رؤسای قوه قضائیه وکیل آنلاین مجله حقوقی

نقل و انتقال پول های کلان شناسنامه دار شود/ نقدینگی در 15 سال گذشته 30 برابر شده است

10:06 - 15 بهمن 1393
کد خبر: ۳۰۶۵۳
دسته بندی: اقتصاد ، عمومی
خبرگزاری میزان: مدیر عامل و رییس هیات مدیره سازمان حسابرسی با تاکید بر اینکه جلوگیری از پولشویی نیازمند تعریف قوانین و مقررات است، گفت: نقل و انتقال پول باید به صورت شناسنامه دار باشد.

: مدیر عامل و رییس هیات مدیره سازمان حسابرسی با تاکید بر اینکه جلوگیری از پولشویی نیازمند تعریف قوانین و مقررات است، گفت: نقل و انتقال پول باید به صورت شناسنامه دار باشد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی میزان، اکبر سهیلی پور صبح امروز چهارشنبه در جمع خبرنگاران، افزود: اگر حمل و نقل پول به صورت شناسنامه دار صورت گیرد از بروز فساد به ویژه پولشویی جلوگیری می شود.

وی با بیان اینکه اگر قرار باشد مبارزه با فساد به صورت جدی دنبال شود حتما باید به بحث پولشویی توجه جدی صورت گیرد، اضافه کرد: یکی از عوامل فساد در ایران عوامل نقل و انتقال پول است اما در کشورهای دیگر بیش از 4 هزار دلار امکان جابه جایی وجود ندارد.

سهیلی پور ادامه داد: ولی در ایران با افتخار در اخبارها از پیدا کردن پول های کلان و رساندن آن به صاحب پول سخن می گویند، به عنوان مثال می گوییم که در ایران هشت کیلوطلا یا پول از راکب موتور سوار تصادف کرده کشف شده که پلیس آن را حفظ و به صاحب آن برگرداننده است در صورتی که باید جویا شد این حجم عظیم از پول و طلا از کجا آمده است.

اختلاس 3 هزار میلیاردی هم در سوئیس اتفاق افتاده است
وی با بیان اینکه در هر جامعه ای فساد وجود دارد و ما سیستم بانکی قوی تر از سوئیس در جهان نداریم، اضافه کرد: وقتی که اختلاس 3 هزار میلیاردی در ایران رخ داد همزمان در سوئیس نیز چنین قضیه ای را شاهد بودیم.

مدیر عامل و رییس هیات مدیره سازمان حسابرسی گفت: در مورد این اختلاس ما از دو سال قبل اخطار داده بودیم که مشکلاتی وجود دارد.

وی ادامه داد: آمار شرکت هایی که توسط سازمان حسابرسی رسیدگی می شود، کمترین فرار مالیاتی را دارد زیرا فرصت کافی برای رسیدگی به مسائل مالی وجود دارد.

سهیلی پور در مورد عوامل فساد، گفت: در شرایطی هستیم که نرخ بیکاری، هشت سال جنگ و تورم 45 درصدی را تجربه کرده ایم که تحریم ها نیز به آن اضافه شده است.

بخشی از بروز فسادها قابل پیش بینی بود
وی افزود: بخشی از این سوء جریانات قابل پیش بینی بود اما درصد تحقق آن باید نزدیک به صفر باشد البته بخشی از آن اجتناب ناپذیر است اما کنترل ها باید قوی تر شود.

مدیر عامل و رییس هیات مدیره سازمان حسابرسی با بیان اینکه بخش جعل و تبانی جزو محدودیت های حسابرسی است، اضافه کرد: متاسفانه در بیمه بستر تقلب و فساد بسیار زیاد و فراهم است که اکنون فعالیت هایی را بیمه مرکزی آغاز کرده ایم اما تا زمانی که فرد تصمیم گیرنده است درصد تقلب و خطا و فساد افزایش می یابد بنابراین باید سیستمی که در بانک ها است نیز برای بیمه ها نیز منظور شود.

اطلاعات پرونده مهدی هاشمی
وی در مورد پرونده مهدی هاشمی، گفت: قوه قضاییه از ما اطلاعاتی در مورد این پرونده درخواست نکرده است اما به طور طبیعی اگر اطلاعاتی بخواهد، ارائه خواهیم داد.

بابک زنجانی زاییده تحریم هاست
وی افزود: بابک زنجانی زاییده تحریم است اگر تحریمی نبود پولی به وی داده نمی شد که وی سوء استفاده کند بنابراین خود تحریم موثر بوده است. به هر حال شرایط اقتصاد هم یکی از عوامل بروز چنین مواردی است.

وی با بیان اینکه میزان نقدینگی در 15 سال گذشته حدود 30 برابر شده است، اضافه کرد: سیستم کنترلی بانکی به این سرعت رشد نکرده است. اکنون 20 هزار شعبه بانک در سراسر کشور است و هر شعبه متوسط 5 کارمند یعنی 100 هزار نفر نیرو  دارند، یعنی این افراد به حفره های بانکی آشنا هستند بنابراین باید مکانیزمی تعریف شود تا بروز سوء استفاده جلوگیری شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *