رؤسای قوه قضائیه وکیل آنلاین مجله حقوقی

ساخت مجتمع دانشگاهی اولویت اول دانشگاه علوم قضایی است

3:45 - 07 تير 1395
کد خبر: ۱۹۰۶۱۳
دسته بندی: حقوق و قضا ، قضایی
مبلغی گفت: با توجه به فرسوده و قدیمی بودن ساختمان‌های دانشگاه علوم قضایی، ساخت مجتمع دانشگاهی اولویت اول دانشگاه علوم قضایی است.
ساخت مجتمع دانشگاهی اولویت اول دانشگاه علوم قضایی است مصطفی مبلغی معاون پشتیبانی و توسعه دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری در گروه حقوقی و قضایی به برنامه و اقدامات این معاونت در دانشگاه علوم قضایی پرداخت و گفت:حوزه معاونت پشتیبانی و توسعه دانشگاه علوم قضائی و خدمات اداری که بزرگترین حوزه معاونت در دانشگاه علوم قضایی است از پنج اداره کل و دفتر تشکیل شده است.

مبلغی گفت: مدیریت امور مالی، دفتر طرح وبرنامه و توسعه، مدیریت امور اداری و پشتیبانی، دفتر فنی و طرح‌های عمرانی و دفتر امور حقوقی 5 اداره کل و دفتر این معاونت هستند.

معاون پشتیبانی و توسعه دانشگاه علوم قضایی گفت: این حوزه، انجام کلیه امور مالی، اداری و مدیریت منابع انسانی، امور حقوقی، طرحهای عمرانی، امور رفاهی اعضای هیأت علمی و کارکنان، امور خدماتی و پشتیبانی، حفظ و حراست از اموال دانشگاه، تامین و نگهداری فضاهای کالبدی متناسب با برنامه‌های توسعه دانشگاه را بر عهده دارد.

وی در خصوص مدت حضور خود در این مسئولیت گفت: بنده از مهرماه 94 این مسئولیت را در دانشگاه پذیرفتم. البته این دانشگاه در گذشته دانشکده بوده است و در سال 89 تبدیل به دانشگاه علوم قضایی شده است.

مبلغی ادامه داد: متاسفانه این تغییر در اسم و عنوان فقطانجام شده بود و ساختارها به طور کلی تغییر نکرده بود. از دو سال گذشته که ریاست دانشگاه تغییر کرد، کار ساختارسازی و بسترسازی دانشگاه آغاز شد. ابتدا حرکت خیلی کند بود. اما از مهر 94 با کمک مدیرانی که از نهادهای دیگر به اینجا مامور شدند تغییرات ساختاری را آغاز کردیم.

معاون پشتیبانی و توسعه دانشگاه علوم قضایی تصریح کرد: ساختار قدیمی و ساختمان‌های فرسوده و پراکنده دانشگاه به ما اجازه اجرای برنامه‌های پیشنهادی را نمی‌دهد.

مبلغی به  ایجاد مجموعه دانشگاهی  اشاره کرد و گفت: بر اساس همین ساختمان های فرسوده، پیشنهاد داده ایم که با حمایت‌های قوه قضائیه و ریاست محترم قوه قضائیه زمینی در اختیار دانشگاه علوم قضایی قرار گیرد که بتوانیم یک مجتمع دانشگاهی مانند سایر دانشگاه های دیگر راه‌اندازی و ایجاد کنیم. این موضوع از آن جهت حائز اهمیت است که این دانشگاه تنها دانشگاه تخصصی پرورش و تربیت قضات کشور است که مسئولیت خطیر تربیت قضات را بر عهده دارد.

وی اظهار کرد: دانشگاه علوم قضایی این پتانسیل را دارد که با فروش زمین و ساختمان‌هایی که در نقاط مختلف در اختیار دارد مجتمع مورد نظر خود را آماده و  راه اندازی نماید.

معاون پشتیبانی و توسعه دانشگاه علوم قضایی تصریح کرد: در عین حال از آنجایی که این پروژه در حال بررسی است از کارهایی که باید انجام شود غافل نیستیم. به عنوان نمونه تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری باید به روز شود که بخشی انجام شده و بخشی در حال انجام است.

وی به برخی از اقدامات انجام شده در دانشگاه علوم قضاییتوسط معاونت پشتیبانی اشاره کرد و گفت: از جمله اقداماتی که در چند ماه گذشته انجام شده است فراهم کردن بستر مناسب برای راه اندازی اینترنت با پهنای باند مناسب و سرعت بالا برای ساختمان مرکزی، دانشکده‌های آموزشی و خوابگاه‌ها است. متاسفانه دانشگاه فاقد تجهیزات مناسب در حوزه اینترنت و شبکه بود که با نصب دکل‌های مخابراتی در 7 نقطه این مشکل برطرف شده است.

مبلغی ادامه داد: از اقدامات مهم دیگری که در این چند ماه اخیر انجام شده است می توان به سر و سامان دادن به مالکیت املاک دانشگاه اشاره کرد. به طوری که برخی از این املاک با این که چندین سال است در اختیار دانشگاه قرار دارد ولی دارای معارض بود که توانستیم با پیگیری‌های فراوان مشکلات مربوط به اسناد آنها را برطرف کنیم.

معاون پشتیبانی و توسعه دانشگاه علوم قضایی گفت: یکی دیگر از اقدامات انجام شده ساخت سالن جلسات در دانشکده ثبت بوده است که سالنی بسیار مدرن و عالی است اما متاسفانه به خاطر قدیمی و کهنه بودن ساختمان نمی‌توان هزینه‌های این‌چنینی را در سایر دانشکده ها و مراکز انجام داد.

وی عنوان کرد: همچنین یکی دیگر از اقدامات انجام شده جانمایی و جابجایی کتابخانه 40 هزار جلدی دانشگاه است که متاسفانه در گذشته به اشتباه در طبقه 4 ساختمان مرکزی قرار گرفته است.با توجه به وزن و حجم کتاب‌ها که هر ساله در حال افزایش است و نیز با توجه به قدیمی بودن ساختمان نیاز به جابجایی کتابخانه به طبقات پایین تر احساس می‌شد. در این خصوص کار طراحی و جانمایی در طبقه 1- انجام شده است و بلافاصله پس از پایان امتحانات خرداد ماه کار عمرانی و جابجایی آن انجام می‌شود.

مبلغی افزود: به روز کردن سیستم تهویه و سرمایشی ساختمان مرکزی و کلاس‌های آموزشی دانشگاههم یکی از اقدامات این معاونت بوده است که در همین چند هفته اخیر انجام شده است. چون تجهیزات خنک ساز قبلی مربوط به حدود نیم قرن پیش بوده و کاملا فرسوده بودند که با تجهیزات جدید و مدرن جا به جا شدند.

این دانش آموخته دانشگاه میسور هند در  ادامه اقدامات انجام شده در این معاونت به مواردی همچون مجهز کردن تمامی کلاس ها به سیستم ویدئو پروژکتور، تجهیز و به روز رسانی سایت کامپیوتری دانشگاه، ایجاد فضای سبز به همراه محل استراحت در محوطه دانشکده‌های ثبت و مدیریت قضایی و جرم شناس، تهیه و راه اندازی مکان مناسب برای استقرار بوفه در محوطه دانشکده ثبت، تجهیز خوابگاه های دانشجویی به سالن کشتی، پینگ پونگ، بدن سازی، تعویض پنجره‌های ساختمان مرکزی با پنجره‌های دو جداره اشاره کرد.

معاون پشتیبانی و توسعه دانشگاه علوم قضایی به مشکل ساختمان های استیجاری اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه غالب دانشجویان دانشگاه بورسیه می‌باشند تامین خوابگاه و امکانات رفاهی اولیه برای آنها امری اجتناب ناپذیر است، لیکن کمبود ساختمان و فضای فیزیکی مشکلاتی را پیش روی ما قرار داده است. چون از تعداد 9 خوابگاه که در حال حاضر استفاده می‌شود 5 عدد آن استیجاری است.

وی ادامه داد: در خصوص این خوابگاه‌ها باید گفت با توجه به این که این ساختمان‌ها برای اسکان دانشجویی ساخته نشده است امکانات مناسبی برای تعداد زیاد دانشجو را ندارند و نیز تکثر افراد در ساختمان‌ها باعث افزایش سرعت فرسودگی در امکانات ساختمان شده و همین امر باعث عدم تمدید قرار داد توسط مالکان ساختمان‌های استیجاری می‌شود.

مبلغی توضیح داد: این مشکل عدم تمدید قرارداد باعث شده است که هر ساله با مشکلات عدیده ای روبرو باشیم و اگر مالکی به تمدید قرار داد رضایت دهد با افزایش هزینه و تعرفه‌ها به صورت خارج از عرف روبرو خواهیم بود.

معاون پشتیبانی و توسعه دانشگاه علوم قضایی  اظهار کرد: یکی از دلایلی که بر ایجاد مجتمع دانشگاهی مصر هستیم همین استیجاری بودن خوابگاه‌ها است که علاوه بر هزینه بالا در اجاره با هزینه‌های جانبی دیگری مواجه هستیم. به عنوان مثال باید سیستم گرمایشی و سرمایشی این ساختمان‌ها بهبود یابد، ساخت سرویس بهداشتی، حمام، باشگاه ورزشی و تجهیزات ورزشی و تعمیرات فراوان به خاطر فرسودگی سریع شیرآلات و آسانسور از هزینه‌های جانبی هستند که در صورت عدم تمدید قرار داد به عنوان هزینه‌های اضافی و پرتی به دانشگاه تحمیل می‌شود.

وی عنوان کرد: به همین دلیل یکی از برنامه‌های اولویت دار این معاونت افزایش بودجه دانشگاه است. توسعه ساختاری، فیزیکی و تجهیزات (نرم افزاری – سخت افزاری) نیازمند هزینه‌های فراوان است. برای رسیدن به نقطه مطلوب و مدنظر و بهینه کردن وضعیت موجود بودجه حال حاضر پاسخگوی رفع مشکلات نیست.

این دکترای مدیریت صنعتی اظهار کرد: امیدواریم با توجه به عنایت ویژه ای که ریاست محترم قوه قضایئه به امر آموزش، پرورش و تربیت قضات کارآمد دارند و همچنین نگاه خاص ایشان به دانشگاه علوم قضایی به عنوان تنها دانشگاه تخصصی آموزش قضات و نیز  پیگیری و درایت ریاست محترم دانشگاه علوم قضایی، این دانشگاه به سرعت به جایگاه علمی و واقعی خود رسیده و بتواند در انجام وظیفه خطیر خود به نحو احسن خدمت رسانی کند.

وی عنوان کرد: اگر همکاری و تعاملات در خصوص تهیه زمین مناسب برای احداث مجتمع دانشگاهی با سازمان‌ها و نهادهای دیگر از جمله شهرداری تهران فراهم شود می‌توان با فروش بخشی از املاک این دانشگاه مجتمع مناسب و کاملی را راه اندازی کرد که هم باعث کاهش هزینه‌های سالانه بابت تجهیزات و نگهداری می‌شود و هم باعث ارتقا سطح کمی و کیفی دانشگاه و انجام بهتر وظایف محوله خواهد شد.

معاون پشتیبانی و توسعه دانشگاه علوم قضایی خاطر نشان کرد: یکی از برنامه‌هایی که در دستور کار قرار دارد، راه اندازی تعاونی مسکن کارمندان است. با توجه به این که اکثر کارمندان دانشگاه از ابتدای دهه 60 به استخدام دانشگاه درآمده اند اما هنوز از وضعیت مناسبی در خصوص مسکن برخوردار نیستند.

مبلغی تاکید کرد: امیدواریم که این موضوع مورد حمایت مسئولین محترم دانشگاه و قوه قضائیه قرار گیرد تا کارکنان دانشگاه که تعدادشان در  حدود 150 نفر است بتوانند پس از سالها خدمت، صاحب ساختمان و مسکن شوند.

وی در پایان گفت: از حمایت‌های ریاست محترم قوه قضائیه وریاست محترم هیات امنای دانشگاه و همچنین از کمک‌ها و پشتیبانی‌های معاونان و مدیران ستادی قوه قضائیه و عنایت‌هایی که به دانشگاه داشته اند تشکر و قدردانی می‌کنم.





ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *