لایحه پلیس قضایی در نوبت رسیدگی کمیسیون قضایی است

9:14 - 27 بهمن 1393
کد خبر: ۳۲۷۸۶
دسته بندی: حقوق و قضا ، قضایی
خبرگزاری میزان: معاون حقوقی و پارلمانی وزارت دادگستری گفت: لایحه پلیس قضایی که چندی قبل با استفاده از قانون اختیارات رییس قوه قضاییه مستقیم به مجلس ارسال شده بود در نوبت رسیدگی کمیسیون قضایی مجلس قرار گرفت.

: معاون حقوقی و پارلمانی وزارت دادگستری گفت: لایحه پلیس قضایی که چندی قبل با استفاده از قانون اختیارات رییس قوه قضاییه مستقیم به مجلس ارسال شده بود در نوبت رسیدگی کمیسیون قضایی مجلس قرار گرفت.


عبدالعلی میرکوهی در گفت وگو با خبرنگار حقوقی میزان درباره آخرین وضعیت لایحه پلیس قضایی اظهار کرد: لایحه پلیس قضایی توسط قوه قضاییه ارسال شده بود که درتاریخ هفتم دی ماه توسط مجلس وصول و در نوبت رسیدگی کمیسیون تخصصی مربوطه قرار دارد.
وی افزود: این لایحه از سوی قوه قضاییه ارایه و در دولت قبلی بایگانی شد که با درخواست وزیر دادگستری دوباره به جریان افتاد که در دولت بررسی و تغییراتی از سوی کمیسیون لوایح در قوه قضاییه داده شد.

معاون حقوقی و پارلمانی وزارت دادگستری اضافه کرد: سرانجام بعد از مدت طولانی دردولت برای تجدید نظر نهایی آمد و ایراداتی به آن گرفته شد و پس از انقضای مهلت مقرر قانونی توسط قوه قضاییه مستقیما به مجلس فرستاده شد.

چندی قبل معاون حقوقی و پارلمانی وزیردادگستری درگفت وگو با میزان ضرورت ایجاد پلیس قضایی را مورد تاکید قرار داد و گفت: پلیس قضایی درکمیسیون لوایح دولت تصویب شده است و این لایحه در هیئت وزیران در حال بررسی است.

عبدالعلی میرکوهی افزود: لایحه پلیس قضایی در کارگروهی با حضور وزیر کشور، وزیر دادگستری و وزرات اطلاعات مورد بررسی قرار گرفته اما هنوز نتیجه نهایی به هیئت وزیران اعلام نشده است.

وی با بیان اینکه پلیس قضایی در واقع یک پلیس تخصصی قضایی است بیان کرد: هم اکنون نیروی انتظامی این وظیفه را انجام می دهد و بخش گسترده‌ای از کار نیروی انتظامی، انجام وظایف محوله به ضابطان دادگستری است ولی به دلیل آنکه کشف جرم، تعقیب متهم، تحقیق از مجرم، اجرای احکام و ابلاغ اوراق قضایی، از جمله موارد و موضوعات تخصصی محسوب می‌شود لازم است که ضابطی به انجام این وظیفه اقدام کند که از طریق قوه قضاییه آموزش‌های لازم برای این کار را گذرانده و پس از استخدام و جذب، با شروع به کار، تربیت و نظارت شود به همین دلیل نیاز به یک پلیس تخصصی وجود داشت.

معاون حقوقی و پارلمانی قوه قضاییه درادامه بیان کرد: کشف جرم نیازمند ابزارهای خاصی است که از جمله نیروی پلیس با تجربه است. قوه قضاییه باید افرادی را از قضات مجرب وحقوقدانان آموزش دهد و افرادی مشخص و ثابتی باشند تا تجربیات بیشتری را در طول زمان کسب کنند.

این مسئول عالی قضایی با بیان اینکه پلیس قضایی ضرورت دارد گفت: اکثر کشورها پلیس تخصصی تحت عناوین و ساختارهای مختلف دارند که کار ضابطین مربوط به قوه قضاییه را انجام می دهند.

وی با بیان اینکه در تدوین لایحه پلیس قضایی، وزارت دادگستری نیز همکاری‌های لازم را داشته است، اضافه کرد: این لایحه در دولت گذشته با این عنوان که مغایر با قانون اساسی است، بایگانی شد. در دولت جدید و با ارسال نامه‌ای از سوی وزیر دادگستری و تاکید بر ضروری بودن تدوین لایحه پلیس قضایی به موجب ماده 211 قانون برنامه پنجم توسعه، دولت موظف شد تا برای تصویب این لایحه اقدامات لازم را انجام دهد.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *