بازگشت "مهاجرین افغانستان" از پاکستان داوطلبانه نیست

10:14 - 03 ارديبهشت 1396
کد خبر: ۳۰۱۲۱۵
سازمان‌های بین‌المللی اعلام کرده‌اند که بازگشت مهاجرین افغانستانی از پاکستان به کشورشان داوطلبانه نیست و با اعمال فشار و به صورت اجباری است.
بازگشت به گزارش سرویس بین الملل  در حالی که موج بازگشت مهاجران افغانستانی بدون مدرک از پاکستان آغاز شده و از آغاز ماه روزانه یک‌هزار نفر ثبت نام شده‌اند، سازمان‌های بین‌المللی اعلام کردند که بیشتر این بازگشت‌ها به صورت داوطلبانه نیست.
 
بر اساس آمار یک سازمان بین‌المللی امدادرسان، از آغاز ماه آوریل هر روز یک‌هزار مهاجر به خاطر فشارهای دولت پاکستان بازگشته‌اند.
 
به نقل از دویچه‌وله، سازمان بشردوستانه «ان‌آر‌سی» یا هیات نروژ برای مهاجرین گفته است که هم‌زمان با ادامه سرکوب مهاجران افغانستان در پاکستان، شمار مهاجران بدون مدرک که «با اعمال فشار» از این کشور باز می‌گردند به صورت چشم‌گیری افزایش یافته است.
 
این سازمان در ۲ هفته اول ماه آوریل هر روز در حد متوسط یک‌هزار نفر را ثبت نام کرده است که از مرز افغانستان و پاکستان به این کشور وارد شده‌اند. این سازمان بشردوستانه از افزایش شدید بازگشت مهاجران افغان از پاکستان خبر می‌دهد.
 
خبرگزاری فرانسه به نقل از اعلامیه کیت اوروک، رییس «ان‌آر‌سی» در افغانستان نوشته است: ما در مورد این نگران استیم که مهاجران افغانستان بدون اسناد مناسب ثبت نام، محافظت نمی‌شوند.
 
رییس این سازمان در مورد نحوه بازگشت این مهاجران افغانستان در این اعلامیه افزوده است: خانواده‌ها به ما می‌گویند که به خاطر نداشتن مدرک ثبت نام مجبور ساخته شده‌اند که این کشور را ترک کنند.
 
از سال ۲۰۱۶  صدها هزار مهاجران افغانستان از پاکستان به کشور برگشته‌اند. برخی از این مهاجران برای چند دهه در پاکستان زندگی کرده بودند و در موجی از اتهامات مجبور به ترک این کشور شدند.
 
سازمان بشردوستانه «ان‌آر‌سی» هم‌چنان به این موضوع اشاره می‌کند که مهاجران بازگشت کننده‌ای که اسناد ثبت نام ندارند، از کمک‌های اندکی که در افغانستان به مهاجرینی که بازگشته‌اند انجام می‌شود نیز بهره‌مند نمی‌شوند.
 
هیات نروژ برای مهاجرین شمار مهاجران بازگشت کننده از پاکستان را در سال گذشته تقریبا ۳۸۰ هزار مهاجر ثبت نام و ۲۲۵ هزار مهاجر ثبت نام نشده عنوان می‌کند که اکثرشان بین ماه‌های جولای و دسامبر بازگشته‌اند.
 
هشت صبح نوشت: سازمان دیدبان حقوق بشر در ماه فوریه گزارشی را منتشر کرد که در آن از سرکوب، تهدید و توهین مهاجران افغانستان و مجبور کردن بازگشت گروهی ذکر شده بود و سازمان ملل متحد نیز به هم‌دستی  متهم شده بود.
 
/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *