اولویت دیپلماسی "اسلام‌آباد" توسعه روابط با همسایگان است

11:00 - 13 تير 1395
کد خبر: ۱۹۲۵۵۹
مشاور امور خارجی نخست وزیر پاکستان گفت: پاکستان بدون برقراری روابط خوب و دوستانه با کشورهای همسایه نمی‌تواند اهداف اقتصادی خود را تأمین کند بنابراین گسترش روابط با همسایگان در اولویت قرار دارد.
اولویت دیپلماسی به گزارش سرویس بین الملل سرتاج عزیز مشاور امور خارجی نخست وزیر پاکستان اظهار داشت: پاکستان فشارهای آمریکا برای توقف برنامه سلاح‌های هسته‌ای را تحمل نمی‌کند.
 
وی افزود: این یک حقیقت است که ظرف 5 سال گذشته روابط پاکستان و آمریکا دچار فراز و فرودهای زیادی شده است و در برخی اوقات از مراحل سختی عبور کرده است.
 
به گزارش دیلی اکسپرس، عزیز تأکید کرد: تنش در روابط پاکستان با آمریکا وجود دارد اما هنوز به مرحله بحرانی نرسیده است.
 
وی افزود: پاکستان بدون برقراری روابط خوب و دوستانه با کشورهای همسایه نمی‌تواند اهداف اقتصادی خود را تأمین کند بنابراین گسترش روابط با همسایگان در اولویت قرار دارد.
 
مشاور امور خارجی پاکستان گفت: مبارزه بدون امتیاز با تروریست‌ها ادامه دارد به همین دلیل عملیات‌های تروریستی نیز گسترش خواهد یافت.
 
سرتاج عزیز خاطر نشان کرد: بعد از عملیات ارتش تروریست‌ها از مناطق قبایلی گریخته و در شهرهای بزرگ پاکستان مخفی شده‌اند بنابراین هنوز باید اقدامات زیادی برای مبارزه با تروریسم انجام دهیم.
 
این خبر در حالی منتشر می‌شود که پاکستان برای دریافت کمک مالی و جنگنده از آمریکا با این کشور دچار اختلاف شده است.
 
آمریکا قرار بود 742 میلیون دلار کمک نظامی به پاکستان پرداخت کند که 430 میلیون دلار از این کمک‌ها مربوط به تأمین هزینه خرید جنگنده‌های اف 16 بود.
 
کنگره آمریکا بعد از به تعلیق درآوردن کمک مالی به پاکستان و فروش جنگنده به این کشور،‌ آزادی "شکیل آفریدی" مهره سازمان سیا را یکی از شرایط ادامه کمک مالی به اسلام‌آباد اعلام کرد
 
چودهری‌نثارعلی‌خان وزیر کشور پاکستان با اعتراض به مصاحبه اخیر ترامپ درباره آزادی شکیل آفریدی گفت: نمی‌توان در ازای کمک‌های ناچیز مالی پاکستان را تهدید کرد.
 
این خبر در حالی منتشر می‌شود که قائم‌مقام وزارت دفاع پاکستان چندی پیش گفته بود آمریکا کمک‌های مالی خود به پاکستان را تا پایان سال 2016 ادامه می‌دهد.
 
آمریکا از سال 2001 برای همکاری در جنگ افغانستان مبلغی را تحت عنوان سی اس اف به پاکستان پرداخت می‌کند و تاکنون 13 میلیارد دلار تحت همین عنوان به اسلام‌آباد پرداخت داشته است.
 
در سال 2014 بعد از خروج بخشی از نیروهای آمریکایی از افغانستان قرار بود کمک‌های مالی این کشور به پاکستان متوقف شود اما این کمک‌ها به مدت یک سال تمدید شد.
 
در همین حال، یک مقام امنیتی پاکستان گفت: علت عدم علاقمندی آمریکا برای ادامه کمک مالی به پاکستان تغییر سیاست‌های این کشور درباره مبارزه با داعش در منطقه است.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *