ایجاد مراکز درمان سرطان در سراسر کشور/ زشت است یک خارجی عضو ایرانی مستمند را بخرد و پیوند بزند

23:37 - 01 شهريور 1395
کد خبر: ۲۱۲۷۹۷
دسته بندی: جامعه ، عمومی
وزیر بهداشت بیان کرد: همکاران من از این که به مردم، در این لباس خدمت می کنند، راضی هستند ولی در حقیقت وضعیت خوبی ندارند.
  ایجاد مراکز درمان سرطان در سراسر کشور/ جزو دستگاه های فقیر هستیمبه گزارش خبرنگار گروه جامعه ؛ سیدحسن قاضی‌زاده هاشمی، وزیر بهداشت امشب (1 شهریور 95) میهمان برنامه نگاه یک شد و در مورد طرح تحول سلامت و وضعیت بهداشت سخن گفت.

هاشمی در خصوص اینکه شرایط و وضعیت وزارت بهداشت چگونه است، اظهار داشت: کل کارمندان دولت شرایط ایده آلی ندارند و دستگاه ما هم مستثنی نیست و جزو دستگاه های فقیر هستیم.

وی بیان کرد: بنده وقتی میهمان خارجی دارم، برای نشست و گفت و گو باید از همکاران خود در بخش های دیگر دولت بخواهیم تا محل هایی را برای پذیرایی از آنها فراهم کنند؛ زیرا وزارت بهداشت جایگاه مشخصی ندارد تا از این میهمانان پذیرایی کنند.

وزیر بهداشت تصریح کرد: همکاران من از این که به مردم، در این لباس خدمت می کنند راضی هستند ولی در حقیقت وضعیت خوبی ندارند؛ چون وظیفه خدمت به مردم را دارند، با جون و دل مایه می گذارند.

هاشمی در خصوص اینکه در این سه سال چه طرح هایی ایجاد شده،  اذعان کرد: حدود 2000 تخت زایمان طبیعی تا آخر سال ایجاد خواهد شد و نیز مراکز درمان سرطان در سراسر کشور  و نیز 2500 خانه بهداشت ساخته و تحویل داده شده است.

وی  درخصوص حضور خیرین در امر سلامت کشور نیز بیان کرد: خیرین حضورشان پررنگ است؛ روزی نیست که فردی برای کمک به مردم اقدام نکند. همین امروز یکی از خیرین برای ساخت بیمارستان سوانح سوختگی در شهر ملایر مراجعه کرده بود.

وزیر بهداشت ادامه داد: 600 خیر در سراسر کشور داریم و نیز سایتی طراحی شده که خیرین می توانند در این سایت مراجعه و به هم نوع خود کمک کنند. سرمایه گذاری خیرین در بحث سلامت، امر شایسته ای است که از همه خیرین سپاسگزارم.


وی در بخش دیگری از سخنانش به مرگ دختر ۱۲ ساله افغانستانی در بیمارستان نمازی شیراز اشاره کرد و گفت: این بیمارستان در منطقه برترین و در دنیا جزو برترین بیمارستان های پیوند کبد است و پزشک معالج این کودک نیز بدون اغراق جزو بهترین های دنیا هستند، اما مرگ این کودک به دلیل بیماری زمینه ای و پیشرفت گسترده بیماری بوده و بیمار در حال انجام پروسه درمان و آزمایش های لازم بوده که قبل از عمل پیوند فوت کرده است.

وی تاکید کرد: بیمار به هیچ وجه به خاطر نبود عضو فوت نکرده و قرار بوده پدر وی بخشی از کبد خود را برای پیوند به او بدهد که متاسفانه زمان کافی وجود نداشته و کودک فوت کرده است.

وزیر بهداشت گفت: حدود یک سال و نیم پیش شورای عالی پیوند قانونی مصوب کرد که بر اساس آن پیوند اندام ایرانیان به اتباع خارجی ممنوع است و من از این قانون دفاع می کنم و آن را برای حفظ حرمت ایرانی ها لازم می دانم. هر چند قانون در موارد اورژانس به وزیر اجازه داده این کار صورت گیرد و من این اختیار را به همکارانم در شیراز  تفویض کرده ام که در موارد اورژانسی بتوانند از عضو ایرانی برای اتباع خارجی استفاده  کنند، ولی در مورد دختر افغانستانی اصلا نیازی به این کار نبوده و بنا بوده پدر کودک بخشی از کبد خود را برای پیوند اهدا کند.

وی افزود: خیلی زشت است که اتباع خارجی اجازه داشته باشند برای پیوند عضو به ایران بیایند و اندام ایرانیانی که مستمند هستند را بخرند و به خود پیوند بزنند. بجز چند کشور در همه جای دنیا هم این قانون وجود دارد و دولت ها معمولا اجازه نمی دهند اعضای بدن شهروندانشان به اتباع خارجی فروخته شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *