ورود فاضلاب ویلاهای کلاردشت به دریای خزر/ تشکیل کمیته ساماندهی حریم رودخانه‌ها

19:59 - 19 بهمن 1393
کد خبر: ۳۱۰۹۵
دسته بندی: جامعه ، عمومی
خبرگزاری میزان: مدیرکل محیط زیست مازندران با هشدار نسبت به ورود فاضلاب ویلاها به رودخانه سرآبرود و انتقال این آلودگی به دریای خزر، گفت: کمیته ساماندهی حریم رودخانه‌ها در استان مازندران با تاکید ویژه بر کلاردشت تشکیل شده است.

: مدیرکل محیط زیست مازندران با هشدار نسبت به ورود فاضلاب ویلاها به رودخانه سرآبرود و انتقال این آلودگی به دریای خزر، گفت: کمیته ساماندهی حریم رودخانه‌ها در استان مازندران با تاکید ویژه بر کلاردشت تشکیل شده است.

ناصر مهردادی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی میزان با ابراز نگرانی از هجوم ویلاسازان به کلاردشت، اظهار کرد: مردمی که در این منطقه دارای اراضی کشاورزی یا مستثنیاتی از نوع دیگر بوده‌اند توسط شهرداری‌ها یا بخش‌داری‌ها مجوز ساخت و ساز گرفته‌اند. حال این که این دست اقدامات قانونی است یا خیر موضوعی است که محیط زیست نیز در جلسه های مختلف تذکرها داده، به گونه‌ای که هیچگاه نسبت به مواضع خود در این خصوص عقب نشینی نداشته است.

وی با ابراز نگرانی از واریز فاضلاب این ویلاها به رودخانه سرآبرود، عنوان کرد: این در حالی است که اگر ساخت و سازی صورت می‌گیرد باید شرایط مربوط به ساماندهی سیستم فاضلاب آن نیز  در نظر گرفته شود. بی توجهی به این امر آلودگی رودخانه‌ها را در منطقه دامن می‌زند، در نهایت با آلوده شدن این رودخانه‌ها شاهد آلودگی دریای خزر هستیم.

مدیرکل محیط زیست مازندران با تاکید بر این که رودخانه‌ها دارای حریمی هستند که باید رعایت شود، اذعان کرد: مسئولیت مجوز حریم‌های رودخانه‌ها برعهده سازمان آب منطقه‌ای است، اما مجوزهایی که در این مورد صادر می‌شود خواسته یا ناخواسته برخورد جدی با نادیده گرفتن حرایم رودخانه‌ها ندارد.

مهردادی با اعلام خبر تشکیل کمیته ساماندهی حریم روخانه ها در مازندران با حضور محیط زیست، سازمان آب منطقه‌ای و منابع طبیعی خاطرنشان کرد: مجتمع‌ها و ساختمان هایی که در نزدیکی روخانه ها احداث می‌شود، به ویژه آن دسته از ساختمان‌هایی که جدید هستند، باید سپتیک تانک و تصفیه خانه های خودگردان داشته باشند در غیر این صورت برخوردهای قانونی اعمال خواهد شد.

این مقام مسئول افزود: به دلیل اهمیت رودخانه سرآبرود از این پس مجوزهای ویلاسازی در کلاردشت با حساسیت بیشتری صادر می شود. به همین دلیل مجتمع های مسکونی باید مجوز زیست محیطی را در ابتدا دریافت کنند تا بتواند سایر مجوزها را داشته باشند. بدین منظو باید فاضلاب و تصفیه خانه آن و نیز سیستم جمع آوری زباله با کیفیت مناسب سازماندهی شود.

وی با اشاره به برگزاری جلسه مشترک با استاندار و رئیس شورای حفظ حقوق بیت المال در استان، اظهار کرد: در این جلسه ضمن ابراز نگرانی در خصوص هجوم ویلاسازان به کلاردشت و آلودگی رودخانه های اطراف به این دلیل درخواست کردیم به صورت اضطراری در خصوص این شهرستان راه حل‌های فوری در نظر گرفته شود.

مهردادی با بیان این که در این جلسه طبق دستور اکید استاندار، سازمان آب و فاضلاب مامور احداث شبکه جمع آوری فاضلاب در کلاردشت شد، اذعان کرد: همچنین تصمیم گرفته شد تصفیه خانه فاضلاب نیز در این شهرستان اجرایی شود.

مدیرکل محیط زیست مازندران با تاکید بر توریستی بودن کلاردشت گفت: هماهنگی‌هایی نیز در خصوص وضعیت بهداشتی و فاضلاب کلاردشت با میراث فرهنگی انجام شده است. از سوی دیگر به دلیل این که بخشی از این فاضلاب در بخش روستایی ایجاد می‌شود با آب و فاضلاب روستایی نیز هماهنگی هایی صورت گرفته است.

مهردادی در پایان با اشاره به این که نمی‌توان در مدت زمان کوتاهی مشکلات مربوط به فاضلاب و ساماندهی آن را در شهرهای استان های شمالی برطرف کرد، اظهار کرد: در این میان نباید از نقش اداره کل مسکن و شهرسازی در استان و نیز شهرداری ها غافل بود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *