رؤسای قوه قضائیه وکیل آنلاین مجله حقوقی

اجرای عدالت و تحقق آن در جامعه، ثمره نظام جمهوری اسلامی است

10:29 - 14 بهمن 1393
کد خبر: ۳۰۵۲۱
دسته بندی: حقوق و قضا ، عمومی
خبرگزاری میزان: مسئول پیگیری امور ایثارگران داگستری استان یزد گفت: تشکیل سازمان نوبنیاد دیوان عدالت اداری با هدف اجرای عدالت و رسیدگی به دادخواهی مردم، از دستاوردهای انقلاب است.
: مسئول پیگیری امور ایثارگران داگستری استان یزد گفت: تشکیل سازمان نوبنیاد دیوان عدالت اداری با هدف اجرای عدالت و رسیدگی به دادخواهی مردم، از دستاوردهای انقلاب است.

حمید سفید در گفت‌و‌گو با خبرنگار حقوقی میزان درباره تحولات سیستم قضایی در دوران پس از انقلاب چیست، اظهار کرد: ایجاد اصل تفکیک قوا و مستقل شدن قوه قضائیه، اصلاح و بازنگری برخی قوانین و جاری شدن مقررات شرعی در امور قضایی مثل قانون حدود و قصاص از دستاورهای پیروزی انقلاب اسلامی است.

وی افزود: اسلامی شدن قوانین و همچنین توجه به شرعیات در اجرای احکام در دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی در دستگاه قضا ورود کرد که نتایج مطلوبی را به دنبال داشته است.

معاون رئیس کل دادگستری در امور شوراهای حل اختلاف استان یزد با بیان اینکه استقلال دستگاه قضا و احقاق حقوق یکسان برای همه افرد در جامعه در دوران پس از پیروزی انقلاب در دستگاه قضا اولویت پیدا کرد، خاطر نشان کرد: رئیس قوه قضائیه از سوی رهبری انتخاب می‌شود که باید دارای شرایط خاصی از حد اجتهاد باشد و این موضوع نیز از دستاوردهای مهم انقلاب است.

وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی سبب شده تا مردم بتوانند حتی اگر مسئولی خطایی کرد از او به سهولت شکایت کرده و به دستگاه قضا مراجعه کنند، گفت: تشکیل سازمان نوبنیاد دیوان عدالت اداری در راستای رسیدن به حقوق افراد در نهاد‌ها وسازمان‌های دولتی موجب از بین رفتن ظلم و تبعیض دوران طاغوت در جامعه شد.

مسئول پیگیری امور ایثارگران داگستری استان یزد اظهار کرد: با پیروی انقلاب اسلامی، افتتاح دادگاههای مدنی خاص و محاکم شرع و همچنین تغییر در مدیریت دستگاههای نظامی و اینکه سازمان قضایی نیروهای مسلح زیر مجموعه قوه قضائیه شد.

وی با اشاره به اینکه فساد در دربار و دستگاه قضایی در دوران ظاغوت به وضوح دیده می‌شد و وجود داشت، اذعان داشت: امروزه دستگاه قضایی اجازه نمی‌دهد هیچ فردی با هر سمتی موجب ظلم و آزار افراد در جامعه شود و در صورت تظلم خواهی قوه قضاییه به جد و ویژه به موضوع رسیدگی می‌کند.

سفید به تغییرات عمده در ساختار دستگاه قضایی پی از پیروزی انقلاب اسلامی نسبت به زمان طاغوت با هدف احقاق حقوق افراد در جامعه اشاره کرد و گفت: تغییر در ساختار دیوان عالی کشور و سازمان بازرسی کل کشور و همچنین افتتاح شورای حل اختلاف جهت صلح و سازش از تحولات اساسی و موثر در سیستم قضایی کشور است.

وی با اشاره به تفاوت سیستم قضایی در دوران قبل و بعد از انقلاب اسلامی، خاطر نشان کرد: تفاوت اساسی به استناد اصل ۱۵۶ قانون اساسی قوه قضائیه قوه‌ای مستقل از دیگر قوا بوده و رئیس ان از سوی رهبر جامعه اسلامی انتخاب می‌شود. د

معاون رئیس کل دادگستری در امور شوراهای حل اختلاف استان یزد ادامه داد: در دوران طاغوت، طبق قانون مشروطه مسئولیت قضایی کشور به عهده وزارت دادگستری بوده که چندان از استقلال لازم برخوردار نبود.

وی با اشاره به عمده‌ترین تفاوت و تغییرات دستگاه قضا در دوران پس از انقلاب، افزود: توجه به بحث صلح وسازش و پیشگیری از وقوع جرم و اصلاح مجرمین و شرعی و اسلامی شدن مقررات قضایی و محاکم قضایی از تغییرات موثر و مهم دستگاه قضایی در دوران پس از انقلاب است.

سفید به ذکر خاطراتی از دوران پیروزی انقلاب پرداخت و گفت: از خاطرات شخصی اینکه تمامی هم و غم مردم به اسلام و انقلاب معطوف بود و هیچگونه حب و بغض شخصی در برخورد‌ها وجود نداشت.

وی ادامه داد: پس از آنکه در ماه مبارک رمضان سال ۱۳۵۷ دستگیر و شکنجه شدم، در روز بیست و دوم بهمن ماه در جلو کلانتری مربوط حاضر و اولین اقدام من دادن گُل بود به آن پاسبانی که مأمور شکنجه اینجانب بود که موجب تعجب وی شد.

سفید اضافه کرد: آن مامور به نظرش می‌آمد که برای انتقام می‌خواهم اقدامی کنم که البته این روحیه در تمامی افراد جامعه وجود داشت و امام خمینی (ره) این روحیه را در جامعه ایجاد کردند.

وی خاطر نشان کرد: ترویج روحیه گذشت و عفو در جامعه، وحدت و همدلی و ایثار همزمان با پیروزی انقلاب اسلامی در جامعه گسترش یافت به گونه‌ای که دفاع مقدس به جهانیان نشان داد ملت ایران یکدل و یکپارچه و متحد هستند.

معاون رئیس کل دادگستری در امور شوراهای حل اختلاف استان یزد افزود: وجود روحیه ایثار در مردم در تمام اقشار جامعه به صورتیکه در مواردی که افراد در صفوف مختلف جهت تهیه اجناسی مثل صف خرید نفت بودند وقتی فرد نیازمندی را می‌دیدند به صورت خود جوش و افتخاری نوبت خود را در اختیار فردی که احساس می‌کردند نیاز بیشتری دارد قرار می‌دادند.

سفید گفت: تمام اقشار جامعه تحصیل کرده برای رشد کشاورزی به صورت انفرادی یا دسته جمعی در مزارع حاضر و به کمک کشاورزان نسبت به درو گندم و یا برداشت محصول آن‌ها اقدام می‌کردند.

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *