کوچکترین و بزرگترین قرآن دست نویس طلا و نقره در نمایشگاه قرآن کریم

10:40 - 03 تير 1395
کد خبر: ۱۸۹۰۴۶
نمایش بزرگترین و کوچکترین قرآن دست نویس طلا و نقره جهان در بیست و چهارمین نمایشگاه قرآن کریم یکی از جذاب ترین بخش های این رویداد قرآنی کشور است.
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، بخش بین الملل بیست و چهارمین نمایشگاه قرآن کریم پس از اینکه با حضور بسیاری از چهره های داخلی و خارجی افتتاح شد در ساعت های اولیه به یکی از پربیننده ترین بخش های نمایشگاه تبدیل شد.

هنرمندان کشورهای دیگر درحوزه های مختلفی مانند نقاشی، خوشنویسی، کتابت و قرائت قرآن در نمایشگاه امسال حضور پیدا کرده اند. از دیگر جاذبه های این نمایشگاه نمایش بزرگترین و کوچکترین قرآن دست نویس طلا و نقره جهان است که از کوچکترین قرآن با عنوان "قرآن العظیم " و بزرگترین و نفیس ترین قرآن با عنوان " حبل المتین" یاد شده است.

قرآن "حبل المتین" در دو صفحه میناکاری و قلم زنی شده و بزرگترین قرآن طلا و نقره جهان است که کتابت آن یک سال توسط رائین اکبر خانزاده طول کشیده است. در این اثر بیش از 60 هزار گرم شمش نقره معادل 610 قطعه و یک هزار گرم شمش طلا به کار رفته است.

604 صفحه این قرآن در دو ورق رو به روی هم گنجانده شده است. 

"قرآن العظیم" نیز به عنوان کوچکترین قرآن دست نویس طلا و نقره جهان در دو صفحه طلا کتابت شده و جلد نقره آن با هنرهای اصیل ایرانی مانند میناکاری و قلم زنی به تذهیب و لاله عباسی مزین شده است.

این دوره از نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم از کشورهای اروپایی میزبان «شیخ ناصر عثمان» مترجم قرآن کریم به زبان ایتالیایی و خانم «الحصی امبرکا» فعال در حوزه آموزش قرآن از کشور ایتالیا، «بوریس نوریک» مترجم تفسیر نورالقرآن از کشور روسیه و  «سلما مکیج» هنرمند خوشنویس و نقاشی-خط از صربستان است.

از کشورهای مغرب جهان اسلام «فراس الجهانی» ناشر الجزایری، دکتر «محمد بن علی بدوی» نویسنده و استاد دانشگاه قیروان و سوسه از تونس و از آسیای جنوب شرقی دکتر «فیصل احمد شاه» از کشور مالزی در بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم حضور دارند. در حوزه کشورهای اسلامی و همسایه نیز دکتر «خالد ارن» رئیس مرکز تحقیقات فرهنگ و هنر جهان اسلام به همراه «سعید قاسم اوغلو» از ترکیه در این نمایشگاه مهمان هستند.
 
سه خوشنویس و هنرمند برجسته قرآنی «عدنان القزاز» کاتب قرآن، «نبیل حسین فرحان» کاتب نهج‌البلاغه و قرآن و «صادق عباس حمزه» کاتب قرآن و مدرس خط از کشور عراق، «علی حسن الجد» خوشنویس بحرینی، «حسین محمد یونس» هنرمند نقاشی- خط لبنانی، «محمد مهدی میرزایی» هنرمند خوشنویس نستعلیق افغانی و «ماجیان» کاتب قرآن به خط نسخ از چین نیز در این نمایشگاه به‌صورت مستقل به ارائه آثار خود می‌پردازند.

بیست و چهارمین نمایشگاه قرآن کریم از 24 خرداد تا 8 تیر از ساعت 18 تا 23:30 در مصلی امام خمینی (ره) برگزار می شود.





ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *