رؤسای قوه قضائیه وکیل آنلاین مجله حقوقی

این نگاه خوشبینانه‌ بنده است که میگویم نفهمیدند

14:13 - 01 شهريور 1395
کد خبر: ۲۱۲۶۶۰
دسته بندی: سیاست ، دفاعی و مقاومت
موضوع فتنه و سران آن حتی پس از گذشت 7 سال از آن، همچنان از اهمیت بالایی برخوردار است. توجه به آن از سوی برخی شخصیت ها و بزرگان نشان می دهد که نباید فتنه 88 از یاد برود.
به گزارش گروه سیاسی ؛ همگان می دانند که فتنه 88 بر اساس یک ادعای دروغ شکل گرفت و اصرار سران فتنه هم به آن دامن زد.

نظام جمهوری اسلامی ایران، راه های قانونی و حتی فراقانونی را برای مدعیان تقلب باز کرد تا دروغ خود را ثابت کنند اما نتوانستند.

علیرغم این که نظام اسلامی با سران فتنه بیشترین همکاری را کرد تا فتنه بیش از این شعله ور نشود، اما در مقابل سرکردگان فتنه و دیگر همراهان آنها بر آتش آن می افروختند.

رهبر معظم انقلاب اسلامی در این میان نقش یک «ولیّ» دلسوز و نگران را داشتند. ایشان از یک سو نگران آینده سران فتنه بود که از مسئولین سابق نظام بودند و به همین خاطر ریزش و جدایی آنها از بدنه نظام اتفاق خوشایندی نبود، از سوی دیگر فتنه آنها، کشور را به آشوب کشانده و باعث دخالت مستقیم آمریکا و دیگر کشورهای غربی برای ضربه زدن به انقلاب اسلامی شده بود.

حضرت آیت الله خامنه ای از آغاز فتنه تاکنون بارها در سخنانشان به نوعی از فتنه گران و سران آنها خواسته اند دست از اصرار بی منطق خود بردارند و اشتباه خود را بپذیرند.

اما آنها همچنان اصرار دارند که «مرغ یک پا دارد» ولی باز هم رهبر معظم انقلاب اسلامی امید دارند که آنها به دامن نظام اسلامی باز خواهند گشت. به همین خاطراست که همواره در سخنانشان چراغ سبز نشان می دهند تا شاید سران فتنه از خواب بیدار شوند و عبور کنند.

متأسفانه سران فتنه همچنان یا متوجه نمی شوند و نمی فهمند یا این که واقعاً از همان ابتدای دامن زدن به فتنه، دست در دست دشمنان عزم براندازی را در سر داشتند.

تاکنون رهبر معظم انقلاب با سعه سدر با سران فتنه رفتار کرده اند، که اگر اینگونه نبود محاکمه، انها را با حکم سختی روبرو می کرد، اما هر روز که می گذرد، سران فتنه نه تنها متنبه و پشیمان نمی شوند بلکه بر اصرار اشتباه بزرگ خود تأکید هم دارند.

حضرت آیت الله خامنه ای به عنوان رهبر انقلاب اسلامی و ولی فقیه تاکنون هر آنچه شرط بلاغ است گفته اند.

رفتارهای سران فتنه و برخی دیگر از هواداران آنها که خواص شهرت دارند، به مانند این شعر سعدی می مانند که سروده است؛

من آنچه شرط بلاغست با تو می‌گویم-تو خواه از سخنم پند گیر و خواه ملال

محل قابل و آنگه نصیحت قائل-چو گوش هوش نباشد چه سود حسن مقال

به چشم و گوش و دهان آدمی نباشد شخص-که هست صورت دیوار را همین تمثال

نصیحت همه عالم چو باد در قفس است-به گوش مردم نادان چو آب در غربال

روز گذشته بار دیگر رهبر معظم انقلاب اسلامی به موضوع فتنه و سران آن پرداختند.

ایشان در دیدار ائمه جماعات مساجد استان تهران فرمودند؛ «در ایّام فتنه در سال ۸۸ در اوّل کار، بنده یکی از این سران فتنه را خواستم و به او گفتم که آقاجان، این کاری که شما شروع کرده‌اید و دارید میکنید، دست بیگانه‌ها خواهد افتاد و دشمن از این استفاده خواهد کرد؛ شما حالا بظاهر درون نظام هستید، با نظام هستید و به قول خودتان دارید یک اعتراض مدنی -من‌باب‌مثال یک اعتراض به انتخابات- میکنید امّا این کاری که دارید میکنید مورد استفاده‌ی دشمنانِ اصل نظام قرار خواهد گرفت؛ گوش نکرد؛ یعنی نفهمیدند که چه داریم میگوییم؛ حالا البتّه این نگاه خوشبینانه‌ی بنده است که میگویم نفهمیدند، بعضی هم ممکن است جور دیگری فکر کنند. وارد شدند؛ بعد دیدید از درونش چه درآمد؛ گفتند -انتخابات بهانه است، اصل نظام نشانه است-. خب، حالا عذر بیاوریم که اینها که یک مشت جوان بودند، یک چرندی، یک حرف بی‌ربطی گفتند؛ نه، این‌جوری نیست. اگر چنانچه در زیر عبای بنده کسی حرفی بزند که من با آن مخالفم، خب بایستی او را از زیر عبایم بیرون کنم؛ بایستی اعلام کنم که مخالفم وَالّا به‌حساب من گذاشته خواهد شد؛ همه‌ی وزن و وزانتی که صاحب عبا دارد، پشتوانه‌ی آن حرف خواهد شد. حرف، اینها است؛ ببینید! نگاه به مسائل جاری، این‌جوری باید باشد؛ بصیرت سیاسی که ما میگوییم یعنی این. بفهمیم که چه کسی دارد ما را به کجا میبرد، به کجا دعوت میکند، به کجا میکشانَد. آیا به سمت اهداف اسلامی داریم حرکت میکنیم؟ به سمت تدیّنِ روزافزون جامعه داریم حرکت میکنیم؟ یا آن‌چنان‌که دشمن مایل است، به سمت بی‌مبالاتی بیشتر حرکت میکنیم، به سمت دلباختگی بیشتر به اقطاب مخالف دین داریم حرکت میکنیم. آن بصیرت سیاسی، این است. اگرچنانچه این را فهمیدیم، آن‌وقت معلوم میشود که بایستی با زید باشیم یا با عمرو باشیم، یا از این حمایت کنیم یا از آن حمایت کنیم؛ در سایه‌ی این نگاه کلان باید فهمید. این هم یک مسئله است.»

ایشان در سخنانشان به این موضوع اشاره می کنند که نگاه خوشبینانه بنده است که سران فتنه نفهمیدند، اما گر از چشم واقعگرایانه به عملکرد فتنه گران و سران فتنه نگاه کنیم، نمی توان نفهمی را علت اشتباه آنها دانست.

حقیقت و واقعیت ماجرای فتنه 88 پس از گذشت 8 سال از آن اکنون دیگر اظهر من الشمس است، چرا که اگر آنها پی به اشتباه خود برده بودند حداقل از کرده خود پشیمان می گشتند و از حمایت های آمریکا و انگلیس و رژیم اسرائیل برائت می جستند، اما حتی این کار را هم نکردند.

به همین خاطر است که رهبر معظم انقلاب می فرمایند؛ «برخی می گویند یک حرفی آن موقع زده شده، بگذریم؛ اما باید توجه داشت که اگر در طرفداری از کسی حرفی زده می شود که مخالف سخنان و مواضع اوست، آن شخص باید اعلام مخالفت کند وگرنه به حساب او گذاشته می شود.»
 
اما آنها این کار را نکردند و به فتنه گری های خود ادامه دادند. سران فتنه حتی در سال 1388 هم حصر خانگی نشدند بلکه از اسفند 1389 آنها در حصر خانگی هستند. به این معنا است که سران فتنه از خرداد 88 تا اسفند 89 فرصت جبران خطاهای خود را داشتند اما راه دیگری را برگزیدند و کشور را با هزینه های زیادی روبرو ساختند.

اگر بنای نظام اسلامی برخورد تند و قهری بود، باید از همان آغاز بحران سران این فتنه بازداشت می شدند و چه بسا اغتشاش و آشوب و فتنه ادامه پیدا نمی کرد اما نظام سعه صدر به خرج داد.

حضرت آیت الله خامنه ای در بحبوحه فتنه در تاریخ 29 تیر 1388 فرمودند؛ «هر کسی امروز جامعه را به سمت اغتشاش و ناامنی سوق بدهد، از نظر عامه‌‌ی ملت ایران انسان منفوری است؛ هر که میخواهد باشد. هر هدفی را که این ملت بخواهد به آن برسد، در سایه‌ی آرامش و امنیت خواهد رسید.»
 
در جریان فتنه 88 که سران آن از خواص بودند و برخی دیگر از خواص هم به نوعی با فتنه همراهی کردند؛ امتحان خوبی پس نداند.

حضرت آیت الله خامنه ای در همین باره درتاریخ 12 مرداد 1388 فرمودند؛ «بعضی از خواص هم البته مردود شدند. این انتخابات بعضی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها را مردود کرد.»

فتنه گران و سران فتنه و خواصی که از آنها حمایت کردند به مردم خیانت کردند. خیانتی که باعث شد مردم هزینه های زیادی را متحمل شوند.
از سال 1388 بود که فشارهای سیاسی و اقتصادی دشمن بیشتر شد و به شدت افزایش یافت.

در واقع پس از شکست کودتا علیه انقلاب اسلامی، سیاست فشارهای اقتصادی و سیاسی با شدت بسیار بیشتری به کار گرفته شد.

حضرت آیت الله خامنه ای در همین زمینه به تاریخ 4 شهریور 1388 فرمودند؛ ظلمی که به مردم شد، آن ظلمی که به نظام اسلامی شد، آن هتکی که از آبروی نظام در مقابل ملتها به وسیله‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی بعضی انجام گرفت، اینها همه را ندیده میگیرند.
مسئله‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی اصلی این است که مردم در یک حرکت عظیمی، در یک انتخابات پرشورِ خوبِ کم‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌نظیری حضور پیدا کردند و این رأی بالا را توی صندوقها ریختند. هشتاد و پنج درصد شوخی است؟ این انتخابات، نظام را که در این یکی دو سال اخیر همین طور پی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌درپی پیشرفتهای اقتصادی و علمی و سیاسی و امنیتی و بین‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌المللی برای خودش کسب کرده بود، در یک مرحله‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی عالی از امتیاز و آبرو قرار میدهد، بعد ناگهان مشاهده میکنیم یک حرکتی صورت میگیرد برای نابود کردن این حادثه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی افتخارآمیز! مسئله‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی اصلی این است
این جریان، چه پیشقراولانش دانسته باشند، چه ندانسته باشند، یک جریانی بود طراحی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شده؛ تصادفی نبود. همه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی نشانه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها نشان میدهد که این جریان طراحی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شده بود، حساب‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شده بود
اینها صحنه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌گردانهایی دارند، صحنه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌گردانهایی هم پیدا خواهند کرد.»

12 اسفند 1388 بار دیگر رهبر معظم انقلاب به موضوع فتنه پرداختند و فرمودند؛ «در این فتنه‌های بعد از انتخابات، آن چیزی که اساس قضیه است، این است که رأی مردم و حضور مردم از نظر یک عده‌ای نفی شد، مورد خدشه قرار گرفت، نظام تکذیب شد، مورد تهمت قرار گرفت. گناه بزرگی که انجام دادند، این بود. اینها بایست تسلیم میشدند
 حضرت نوح نبی‌اللَّه (علی نبیّنا و علیه السّلام) به فرزندش فرمود: «یا بنیّ ارکب معنا و لا تکن مع الکافرین».(۵) نظام اسلامی هم تأسیاً به حضرت نوح، به همه میگوید: بیائید با ما باشید، بیائید وارد این کشتی نجات شوید، «و لا تکن مع الکافرین». هدف و مبنا این است. ما هیچ کس را از نظام بیرون نمیکنیم؛ اما کسانی هستند که خودشان، خودشان را از نظام بیرون میکنند؛ خودشان را از نظام خارج میکنند.»  

دشمنان جمهوری اسلاکی همواره در کمین فرصت هستند تا به انقلاب ضربه بزنند. این فرصت ها یا از سر غفلت، یا نادانی و یا با آگاهی از سوی برخی برای دشمن ایجاد می شود.

حضرت آیت الله خامنه ای در همین زمینه در تاریخ 8 شهریور 1389 گفته اند؛
«کسانی که فتنه‌ی سال ۸۸ را شروع کردند - حالا یا خودشان طراحی کرده بودند، یا دیگران طراحی کرده بودند؛ نمیخواهیم نسبتی بدهیم، ولی به هر حال این فتنه طراحی شده بود - به کار کشور ضربه‌ی سختی زدند. اگر این فتنه نبود، بلاشک کارهای گوناگون کشور بهتر پیش میرفت. اینها دشمنان را امیدوار کردند و روحیه دادند به کسانی که علیه نظام اسلامی جبهه‌بندی کرده‌اند و یک جبهه‌ای تشکیل داده‌اند.»  
 
ایشان در آبان ماه 1389 اظهار می دارند که فتنه گران را دست هایی هدایت می کرد، نفهمیدند. بصیرت نداشتن و آگاه نبودن یکی از نکاتی بود که ایشان درباره فتنه گران سال 88 درباره آن بارها سخن گفتند.
«اینهائی که عامل فتنه بودند - توی خیابان، یا بعضی از سخنگویانشان - اغلب ندانسته وارد این میدان شده بودند؛ اما دستهایی اینها را هدایت میکرد، نمی فهمیدند. حالا این که چطور بعضی‌ها وارد این میدان شدند، چطور ندانسته به دشمن کمک کردند، خودش تحلیلهای دقیق روانشناختی دارد؛ اما واقعیت قضیه این است که عرض کردم.»
 
مبحث دیگری که ایشان در باره فتنه 88 آن را مطرح کردند امیدوار کردن دشمن است، ایشان در 8 دی ماه 1389 فرمودند؛
 «گناه بزرگی که برخی از دست‌اندرکاران فتنه‌ها در کشور انجام میدهند، امیدوار کردن دشمن است؛ دشمن را امیدوار میکنند که میتواند منفذی در بین مردم، در بین عوامل گوناگون، در بین مسئولان نظام باز کند.»
 
نکته ای که در سخنان روز گذشته حضرت آیت الله خامنه ای در دیدار ائمه جماعات استان تهران مهم جلوه می کند استفاده از واژه سران فتنه بود، ایشان همواره هنگامی که می خواستند در باره فتنه 88 سخن بگویند، واژه فتنه را برای سران آن به کار نمی بردند اما این بار آنها را مستقیم سران فتنه خطاب کردند.

گذشت 7 سال از فتنه 88 برای ندامت خواهی و اعلام برائت از فتنه و دشمنان، زمان کمی نیست که سران فتنه هنوز دست به این کار نزدند. فرصت کمی هم نیست که جمهوری اسلامی ایران به آنها داده است. اگر آنها محاکمه شوند قطعاً شرایط وخیم تری خواهند شد.

حضرت آیت الله خامنه ای در پاسخ به درخواست علی مطهری برای رفع حصر سران فتنه فرمودند؛
«جرم اینها بزرگ است و اگر امام(ره) بودند شدیدتر برخورد می‌کردند. اگر اینها محاکمه شوند حکمشان خیلی سنگین خواهد بود و قطعاً شما راضی نخواهید بود.»

رهبر معظم انقلاب در 19 دی ماه 1389 بار دیگر به موضوع فتنه پرداختند و گفتند؛
«این کسانی که شما بهشان میگویید سران فتنه، کسانی بودند که دشمن اینها را هل داد وسط صحنه. البته گناه کردند. نبایستی انسان بازیچه‌ی دشمن شود؛ باید فوراً قضیه را بفهمد. اگر اول غفلتی کرده است، وسط کار وقتی فهمید، بلافاصله بایستی راه را عوض کند. خوب، نکردند. عامل اصلی دیگرانی بودند که طراحی کرده بودند، به خیال خودشان محاسبه کرده بودند. به گمان آنها بساط جمهوری اسلامی بنا بود جمع شود؛ نه فقط حقیقت دین، حتّی شعارهای دینی هم باقی نمانَد؛ برنامه این بود.»  
 
نکته ای که حضرت آیت الله خامنه ای بارها بر روی آن تأکید کرده اند، برائت جستن نامزدهای معترض انتخابات ریاست جمهوری از فتنه بود، اما آنها حتی تن به این کار هم ندادند و اغتشاشگران و آشوب طلبان به نام آنها دست به هر کاری زدند. نکته ای که در سخنان روز گذشته ایشان هم دیده می شود.

 
رهبر انقلاب در 19 مهر 1391 فرموده بودند؛
«حرف من در فتنه‌ی ۸۸ هم همین بود. در فتنه‌ی ۸۸، چند روز بعد از انتخابات به آن عظمت، یک عده‌ای آمدند اظهار مخالفت کردند، یک عده هم از این فرصت استفاده کردند؛ سلاح گرفتند، کار را به آشوب و تشنج کشاندند، پایگاه بسیج را گلوله‌باران کردند. حرف ما این بود: آن کسانی که به نام آنها این کارها انجام میگرفت، باید همان وقت اعلامیه میدادند، اعلام بیزاری میکردند، میگفتند اینها از ما نیستند؛ اما نکردند. اگر این کار را میکردند، فتنه زودتر ریشه‌کن میشد؛ مسائل بعدی هم پیش نمی‌آمد.»

فتنه 88 یکی از بدترین خاطرات دوران انقلاب است به همین خاطر است که رهبر معظم انقلاب در باره آن می فرمایند؛
«بدترین خاطره‌ها مربوط به جرزنی‌های سیاسی یک عده آدم نادان، ناباب و بعضاً معاند در قضیه‌ی انتخابات بود. خب، در هر قضیه‌ای، در هر حادثه‌ای ممکن است یک عده‌ای قبول نداشته باشند، معترض باشند. چگونه باید اعتراض را نشان داد؟ قانون، راه معین کرده است. چرا قانون‌شکنی کنند؟ چرا برای مردم هزینه درست کنند؟ چرا کشور را دشمن‌شاد کنند؟ چرا برنامه‌هایی را که عفونت تصمیم‌گیری‌ها و ترفندهای دشمن از آن بلند و آشکار است، اجرا کنند؟ قانون، راه معین کرده است. آنجا ما گفتیم، به همه هم گفتیم، همه‌ی اطراف قضیه هم ملزم بودند که بر طبق آنچه که گفته شده است - که مرّ قانون است - عمل کنند. چرا نکردند؟!»  



 
 
نکته بسیار مهمی که رهبر معظم انقلاب اسلامی در جریان فتنه 88 به آن اشاره کرده و درباره آن هشدار دادند، ایجاد اختلاف و بروز جنگ داخلی با توجه به بحران و درگیری هایی که در منطقه غرب آسیا وجود دارد، بود. فتنه 88 و ادامه آن از سوی فتنه گران و سران فتنه چه بسا چنین وضعیتی را در ایران ایجاد می کرد.

ایشان در همین زمینه در تاریخ 6 مرداد ماه 1392 فرمودند؛
«اما در این قضایا، مسئله‌ی اصلی گم نشود. خب، در انتخابات سال ۸۸، آن کسانی که فکر میکردند در انتخابات تقلب شده، چرا برای مواجهه‌ی با تقلب، اردوکشی خیابانی کردند؟ چرا این را جواب نمیدهند؟ صد بار ما سؤال کردیم؛ نه در مجامع عمومی، نخیر، به شکلی که قابل جواب دادن بوده؛ اما جواب ندارند. خب، چرا عذرخواهی نمیکنند؟ در جلسات خصوصی میگویند ما اعتراف میکنیم که تقلب اتفاق نیفتاده بود. خب، اگر تقلب اتفاق نیفتاده بود، چرا کشور را دچار این ضایعات کردید؟ چرا برای کشور هزینه درست کردید؟ اگر خدای متعال به این ملت کمک نمیکرد، گروه‌های مردم به جان هم می‌افتادند، میدانید چه اتفاقی می‌افتاد؟ می‌بینید امروز در کشورهای منطقه، آنجاهائی که گروه‌های مردم مقابل هم قرار میگیرند، چه اتفاقی دارد می‌افتد؟ کشور را لب یک چنین پرتگاهی بردند؛ خداوند نگذاشت، ملت هم بصیرت به‌خرج دادند. در قضایای سال ۸۸، این مسئله‌ی اصلی است.»

اما این یادآوری ها،بازخوانی ها، هشدارها و بیان مطالب تازه از جریان فتنه و سران آن برای این است که به همگان یادآوری و درس عبرتی باشد تا برخی دوباره دچار آن نشوند.
تنها کافی است به رفتارهای دشمنان از جمله آمریکا نگاهی بیندازیم آنگاه متوجه خواهیم شد که آنها هنوز به الگوهایی مانند فتنه 88 می اندیشند.

فتنه 88 الگوی خوبی برای دشمنان انقلاب و نظام اسلامی است. آنها توانستند با نفوذ بر روی افرادی با پیشینه انقلابی مانند سران فتنه، کشور را با یک چالش و بحران روبرو سازندو هر چند قابلیت های جمهوری اسلامی ایران اجازه فائق آمدن به آنها را نمی دهد، اما در هر حال هزینه های زیادی را تحمیل می کند. بازخوانی سخنان و هشدارهای حضرت آیت الله خامنه ای در این زمینه همواره باید با توجه ویژه همگان به خصوص خواص روبرو شود.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *