رؤسای قوه قضائیه وکیل آنلاین مجله حقوقی

ناامنی و نیروهای امنیتی بلای جان گل‌فروشان "افغانستان"

18:44 - 08 ارديبهشت 1396
کد خبر: ۳۰۱۸۹۶
در برخی مناطق کابل گل‌فروشانی هستند که در کنار تحمل ناامنی‌ها، از رفتار نادرست نیروهای امنیتی به ستوه آمده‌اند، اما برای سرسبزی افغانستان این مشکلات و ده‌ها مشکل دیگر را تحمل می‌کنند.
ناامنی و نیروهای امنیتی بلای جان گل‌فروشان به گزارش سرویس بین الملل  گل و طبیعت مواردی هستند که در طول تاریخ با انسان‌ها عجین بوده و سبب طراوت و تاز‌ه‌گی آنها می‌شود که برخی مواقع سبب دفع انواع بیماری‌ها نیز شده است.
 
افغانستان در حالیکه محصور در خشکی است، اما اکثریت شهروندان آن به کشت و کشاورزی مشغول بوده و تعدادی نیز پیشه گل‌پروری و گل‌فروشی را در دستور کار خود قرار داده و با عطر و آب آن جان تازه‌ای می‌یابند.
 
در مکان‌های مختلف کابل، گل‌فروشان دسته دسته دکه‌هایی را ساخته و منتظر مشتری هستند، کسانی که درد دل آنها شنیدنی و وضعیت کاری آنها بررسی کردنی است.
 
رویکرد مردم به خرید و پرورش گل، وضعیت گل‌فروشان و گل‌پروران و توجه مسئولان دولتی نسبت به گل‌فروشان مسائلی است که خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس، به آن پرداخته است.
 
محمد آقا یکی از گل‌فروشان شهر کابل در گفت‌وگو با خبرنگار ما، با بیان اینکه مکان مناسب برای گل‌فروشی نداریم، گفت: محیط زیست ما وضعیت خوبی نداشته و مردم باید با خرید و کاشت آن وطن خود را سرسبز و زیبا کنند.
 
وی گل‌فروشان را قشر مظلوم کشور خواند و اظهار داشت: دولت به این قشر مکان عرضه گل را نمی‌دهد، در حالیکه گل‌فروشان مناطق فراوانی را از کثافت پاکسازی کرده‌اند، اما نیرو‌های امنیتی همواره به عنوان مهم‌ترین مانع فرا روی آنها قرار دارند.
 
این گل‌فروش افغانستانی با تأکید بر اینکه مسئولان دولتی مکان مناسبی را برای گل‌فروشان در بین شهر درنظر گیرند، تصریح کرد: مناطق بیرون از شهر مکانی نیست که مردم به آن دسترسی داشته باشند و ما نیاز به منطقه مناسب و بهتر داریم.
 
محمد آقا همچنین توضیح داد: شهروندان افغانستان باید از تخریب مناطق سبز جلوگیری کرده و در تمام مکان‌هایی که دسترسی دارند گل و درخت بکارند، زیرا سبب صفایی و زیبایی شهر می‌شود.
 
در همین حال بریالی صدیقی گل و درخت فروش شهر کابل در گفت‌وگو با خبرنگار ما اظهار داشت: شوق و علاقه مردم به خرید گل نسبت به سال‌های گذشته افزایش یافته، اما مشکلات امنیتی مانعی فرا روی تمام کارها در افغانستان محسوب می‌شود.
 
صدیقی با تأکید بر اینکه کشت گل و درخت به هر شهروند کشور فرض است، گفت: افغانستان 30 سال جنگ را گذرانده و نیاز است تا با همکاری شهروندان آن، احیای مجدد و سرسبز شود.
 
وی با بیان اینکه کاشت گل از بیماری‌ها جلوگیری می‌کند، با اشاره به مشکلات گل‌فروشان افزود: همه روزه از سوی شهرداری و سایر ادارات دولتی تهدید می‌شویم و از ما می‌خواهند تا مناطقی که در آن مستقر هستیم را تخلیه کنیم.
 
این گل‌فروش افغانستانی در پایان سخنان خود از مسئولان دولتی خواست تا امکانات و وسایل گل‌فروشی را به گل‌فروشان فراهم کند تا آنها به مردم و دولت خدمت کنند.
 
همچنین امان‌الله رسولی گل‌فروش و فارم‌دار گل  شهر کابل در گفت‌‌وگو با خبرنگار ما، گفت: فارم گل معیاری نداریم و دولت باید با مسئولان این فارم‌ها همکاری کرده و تجهیزات لازم را برای آنها فراهم کند.
 
رسولی با بیان اینکه عدم امکانات سبب می‌شود تا گل‌ها تازه‌گی خود را از دست داده و خشک شود، افزود: مکان فارم گلداری کرایی بوده و خودم سالانه 100 هزار افغانی بابت آن کرایه می‌پردازم.
 
وی در پایان سخنان خود گل را موجود تازه طبیعت خواند و تأکید کرد: مردم باید در حفظ و مراقبت گل‌ها تلاش کرده و دولت نیز پارک‌ها را با گل و درخت سرسبز و رونق دهد.
 
نثاراحمد ولی‌زاده گل‌فروش شهر کابل نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ما، با اظهار نارضایتی از وضعیت گل‌فروشی و علاقه مردم نسبت به آن، گفت: دیدگاه مردم به گل نسبت به سال‌های گذشته بهتر شده، اما مهم‌ترین مشکل فراروی مردم و گل‌فروش ناامنی است.
 
ولی‌زاده افزود: زمانی که امنیت تأمین باشد، مردم آرامش روحی یافته و به گل‌پرورشی و خرید آن می‌پردازند، اما عدم امنیت سبب شده تا بازار گل‌فروشان بی‌رونق شود.
 
وی با بیان اینکه 90 درصد گل‌ها را خود ما پرورش می‌دهیم، تصریح کرد: بهای هر گل از 40 افغانی شروع و تا 4 هزار افغانی نیز می‌رسد که هرازگاهی مقامات دولتی نیز از منطقه گل‌فروشان بازدید کرده و گل خریداری می‌کنند.
 
این گل‌فروش افغانستانی در پایان سخنان خود از آلودگی آب و هوای شهر کابل ابراز نارضایتی کرد و گفت: مردم و دولت باید در بخش پرورش گل و سرسبزی کشور همکار شوند تا افغانستان عاری از آلودگی داشته باشیم.
 
/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *