زمان دولت سابق معامله سکه سالانه 56 درصد سود داشت/ لزوم جلوگیری از شایعه در بازار ارز

9:02 - 12 بهمن 1393
کد خبر: ۳۰۲۴۸
دسته بندی: اقتصاد ، عمومی
خبرگزاری میزان: کارشناس بازار سرمایه و استاد دانشگاه با ذکر پرسشی مبنی بر اینکه چرا معاملات بیشتر به سمت سفته بازی گرایش داشته است، اضافه کرد: نخستین دلیل آن سابقه تاریخی سود سفته بازی است که در زمان دولت سابق سکه در سال سود 56 درصدی داشته است.

: کارشناس بازار سرمایه و استاد دانشگاه با ذکر پرسشی مبنی بر اینکه چرا معاملات بیشتر به سمت سفته بازی گرایش داشته است، اضافه کرد: نخستین دلیل آن سابقه تاریخی سود سفته بازی است که در زمان دولت سابق سکه در سال سود 56 درصدی داشته است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی میزان، حسین عبده تبریزی شامگاه دیشب (شنبه) در جلسه‌ای که با حضور گروهی از فعالان اقتصادی برگزار شد، به وضعیت و نظام مدیریت ارز در ایران اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ذخایر ارزی ایران ضعیف است و از سوی دیگر تا کنون در مورد نرخ ارز با توجه به تحولات سیاست های پولی و بانکی بحث و بررسی صورت نگرفته است و همچنین هنوز برنامه ای برای بعد از تحریم ها اندیشیده نشده است.

وی تصریح کرد: اکنون اعتقادها بر این است که افزایش نرخ ارز سبب افزایش تولید و کاهش واردات و افزایش صادرات می شود از سوی دیگر اعتقاد برخی دیگر از کارشناسان بر این است که افزایش نرخ ارز سبب افزایش هزینه تمام شده کالا و تورم می شود.

این استاد دانشگاه گفت: در ایران طلا کارکرد دلار را دارد و هر زمان که دلار در بازار در دسترس نبوده، همه به سمت طلا سوق پیدا کرده اند و نرخ بازده سالانه اونس طلا 7 درصد و انحراف معیار بازده سالانه آن 15 درصد بوده، اما در مورد سکه این رقم به ترتیب 21 و 31 درصد بوده است.

وی در مورد سایر انگیزه‌های گرایش به سفته‌بازی در بازار ارز ادامه داد: تردید دولت در دفاع از تثبیت نرخ ارز و کسری شدید بودجه دولت از دیگر موارد جذابیت سفته بازی در اقتصاد کشور بوده است.

وی به اقدامات و سیاست هایی که باید مدنظر بانک مرکزی باشد، اشاره کرد و افزود: اگر نخواهیم نرخ ارز را پشتیبان سیاست های پولی در نظر بگیریم، به طور کلی نرخ ارز باید بر تولید ناخالص داخلی موثر باشد و از سوی دیگر ذخایر ارزی نباید همواره برای شرایط بد و ناگوار در نظر گرفته شود، بلکه در شرایط خوب نیز در سیاست ها و مدیریت باید به کار گرفته شود.

عبده تبریزی افزود: بانک مرکزی باید به دنبال بازار شفاف باشد و از بروز شایعات جلوگیری کرده و مراقبت کند که از دل این شایعات، عموکارتی ها در بازار نرخ ارز خلق نشود.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: کشف قیمت اسکناس، رشد بعد از ساعت 6 بعد از ظهر، فروش آزاد ارز توسط بانک مرکزی، شفافیت بازار حواله ارزی، اعلام نرخ ارز آزاد توسط مرجع معتبر از دیگر اقداماتی است که باید مدنظر بانک مرکزی باشد و همچنین باید از جداسازی بانک و صرافی ها اجتناب کرد زیرا چنین امری سبب افزایش هزینه ها می شود.

عبده تبریزی ادامه داد: کاهش شکاف ارز آزاد و یکسان سازی نرخ ارز بعد از شرایط تحریم و امکان سپرده گذاری ارزی نیز از دیگر اقدامات مهمی است که باید مدنظر بانک مرکزی و سیاست گذاران پولی و بانکی کشور باشد.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *