آشنایی با موزه دکتر محمود حسابی +تصاویر

20:00 - 02 تير 1395
کد خبر: ۱۸۸۹۸۳
خبرگزاری میزان در سلسله گزارش های تهران شناسی سعی در نشان دادن جاذبه های تاریخی ، فرهنگی ، هنری تهران دارد که در این قسمت شما را با بوستان جمشیدیه تهران آشنا می کنیم.
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، بارها از دوستان، فامیل، همسایه و همه همه شنیده ایم که آرزوی اقامت و زندگی در تهران را دارند!شاید از خود پرسیده باشید تهران چه چیزی دارد و این همه اشتیاق از کجا می آید؟
 
 
در سلسله گزارش های تهران شناسی سعی در نشان دادن آن روی سکه شهر تهران دارد و هر روز یک جاذبه شهر تهران اعم از تاریخی ، فرهنگی ، هنری و .. را با هم می بینیم و می خوانیم.

موزه دکتر حسابی

موزه دکتر حسابی پس از مرگ وی در سال 1371 خورشیدی  در محل خانه او ایجاد شد. در این موزه وسایل شخصی، مدارک علمی و تحصیلی، نشان‌ها و تقدیر نامه‌ها و عکس‌های قدیمی محمود حسابی به نمایش گذاشته شده است.

صسیب

بنای ساختمان موزه در سال 1310 ساخته شده و موزه در طبقه سوم این بنا قرار دارد. علاوه بر خود بنا که قدمت زیادی دارد و وسایل دکتر حسابی که در این موزه به نمایش گذاشته شده، این مکان تا حدی نمایشگر نحوه زندگی دکتر حسابی نیز هست، از جمله  در این موزه می‌توان تغییراتی که حسابی در منزل داده تا زندگی برای همسر کم‌بینایش آسانتر شود، یا نحوه استفاده دوباره ایشان از وسایل خراب را دید. مدیریت این موزه به عهده ایرج حسابی بوده که فرزند محمود حسابی است.

صسیب

بخش‌های فعال در منزل و موزه دکتر حسابی عبارتند ازبخش فرهنگی که وظیفه چاپ‌، جمع آوری‌، تدوین‌، تجدید چاپ و ترجمه آثار وی را بر عهده دارد و بخش تحقیقات علمی که پیرامون زندگی و آثار دکتر حسابی فعالیت می‌کند. در سال ۱۳۸۸ مدیریت موزه اعلام کرد که سالانه ۱۰۰ پروژه دبیرستانی و ۲۰۰ تا ۳۰۰ پروژه دانشگاهی در این موزه انجام شود
.

صسیب


صسیب

شگفت اینكه پس از عزیمت استاد، به منزلگاه ابدی، وقتی تصمیم به ایجاد این گنجینه فرهنگی گرفته شد، خود استاد، قریب به اتفاق آثاری كه برای چنین مجموعه ارزشمندی ضروری بوده است را طی سالیان سال، به خوبی و با كمال سلیقه حفظ نموده و از خود برجای گذاشته اند.

صسیب

بخش های موزه پروفسور حسابی
فضای آرام و دلپذیر این موزه، دارای بخش های مختلفی است، كه هر یك، یادآور گوشه ای از زندگانی استثنایی وپرتلاش این استاد فرهیخته و جهانی می باشد.
موزه پروفسور حسابی، شامل یادگارهایی است از شخصیت استاد (یادگارهایی از زندگی شخصی، معنوی، خانوادگی، اخلاقی، علمی، فرهنگی، اجتماعی، زیست محیطی ... و سیاسی ایشان) که سالیانه عده زیادی از آن، بازدید کرده، درس های جالب، آموزنده ای می گیرند.


صسیب

خلاصه ای از فهرست بخش های فعال موزه پروفسور حسابی:
سفرنامه های استاد
تقدیرنامه های استاد
نشان ها، لوح های یادبود
نطق ها، و بیانیه های ایشان
نامه ها، و یادداشت های استاد
عضویت ها، در مجامع علمی و بین المللی
اسناد قدیمی، فامیلی و تاریخی خانواده حسابی
مدارک تحصیلی، علمی، تخصصی و فرهنگی استاد
مکاتبات سیاسی، علمی، اجتماعی، ... و فرهنگی پروفسور حسابی
محاسبات، تحقیقات و تصاویری از پژوهش های استاد، به ویژه در ارتباط با تئوری
"گستردگی بی نهایت ذرات" ایشان، که دفاع آن را، نزد پروفسور اینشتین، فیزیکدار نامی جهان، گذرانیده اند
آثار علمی، فرهنگی، ادبی، سیاسی، اجتماعی، ... و پژوهش های پروفسور حسابی، شامل: کتاب ها، تالیفات، ... و دست نوشته های استاد

صسیب

عکس ها: شامل تصاویر خاطره انگیز و به یاد ماندنی، از زندگی شخصی، فرهنگی، سیاسی، و دانشگاهی استاد حسابی (از خردسالی، و دوره های متفاوت زندگی، تا آخرین سال های زندگی)
نمونه هایی از اشیا و وسایلی که، در طول زندگی پربار پروفسورحسابی، درمنزل، مسافرت ها و ماموریت ها، ... و پایه گذاری مراکز گوناگون علمی و پژوهشی، ... و محل کار، مورد استفاده ایشان بوده است (وسایل کارگاهی، ابزار و تجهیزات فنی، تخصصی، ... و آزمایشگاهی)

صسیب

ویژگی ها و نکات برجسته موزه استاد دکتر حسابی
شاخصه های شایسته بنیان های ارزشی استاد:
ادب و عرفان ایران
ایران گردی و جهان گردی
چگونگی فعالیت های علمی
آثاری از فعالیت های فرهنگی
گوشه یی از فعالیت های هنری
تحقیقات گسترده در دیوان حافظ
یادگارهایی از فعالیت های ورزشی
شیوه زندگی خصوصی و اجتماعی
نمونه های از فعالیت های پژوهشی
چگونگی فعالیت های صنعتی و کاربردی
چگونگی فعالیت های سیاسی و اجتماعی
تحقیق، در حفظ فرهنگ و زبان فارسی، و واژه گزینی علمی
پاسداری از میراث فرهنگی و ملی، و آموزش این ارزش ها، به دیگران
چگونگی نقش استاد، در پیشرفت علوم، به ویژه، علوم پایه و کاربردی در کشور
روحیه پژوهش خواهی، فعالیت های تحقیقاتی، و کوشش پایدار، برای یافتن نکته های جدید، و انتقال مناسب آن، به شاگردان، اطرافیان و علاقمندان
تلاشی در خور، برای خودپایی، و اعتقاد عمیق، به کوشش، جهت نیل به استقلال علمی، براساس امر حیاتی پژوهش و نوآوری
و بسیاری نکات آموزنده موثر و شگفت آور ...

صسیب

در راستای تعالی و سربلندی كشور و به منظور ایجاد جایگاهی درخور برای معرفی نمونه مناسب و قابل تعمق از یک معلم برجسته معاصر، برای جوانان، نوجوانان، فرهنگ خواهان كشورمان و علاقه مندان به گسترش علوم، و به جهت یادآوری موثر و بایسته از كوشش ها و تعهدات ارزشمند یك استاد فرهیخته، خستگی ناپذیر و رنج كشیده، موزه (گنجینه فرهنگی) پروفسور حسابی، پدر علم فیزیك و مهندسی نوین ایران، به همت خانواده و همیاران ایشان، ایجاد شده است تا مكانی باشد، توان آفرین، برای حفظ آثار استاد دكتر سید محمود حسابی، بنیان گذار دانشگاه و بسیاری از مراكز علمی، آموزشی، صنعتی، فرهنگی و پژوهشی كشور و نشان دهنده محیطی فرهنگی، برای اهل فضل، دانش خواهان، دوست داران علم و پژوهش و فرهنگ، كه گوشه گوشه آن یادآوریست ممتاز از ایمان، آرزو و تعهد، نسبت به توسعه پایدار، در این سرزمین كهن و پایه گذار علوم جهانی، برآمده از آمال یک معلم آرزومند و فداکار و تداوم آن از سوی رهروان راهشان.

صسیب
/انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *