رؤسای قوه قضائیه وکیل آنلاین مجله حقوقی

جای حقوق بگیران میلیونی را با کم درآمدها عوض کنید!

16:32 - 06 شهريور 1395
کد خبر: ۲۱۴۲۷۸
دسته بندی: سیاست ، گزارش و تحلیل
حقوق های نجومی چرا باعث توجه ویژه رهبری شده و خواهان پیگیری و برخورد قانونی با عوامل آن هستند؟
به گزارش گروه سیاسی ، از زمان افشاء شدن موضوع حقوق های نجومی و نامتعارف، که برخی از مدیران دولتی و دیگر دستگاه ها از آن بهره می بردند، دیدگاه ها و نظرات گوناگونی درباره آن مطرح شده است.

برخی در این میان سعی کردند تا دولت را به خاطر این موضوع تخریب کنند و برخی دیگر آن را بی اهمیت جلوه دادند و حتی اعتقاد داشتند موضوع حقوق های میلیونی دست پرورده رقبای دولت است.

اما با کنار گذاشتن همه اظهار نظراتی که درباره این موضوع شده است، نمیتوان از این واقعیت که اعتماد مردم خدشه دار شده و زخم برداشته گذشت.

اکثریت افراد جامعه اکنون با حداقل حقوق زندگی می کنند، حقوق هایی که بر اساس قانون برای آنها تعیین شده است، سقف و کف این حقوق ها از هفتصد یا هشتصد هزار تومان شروع میشود تا به رقم یک میلیون یا اندکی بیشتر برسد.

شاید برخی در مقابل این حقوق های میلیونی، ما به ازای اختلاس های میلیاردی را وسط بکشند و بگویند چرا درباره آنها چیزی گفته نمی شود.

درباره موضوع اختلاس ها و وام های کلانی که به برخی داده شده اما اقساط آن هم پرداخت نشده، در زمان خودش بسیار سخن گفته شده و حساسیت نشان داده شده است. باز هم به آن موضوعات پرداخته خواهد شد.

اما اهمیت موضوع حقوق های میلیونی برای این نزد مردم بیشتر است و با توجه زیاد روبرو شده چرا که برای آنها ملموس تر است.

این که چرا تا این حد تبعیض و فرق میان یک مدیر با یک کارگر و کارمند وجود داشته باشد آسان تر احساس و لمس می شود، اما برای مردم قابل هضم نیست.

مردم فیش حقوقی خود را با فیش حقوقی یک مدیر که میلیونی دریافت می کرده مقایسه می کنند و به این موضوع پی می برند که یک تبعیض شدیدی میان فیش خود با فیش حقوقی مدیران میلیونی بگیر وجود دارد که با هیچ عقل و منطقی هم نمی توان برای آن پاسخی یافت.

حقوق یک میلیونی مقابل حقوق 50 میلیون تومانی یک مدیر فاصله بسیار زیادی دارد که نمی توان آن را پر کرد.

قشر کم درآمد با حقوق اندک امورات زندگی خود را می گذرراند هر چند به سختی، اما همان مدیر میلیونی بگیر شاید با 50 میلیون تومان حقوق هم نتواند امورات اقتصادی زندگی خود را بگذراند.

کافی است برای مدت زمان کوتاهی جای برخی از مدیرانی که حقوق های میلیونی دریافت می کنند با قشر کم درآمد عوض شود.

واکنش مدیرانی که حقوق های میلیونی دریافت می کنند البته به همراه خانواده هایشان، دیدنی و جالب توجه خواهد بود.

یک ماه حقوق یک خانواده کم درآمد شاید به اندازه خرج یک روز یک مدیر با حقوق 50 یا 60 میلیون تومان هم نباشد. آیا مدیران با حقوق های میلیونی می توانند یک ماه را سر کنند؟

باید به این نتیجه رسید که خانواده های کم درآمد با حقوق های پایین به نوعی شعبده بازی می کنند که می توانند با آن درآمد اندک سر کنند هر چند به سختی!

اما آیا مدیری که حقوق 50 یا 60 میلیونی دریافت کرده و این رقم به خاطر مدیریت به او پرداخت می شود که رقم کمک هزینه برای اوقات فراغت و سرگرمی فیش حقوقی او 5 برابر یک کارگر و کارمند است، آیا می تواند با مدیریتی که دارد، خانواده خود را با یک میلیون تومان اداره کند؟! اگر او نتواند پس مدیریت او به چه کار می آید؟

رهبر معظم انقلاب روز گذشته در دیدار رئیس جمهوری و اعضای هیأت دولت با ایشان که به مناسبت هفته دولت انجام شد، بار دیگر درباره حقوق های میلیونی سخن گفتند.

این بار ایشان به دولت توصیه کردند که با این پدیده برخورد کند تا اعتماد مردم بازگردد.

حضرت آیت الله خامنه ای فرمودند «و آخرین مسئله هم همین مسئله‌ی حقوقهای نجومی است که اتّفاقاً در صحبت آقای دکتر روحانی هم آخرین مسئله بود. من خواهش میکنم از این قضیّه آسان عبور نکنید. بله، دامن زدنِ به این قضیّه به آن معنا ــ که به قول ایشان مدام بازخوانی‌کردن و آماردادن که فلان کس این‌قدر میگیرد، فلان کس [آن‌قدر] ــ شاید کار خیلی مثبتی نیست؛ امّا از آن طرف، اقدامی که شما در مقابل میکنید، خیلی مهم است؛ یعنی به مردم بگویید که چه کار کردید. در این قضیّه، مردم اعتمادشان ضربه خورده. ببینید، مردم خیلی از این ارقام بزرگ و مانند اینها را هضم نمیکنند؛ امّا حقوق شصت میلیون تومان و پنجاه میلیون تومان و چهل میلیون تومان را خوب هضم میکنند؛ یعنی کسی که در ماه یک‌میلیون یا یک‌میلیون‌ودویست یا یک‌میلیون‌وپانصد درآمد دارد، خوب میفهمد که پنجاه‌میلیون یعنی چه؛ در کشور کم نیستند کسانی که حقوق‌هایشان این است. این اعتماد مردم را ــ که بدرستی آقای روحانی گفتند که مایه‌ی اصلی ما، اعتماد مردم و امید مردم است ــ با این کارها نباید ضایع کرد. شما این همه زحمت بکشید، کار کنید، تلاش کنید، بعد ناگهان مثلاً فرض کنید یک نفری با یک کار حقوق غیر عادلانه [همه را ضایع کند]. آیا فاصله‌ی بین پنجاه‌میلیون و یک‌میلیون غیرعادلانه نیست؟ شما امروز در دستگاه دولتی‌تان کسی که از شما یک‌میلیون، یک‌میلیون‌ودویست، یک‌میلیون‌وپانصد، دو میلیون حقوق بگیرد ندارید؟ فراوان. خب، آن‌وقت یک نفر هم سی‌میلیون میگیرد، چهل‌میلیون میگیرد! این غیرعادلانه نیست؟ با مردم هم‌دردی کنید که مردم احساس کنند که همان رنجی را که او میبرد شما هم میبرید و نشان بدهید که عزم راسخ دارید که با این قضیّه برخورد کنید و جلویش را بگیرید و اجازه ندهید؛ این را نشان بدهید به مردم. به هر حال این نکته‌ی [مهمّی] است. به نظر من برای متخلّف‌ اصلاً نباید عذر تراشید؛ برخورد هم بایستی قاطع باشد؛ مخصوص قوّه‌ی مجریّه هم نیست. در همه‌ی قوا و در همه‌ی سازمانها، همین معنا ساری و جاری است؛ همه بایستی این را رعایت بکنند. خب، قوّه‌ی مجریّه جلوی چشم است و حالا مثلاً بیشتر از دیگران گسترده است. در برخورد هم فقط قوّه‌ی مجریّه نیست که باید برخورد کند، قوّه‌ی قضائیّه هم در جای خود ــ آ‌نجایی که جای ورود قوّه‌ی قضائیّه است ــ بایستی برخورد کند.»

توصیه های ایشان به دولت و دیگر دستگاه ها در باب حقوق های میلیونی مشفقانه و برای جبران است. جبرانی که می تواند دولت را در چشم مردم محبوب تر کند.

رهبر معظم انقلاب اسلامی نه تنها نگران دولت هستند بلکه از همه مهمتر نگران آبروی نظامی اسلامی هستند. چنین اتفاقاتی خواه ناخواه به نام نظام اسلامی ثبت خواهد شد نه دولت یا دلت ها.

پس به صلاح است که اگر تا پیش از این دریافت کنندگان حقوق های میلیونی از چشم دولتمردان جرمی مرتکب نشده اند، درباره آنها تصمیم گیری شود و این دیدگاه که اعتقاد دارد حقوق‌ها غیرمتعارف بود اما غیرقانونی نبود، باید کنار گذاشته شود.

انتهای پیام/


محمد فرهمند
|
-
|
۱۷:۵۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۰
0
0
با سلام و عرض ادب از سال 85 بیکار اجباری شدم، با تمامی تلاش خود توانستم تا سال 90 بیمه خودم را ادامه دهم. اکنون 27 سال و 8 ماه سابقه پرداخت بیمه دارم و از سال 90 به بعد چون هیچگونه منبع درامدی نداشتم نتوانستم بیمه خودم را ادامه دهم و همچنان فاقد پوشش بیمه سنواتی هستم. ایا دولت محترم مساعدتی در اینگونه موارد دارد؟
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *