مهمترین راهکار حذف تنبیه کاهش تعداد دانش آموزان در کلاس درس است

12:49 - 11 بهمن 1393
کد خبر: ۳۰۱۶۵
دسته بندی: جامعه ، عمومی
خبرگزاری میزان: کارشناس مسائل آموزش و پرورش با بیان به این مطلب که مهمترین راهکار حذف تنبیه در مدارس کاهش تعداد افراد در کلاس درس است مطرح کرد: 90 درصد انرژی معلم صرف ساکت کردن دانش آموزان در کلاس می‌شود.

: کارشناس مسائل آموزش و پرورش با بیان به این مطلب که مهمترین راهکار حذف تنبیه در مدارس کاهش تعداد افراد در کلاس درس است مطرح کرد: 90 درصد انرژی معلم صرف ساکت کردن دانش آموزان در کلاس می‌شود.


محمدرضا نیک نژاد در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعی میزان، درباره تنبیه دانش آموزان در مدارس اظهار کرد: چنین رفتارهایی در اشکال مختلف مانند کم کردن نمره دانش آموز تا خشونت بدنی از گذشته مشاهده شده است. این در حالی است که به نظر می رسد برخی از این رفتارها در گذر زمان و شاید به واسطه شیطنت های دانش آموزان همچنین وجود برخی از ناهنجاری های خانوادگی به امری عادی تبدیل شده، البته امسال بحث تنبیه مدارس در رسانه ها بازتاب بیشتری داشته است.


وی با بیان این مطلب که 18 سال پیش بخش نامه ای برای معلمان از سوی آموزش و پرورش به مدارس ابلاغ شد که در صورت تنبیه دانش‌آموز جریمه و این اتفاق از سوی دولت پی گیری خواهد شد، تصریح کرد: تنبیه بدنی به هیچ عنوان مورد تایید نیست و نظام آموزشی مدرن هم با این مورد مخالف است.

کارشناس مسائل آموزش و پرورش با اشاره به اینکه دانش‌آموزان به دلیل افزایش ظرفیت های مراکز اموزش عالی در کشور و به تبع بیشتر شدن درصد پذیرش آنها در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی انگیزه شان در کلاس درس برای یادگیری کاهش یافته است، بیان کرد: به دلیل نبود انگیزه درونی در دانش‌آموزان شیطنت و شلوغی در کلاس نیز ممکن است بیشتر شده باشد.

نیک‌نژاد با اذعان به این مطلب که دانش آموزی که با رفتار تند و اعمال تنبیه در خانواده بزرگ شده است، با خواهش و تمنا ساکت نمی شود، مطرح کرد: 90 درصد انرژی معلم صرف ساکت کردن دانش آموزان در کلاس می‌شود در کلاس 42 نفره نفس کشیدن دانش آموز هم جو کلاس را بهم می ریزد.

وی در ادامه عنوان کرد: وقتی چوب را از معلم گرفتند چیزی را به جای آن جایگزین نکردند، از سوی دیگر رفتار 2 هزار ساله را تنها با ارسال بخش نامه نمی توان ریشه کن کرد.

کارشناس مسائل آموزش و پرورش نخستین گام برای ریشه کن کردن تنبیه در مدارس را کاهش تعداد دانش‌آموزان درکلاس دانست و خاطرنشان کرد: تقریبا 23 سال است که معلم هستم، با یان وجود نمی دانم در کلاسی که 42 دانش آموز پیش دانشگاهی تجربی در ان حضور دارند باید درس بدهم یا مبصری کنم. دانش‌آموزان امروز انگیزه زیادی برای ادامه تحصیل ندارد، زیرا که فرصت های شغلی زیادی بعد از فارغ التحصیل شدن از دانشگاه برای وی فراهم نیست و هر فرد در خانواده و اقوام خود با اشخاص زیادی روبه رو است که با مدرک دانشگاهی بیکار هستند.

نیک‌نژاد در ادامه با تاکید بر اینکه امکانات آموزشی باید در مدارس فراهم شود با اشاره به استدلال وزیر آموزش و پرورش درباره 13 میلیون دانش‌آموز و تقسیم این تعداد به یک میلیون نفر فرهنگی، یادآور شد: از یک میلیون فرهنگی تنها 650 هزار نفر معلم هستند و 350 هزار نفر دیگر را نیروهای ستادی در بر می گیرند. با این استدلال به طور میانگین هر معلم باید 18 دانش آموز داشته باشد. اما با کسر 350 هزار نیروی ستادی این رقم به میزان زیادی تغییر می کند. البته در روستاهای ممکن است هر معلم کلاس چند پایه ای هم داشته باشد و تعداد دنش آموزان هم انگشت شمار است.بنابراین این معادله فقط در روستا و شهرهای کم جمعیت امکان پذیر است.

کارشناس مسائل آموزش و پرورش در خاتمه گفت: 70درصد جمعیت در شهر زندگی می کنند من بیش از بیست سال است که معلم هستم و تاکنون کلاس زیر 30 سال نداشتم. در حال حاضر اداره کردن کلاس های پر جمعیت برای معلمان بسیار دشوار شده است.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *