیدن یك لیوان شربت ریواس خنك و تگری نیشابور را در فصل‌های گرم سال تجربه نكرده باشد البته آشنایی با ریواس فقط به شربت ختم نمی‌شود و می توان انواع غذاها را با آن طبخ کرد. اما شاید بهتر باشد ابتدا با خواص آن آشنا شویم.

ریواس گیاه بومی آسیاست و احتمال می‌رود اولین بار در سیبری یا هیمالیا برداشت شده باشد. حتی گفته می‌شود چینی‌ها پیش از میلاد مسیح به عنوان دارو از آن استفاده می‌كردند. در اروپا نیز كشت آن از قرن شانزدهم آغاز شد. جالب است بدانید اهالی شرق ایران ریواس را با عنوان «رواش» می‌شناسند. ریواس از دسته ترشك‌ها به حساب می‌آید و در هوای خنك و فصل بهار می‌روید.

ریواس مقوی قلب و اعصاب است و با تحریك ترشح نمك‌های صفراوی از كبد، باعث تنظیم جذب چربی از روده می‌شود.

باعث كاهش خونریزی از معده و روده می‌شود و همچنین به رفع اختلالات قاعدگی كمك می‌كند. ورم ملتحمه چشم را كاهش می‌دهد.

به ترمیم جراحات، زخم‌های چركی سطحی و سوختگی‌های پوستی كمك می‌كند. مسرت‌بخش است و باعث رفع افسردگی می‌شود.

لوزالمعده را وادار به ترشح انسولین كرده و قند خون را كاهش می‌دهد. كاهنده چربی و كلسترول خون است و از ایجاد لخته در رگ‌ها جلوگیری می‌كند. مصرف مداوم آن باعث تصفیه خون و رفع جوش و دمل می‌شود. كاهنده شهوت است.

زخم‌های دهان را درمان می‌كند. سرگیجه و وزوز گوش را كاهش می‌دهد. فیبر و پتاسیم موجود در آن سوخت و ساز بدن را بالا می‌برد و باعث كاهش وزن می‌شود.

ریواس همچنین اسید معده را متعادل می‌كند و برای کاهش استرس، ترس و وسواس هم مفید است.

 

طرز تهیه خورش ریواس

خورش ریواس به‌خاطر طعم ترش ریواس، یكی از خوشمزه‌ترین خورش‌های فصل بهار است. خورش ریواس را اگر چه می‌توان به دو روش پخت ولی پخت آن همراه نعنا و جعفری (مانند خورش كرفس) عطر و بوی بی نظیری دارد.

با این حال در اینجا هر دو روش پخت خورش ریواس آمده است تا مناسب ترین را برای ذائقه‌تان انتخاب كنید.

ریواس را می توان هم مانند خورش کرف و هم می توان با زعفران طبخ کرد.

ابتدا پیازها را پوست كنده، بعد از شستن ریز خرد كنید. سپس در یك قابلمه مناسب مقداری روغن بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا داغ شود. پس از آن، پیاز را اضافه كنید و تفت دهید تا طلایی رنگ شود.

 2- گوشت را بشویید و به صورت قیمه ای خرد كنید، سپس به پیاز داغ اضافه كرده، همراه با آن تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر كند. حالا 2 تا 3 لیوان آب جوش به مخلوط گوشت و پیاز اضافه كنید، در ظرف را بگذارید و تا پخت كامل گوشت روی حرارت متوسط اجاق گاز صبر كنید.

 3- در این فاصله ریواس ها را پوست كنده، بعد از شستن به قطعات 3 سانتی‌متری یا به اندازه 2 بند انگشت خرد كنید. از طرفی دیگر نعنا و جعفری تازه را نیز پاک كرده، بعد از شستن، ریز خرد كنید.

 4 - حالا در یك تابه كوچك، مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود، سپس نعنا و جعفری خرد شده را داخل روغن بریزید و تفت دهید.

نكته: مقدار نعنا نباید خیلی زیاد باشد زیرا باعث تلخ شدن خورش می‌شود.

روش دوم:

در این روش نیز مانند روش قبل، ابتدا پیاز را سرخ كرده، پس از تفت دادن گوشت در آن، همان 3-2 لیوان آب را اضافه كنید و بگذارید گوشت بپزد؛ سپس پودر زعفران را به آن اضافه كنید. در آخر ریواس را افزوده، بعد از گذشت 10دقیقه نوش‌جان كنید.

نكته: توجه داشته باشید در این روش به جای نعنا و جعفری، از زعفران به عنوان طعم دهنده استفاده شده است.

 انتهای پیام/

 


: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.

 

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *