بیش از هر زمان دیگری نیازمند فهم دقیق از تجربه بزرگ ملت ایران در انقلاب 57 هستیم

15:31 - 20 بهمن 1393
کد خبر: ۳۱۱۸۱
دسته بندی: حقوق و قضا ، عمومی
خبرگزاری میزان: دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه فهم دقیق تجربه بزرگ مردم ایران در انقلاب سال 57 را از هر زمان دیگری ضروری‌تر دانست و گفت: وظیفه اساتید دانشگاه، روحانیون، فعالان سیاسی و نسل اول انقلاب است تا تبیین درستی از انقلاب اسلامی و مبانی فکری آن ارائه دهند.

: دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه فهم دقیق تجربه بزرگ مردم ایران در انقلاب سال 57 را از هر زمان دیگری ضروری‌تر دانست و گفت: وظیفه اساتید دانشگاه، روحانیون، فعالان سیاسی و نسل اول انقلاب است تا  تبیین درستی از انقلاب اسلامی و مبانی فکری آن ارائه دهند.

به گزارش به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی ستاد حقوق بشر، محمدجواد لاریجانی در جمع اساتید، اعضای هیئت‌علمی و دفتر معاونت آموزشی و پژوهشی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با اشاره به اینکه نسل جدید ما شاهد انقلاب نبوده است که باید تصور درستی از آن به دست بیاورد اظهار کرد: امروز فهم درست از انقلاب اسلامی از هر زمان دیگری ضروری‌تر است و این وظیفه اساتید دانشگاه، روحانیون، فعالان سیاسی و نسل اول انقلاب است تا  تبیین درستی از انقلاب اسلامی و مبانی فکری آن ارائه دهند.

لاریجانی با بیان اینکه  برخی می‌خواهند انقلاب را صرفاً از لحاظ تاریخی مورد ارزیابی قرار دهند و بگویند یک رویدادی بوده که در گذشته انجام‌شده و تمام شده است اما واقعیت این است که این جفا در حق انقلاب است چراکه با این حادثه تاریخی، ملت ایران دو تجربه بزرگ را آغاز کردند که هر کدام از آنها دارای ابعاد و ویژگی‌های منحصر به فردی است.

دبیر ستاد حقوق بشر، اولین تجربه بزرگ انقلاب اسلامی را تأسیس و بنای یک نظام سیاسی، مدنی بر پایه عقلانیت و تفکر اسلامی دانست و گفت این بخش از تجربه انقلاب صرفاً در سرزمین ایران و به نام جمهوری اسلامی ایران ایجاد شد اما تجربه دیگر که مربوط به نهضت بیداری اسلامی است پیش از انقلاب 57 هم در کشورهای اسلامی و در سراسر جهان پدیدار شده بود و بعد از انقلاب هم ادامه دارد اما این نهضت بیداری اسلامی در کشور ما بود که به بار نشست و به مرحله رشد و بلوغ رسید.

محمدجواد لاریجانی با تأکید بر اینکه نسل جدید ما و بلکه مردم جهان باید به‌درستی این تجربه بزرگ ملت ایران را درک کنند گفت: انقلاب اسلامی ایران تجربه‌ای است مبتنی بر این نظر که ساختار زندگی مدنی و سیاسی خودمان را بر اساس عقلانیت و تفکر اسلامی بسازیم و بدانیم که این تجربه بزرگ‌ترین دستاورد ما بوده است.

دبیر ستاد حقوق بشر در ادامه گفت: این تجربه بزرگ را به دو روش می‌توانیم ارزیابی کنیم. ابتدا یک ارزیابی کارکردی از نگاه بیرونی و یک ارزیابی از نگاه درونی و فهم اینکه پایه‌های نظری این تجربه بر چه مبانی استوار بوده است.

لاریجانی در خصوص ارزیابی بیرونی تجربه بزرگ ملت ایران گفت: یک ناظر بیرونی هرکه می‌خواهد باشد حتی یک صهیونیست می‌تواند وضعیت گذشته و قبل از انقلاب اسلامی ایران را و وضعیت کنونی آن را مقایسه کرده و ارزیابی خود را از آن ارائه دهد. در این ارزیابی برخی از موضوعات بدیهی و غیرقابل‌انکار خواهد بود ازجمله اینکه ایران پیش از انقلاب کشوری دست‌نشانده، حاشیه‌ای و توسری‌خور کشورهای غربی بود اما پس از انقلاب از هر لحاظ پیشرفت کرده است.

دبیر ستاد حقوق بشر گفت: بعد از 35 سال ایران از لحاظ عملکردی با وجود کاستی‌های اقتصادی و نقایصی که وجود دارد و کسی منکر آن نیست؛ محرز است که از نظر علوم و فناوری، پیشرفته‌ترین کشور خاورمیانه است و این پیشرفت‌ها فقط منحصر به انرژی هسته‌ای نیست گرچه این دستاورد ملت ما در خصوص انرژی هسته‌ای بسیار حائز اهمیت است و من شخصاً فکر می‌کنم که سرمایه‌گذاری ما در انرژی هسته‌ای کم  بوده است و این فناوری واقعاً مظلوم واقع شده است چراکه وقتی ما از انرژی هسته‌ای سخن می‌گوییم درواقع از 200 شاخه از علم صحبت می‌کنیم که همه در ذیل این قرار گرفته‌اند و به هر حال اینکه هیچ کشوری در خاورمیانه به غیر از ایران از این انرژی و فناوری وسیع و پیچیده برخوردار نیست.

لاریجانی با بیان اینکه این ارزیابی بیرونی بارها مورد اذعان تحلیلگران و حتی دشمنان انقلاب اسلامی قرار گرفته گفت: پس از این مرحله باید به ارزیابی درونی بپردازیم و به این سؤال پاسخ دهیم که چرا ما این تجربه را آغاز کردیم؟ این تجربه چه مبانی نظری مهمی داشته است؟

دبیر ستاد حقوق بشر در ادامه مبانی نظری این تجربه بزرگ ملت ایران در بنای یک نظام سیاسی و مدنی بر پایه عقلانیت اسلامی را  بر سه پایه تبیین کرد و گفت: نخستین مبنای نظری سرزنده بودن و پویایی دین است. لیبرال‌ها و سکولارها سال‌ها تلاش داشتند که اسلام را دینی مندرس و کهنه معرفی کنند حال آنکه در مکتب اهل‌بیت (ع) اسلام دینی است که کهنگی ندارد و تا قیامت زنده و پویا است.

وی دومین پایه نظری تجربه ملت بزرگ ایران در انقلاب 57 را جامعیت دین اسلام دانست و گفت: برخلاف تبلیغات سکولارها، اسلام دین حوزه خصوصی نیست، بلکه دین حوزه عمومی هم هست. این دوگانگی حوزه خصوصی و حوزه عمومی را اصلاً غربی‌ها درست کردند تا تئوری جدایی دین از سیاست خود را جا بیندازند. در حالی که در مکتب اهل‌بیت (ع) این معنا ندارد و حتی خصوصی‌ترین موضوع در زندگی که  حب است، بازهم ناظر به حوزه عمومی می‌شود چراکه ما حب و بغضمان نیز باید فی الله و در راه اسلام باشد.

دبیر ستاد حقوق بشر افزود: در تلقی سکولارها دین حتی اگر خوب و زنده هم باشد، برای بخش خصوصی زندگی است اما در مکتب اهل‌بیت(ع) دین هم متعلق به بخش خصوصی است و هم به بخش عمومی مربوط است.

لاریجانی پایه سوم مبنای نظری انقلاب اسلامی را به جهان‌شمولی اسلام مربوط دانست و افزود: سکولارها می‌گفتند اسلام  مختص یک عصر و یک قوم خاص بوده است. می‌گفتند اسلام در بین اعراب نازل شده  و چون اعراب آدم‌های خشنی بوده‌اند، این احکام متعلق به همان دوره و همان مردم بوده است، اما در مکتب اهل‌بیت (ع) قرآن و اسلام برای کافه مردم جهان است و محدود به سیاه و سفید و دارا و ندار این گوشه جهان و آن گوشه نیست.

دبیر ستاد حقوق بشر با تأکید بر اینکه این سه پایه نظری همواره مورد حمله کشورهای غربی و ضدانقلاب بوده است گفت: اگر بخواهیم نسل جدید ما به این تجربه پایبند باشد، باید این پایه‌های نظری را خوب برایشان تبیین کنیم و آنها را مسلط به این پایه‌ها کنیم و خوب بفهمند و اگر اینها را خوب بفهمند آن وقت همان‌گونه که مقام معظم رهبری فرمودند آنها هم می‌توانند به‌رغم اینکه از لحاظ تاریخی در تجربه انقلاب اسلامی شرکت نداشته‌اند یک انقلابی باشند.

به گفته لاریجانی اگر یک جوان 20 ساله امروزی این مفاهیم را درک کند و به آن پایبند باشد از این منظر می‌تواند یک انقلابی معتقد باشد و آنگاه برای ارتقاء این تجربه بزرگ ملت ایران از جان و دل مایه بگذارد و تلاش کند و سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران، فرصت خوبی برای طرح این مباحث و تبیین و تبلیغ آن خصوصاً در بین نسل جدید است.

دبیر ستاد حقوق بشر در ادامه با بیان اینکه از بدو آغاز این تجربه بزرگ ملت ایران غرب احساس خطر کرد و راه‌های مختلفی را برای ضربه زدن به این تجربه در پیش گرفت گفت: مطرح کردن مسئله حقوق بشر درست در همین راستا است و لذا ما باید آن را به‌درستی درک کنیم و ریشه‌های طرح آن را از سوی کشورهای غربی به‌درستی بفهمیم.

لاریجانی با بیان اینکه یکی از دستاوردهای بزرگ تجربه سیاسی مدنی ملت ایران دموکراسی بوده است گفت: غربی‌ها نگاه می‌کنند و نمی‌توانند تحمل کنند که یک مدل حکومتی اسلامی که بر مبنای تفکر اسلامی استوار و بنا شده معیارهای دموکراتیک را رعایت می‌کند و می‌تواند الگویی برای سایر کشورهای جهان باشد.

دبیر ستاد حقوق بشر تأکید کرد اگر مدل حکومتی جمهوری اسلامی ایران مدل حکومتی طالبان یا داعش بود آنها هیچ مشکلی با این تجربه نداشتند چراکه اساساً این خودشان بودند که این گروه‌های خشن اسلامی را که مایه شرم اسلام هستند خودشان به راه انداختند که در برابر تجربه انقلاب اسلامی قد علم کنند.

دبیر ستاد حقوق بشر با بیان اینکه غرب وقتی می‌خواهد با ما مبارزه کند اولین کارش این است که تأثیرگذاری ما را در اطرافمان پایین بیاورد گفت:  یک طرح بسیار مهم برای این کار مطرح کردن مسئله حقوق بشر بوده است. اکنون حقوق بشر پرچم یک تحرک بسیار عظیم علیه ملت ما است که ابعاد مختلف اجتماعی، سیاسی و امنیتی دارد و همه سعی آنها این است که به جهانیان و سایر مسلمانان که دنبال الگو گیری از جمهوری اسلامی ایران هستند نشان دهند این تجربه ما شکست خورده است.

لاریجانی افزود: با این همه، همه تلاش‌های آنها نتیجه معکوس می‌دهد الآن شما به همین جریان‌های طالبان و داعش که غربی‌ها ایجاد کرده‌اند نگاه کنید.  دنیا وقتی به طالبان و داعش نگاه می‌کند فرق اسلام واقعی که در ایران جریان دارد و اسلام جعلی و ضد انسانی را متوجه می‌شود.

دبیر ستاد حقوق بشر کشورمان با بیان اینکه حقوق بشر درواقع مانیفست تفکر و عقلانیت سکولار و لیبرال است، گفت: اسلام بیش از هر دین و اندیشه‌ای به کرامت و حقوق انسان‌ها توجه داشته است و ما باید این موضوع را به‌خوبی درک کنیم که آنچه آنها به نام حقوق بشر علیه جمهوری اسلامی علم کرده‌اند صرفاً حربه‌ای برای به شکست کشاندن یا نمایشی از شکست تجربه بزرگ ملت ایران در ایجاد یک نظام مدنی و سیاسی بر پایه عقلانیت و تفکر اسلامی است.

Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin-top:0in; mso-para-margin-right:0in; mso-para-margin-bottom:8.0pt; mso-para-margin-left:0in; line-height:107%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *