حذف رطوبت دائمی از دیوارهای مسجد امام

3:55 - 09 تير 1395
کد خبر: ۱۹۱۲۱۷
مدیر کل میراث فرهنگی استان اصفهان از تصویب طرح نهایی حذف رطوبت دائمی از دیوارهای مسجد امام در شورای فنی اداره کل میراث فرهنگی استان خبر داد.

به گزارش گروه جامعه ، فریدون الله یاری در حاشیه نشست شورای فنی اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان گفت: با توجه به نفوذ رطوبت در دیوارهای بخش های مختلف مسجد امام اصفهان به ویژه در محورهای جنوب غرب و جنوب مسجد، عملیات رطوبت زدایی در این مسجد بزرگ تاریخی به صورت اضطراری از نیمه دوم سال 1393 آغاز شد.

اله یاری تصریح کرد: این عملیات در 3 بخش مختلف در حال انجام است که از آن جمله می توان به بررسی پایش شبکه فاضلاب محلات پیرامون مسجد امام و بازار ارگ بزرگ اصفهان، بررسی و پایش و مرمت سیستم فاضلاب درون مسجد و در نهایت بررسی وضعیت مجموعه سرویس های بهداشتی این مسجد تاریخی (که جدید الحداث می باشد) اشاره داشت.

مدیرکل میراث فرهنگی استان تصریح کرد: عملیات پایش سیستم فاظلاب درون مسجد امام شامل بررسی تمامی کانالها و راه آبه های درون این مسجد عظیم تاریخی است که در طول یک ونیم سال گذشته آغاز شد ، لذا پس از بررسی های گسترده به این نتیجه دست یافتیم که با توجه به کاربری های گسترده این مسجد تاریخی، در طول دهه های گذشته تمامی کانالهای زیرزمینی این مسجد عظیم 400 ساله در دستور کار سازمان قرار گرفت.

اله یاری همچنین در همین راستا اظهار داشت: همزمان با بررسی سیستم داخلی مسجد، کار بررسی شبکه گسترده فاضلاب محلات پیرامون مسجد و به ویژه بازار بزرگ و تاریخی اصفهان با همکاری اداره آب منطقه ای اصفهان به صورت محله به محله و کوچه به کوچه با حضور کارشناسان دو نهاد میراث فرهنگی و آب منطقه ای صورت می پذیرد.

مدیر کل میراث فرهنگی استان اصفهان به طرح نهایی رطوبت زدائی از مسجد امام اشاره کرد و افزود یکی از معضلات اصلی نفوذ رطوبت به دیوار های این مسجد تاریخی، احداث بیش از یکصد چشمه سرویس بهداشتی در محور جنوب غربی این مسجد تاریخی بوده که در طی دو دهه گذشته ایجاد شده و متآسفانه به دلیل عدم رعایت نکات فنی در ساخت آن و همچنین استفاده گسترده از آن، شاهد بروز مشکلات جدی در این بخش از مسجد امام هستیم .

اله یاری تصریح کرد: با تصویب شورای فنی اداره کل میراث فرهنگی استان و با مشارکت شهرداری اصفهان و اداره کل میراث فرهنگی، زمینی در جنب مسجد امام در محور جنوب غربی مسجد ( خارج از مکان مسجد) جهت احداث سرویس های بهداشتی جدید در نظر گرفته شده، که کلیات این طرح با اکثریت آراء توسط اعضاء شورا به تصویب رسید، با این وصف پس از تصویب طرح و در اختیار گذاشتن این زمین توسط دو نهاد میراث فرهنگی و شهرداری اصفهان، کار زیرسازی آن شامل، کف سازی، ایزولاسیون و ایجاد کانالهای ایزولاسیون و ایجاد کانال های دفع رطوبت آبهای سطحی و رفع رطوبت در آن تکمیل شده و از این طریق نیز رطوبت بستر زمین به دیوارهای بخش جنوبی به ویژه بخش گنبد خانه عظیم مسجد امام جلوگیری به عمل خواد آمد.

مسجد امام اصفهان از بناهای منحصر به فرد عصر صفوی است که با نام « مسجد جامع عباسی» عملیات بنای آن در سال 1020 هجری قمری به فرمان «شاه عباس اول صفوی» و توسط «استاد علی اکبر بناء اصفهانی» آغاز شد.

آخرین تاریخ ساخت و ساز این مسجد عظیم تاریخی متعلق به 1077 هجری قمری «ایام سلطنت شاه سلیمان صفوی» است. این مسجد یکی از عظیم ترین و با شکوه ترین مساجد جهان اسلام به شمار می رود. با این وصف در سال 1358 خورشیدی به عنوان بخشی از مجموعه میدان امام اصفهان در فهرست میراث جهانی به ثبت رسید.

انتهای پیام/  




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *