بیکاری یک جوان ایرانی با واردات هر کیسه‌ برنج هندی

19:34 - 25 شهريور 1393
کد خبر: ۷۴۷۸
خبرگزاری میزان: در نشست مشترکی که میان معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور و وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی و صنعت و تجارت به منظور بررسی واردات بی رویه برنج به کشور برگزار شد، تصمیم بر آن شد از برنجکاران حمایت لازم صورت گیرد. اما به نظر می رسد باید همچنان شاهد نفس کشیدن مافیای واردکننده برنج به کشور باشیم.

: در نشست مشترکی که میان معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور و وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی و صنعت و تجارت به منظور بررسی واردات بی رویه برنج به کشور برگزار شد، تصمیم بر آن شد از برنجکاران حمایت لازم صورت گیرد. اما به نظر می رسد باید همچنان شاهد نفس کشیدن مافیای واردکننده برنج به کشور باشیم.

به گزارش خبرنگار اقتصادی میزان، از یک سو مسئولان مخالف خودکفایی در تولید برنج هستند و از سوی دیگر محصول برنجکاران بر روی دستشان مانده است، ضمن اینکه مسئولان از محدودیت واردات برنج به کشور خبر داده اند، در صورتی که علی قنبری معاون جدید وزیر صنعت، معدن و تجارت در گفت وگو با میزان اظهار نظری متناقض با مسئولان داشت و گفت: «با تقویت تولید باید مصرف مورد نیاز را تامین کرد اما اگر نتوانیم نیاز داخل را تامین کنیم باید کالاهای مصرفی مورد نیاز را وارد کنیم.»

طبق آمارهای منتشر شده ایران توانایی تولید 2 میلیون و 400 برنج را دارد، ضمن اینکه میزان مصرف داخل 3 میلیون و 200 تن است بنابراین برخی از افراد به بهانه تامین نیاز داخل اقدام به واردات بیش از نیاز، می کنند.

اکنون سرنوشت ایران با واردات بی رویه گره خورده است و گویا مسئولان و متولیان قصد ندارند به فکر تعادل و توزان در واردات و صادرات باشند. واردات و صادرات امری طبیعی در امور تجاری هر کشور است و هر کشوری برای تامین نیاز داخل خواه یا ناخواه واردات دارد اما نه مانند ایران! کشور ما با وجود اینکه محصول و کالا در داخل کشور به وفور موجود است، سودجویان اقدام به واردات بی رویه می کنند.

صدها بار مصوبه ممنوعیت واردات کالا و محصولات مشابه در داخل به تصویب رسیده است اما این مصوبه فقط بر روی کاغذ به تصویب می شوند چرا که هیچ وقت شاهد اجرایی شدنش نبوده ایم.

یکی از دلایل مهم واردات کالاها و محصولاتی که در داخل نیاز چندانی به آن نیست، قیمت ارزان و سود فراوان آن است، البته این ارزان بودن شامل جنس و کالاهای بی ارزش نیز می شود و محصولات بی کیفیت به خورد بازار می دهند. با توجه به اینکه کشت برنج در استان های شمالی صورت می گیرد و بهترین و مرغوب ترین برنج در استان های شمالی تولید می شود، با روند واردات بی رویه، برخوردارترین استان کشور از لحاظ زمین های مرغوب از لحاظ کشاورزی، فقیرترین کشاورزان را دارد. با توجه به این موضوع هر روز شاهد تغییر کاربری زمین های کشاورزی و تبدیل شدن آن به ویلا و آپارتمان هستیم که حاصل آن سرایدار و دست فروش شدن کشاورزان است.

به بهانه 500 هزار تن یک میلیون تن برنج وارد کرده اند
در همین حال عضو کمیسیون کشاورزی مجلس در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی میزان گفت: در حال حاضر نیاز داخلی کشور به برنج وارداتی 500 هزار تن بیشتر نیست اما واقعیت این است که برای رفع نیازمان اقدام به واردات می کنیم، به عنوان مثال اکنون یک میلیون تن برنج وارد کرده ایم که این موضوع به تصمیمات دوگانه در حوزه واردات بر می گردد.

محمد تقی توکلی با اشاره به اینکه در گذشته اختیار واردات با صنعت، معدن و تجارت بود، اضافه کرد:  تصمیم گیری در حوزه واردات بین جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت بود که شاهد اعمال نفوذ افراد مختلف و نهادها بودیم اما اخیراً طرح انتزاع در مجلس تصویب شد که چنین وظیفه ای از صنعت، معدن و تجارت جدا شد و واردات و صادرات محصولات کشاورزی در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفت.

او ادامه داد: با چنین طرحی شاهد یکپارچگی و نظارت و کنترل بیشتری بر امور واردات و صادرات خواهیم بود بنابراین باید تلاش کنیم که واردات بی رویه به کشاورزان ضرر و زیانی وارد نکند. در گذشته حدود 13 میلیون تن واردات محصولات کشاورزی به کشور داشتیم که در مدت 10 ساله به سه میلیون تن کاهش پیدا کرد و اکنون قصد بر این است که میزان واردات به سه میلیون تن برسد.

امنیت غذایی با واردات بی رویه به خطر می افتد
عباس پاپی زاده، دیگر عضو کمیسیون کشاورزی در مجلس در گفت و گو با خبرنگار میزان با اشاره به اینکه واردات بی رویه و بیکاری کشاورزان و مهاجرت آنها به سمت کلان شهرها صورت می گیرد، گفت: واردات و بی توجهی به تولیدات داخلی در حوزه کشاورزی سبب به خطر افتادن امنیت غذایی می شود.

به گفته پاپی‌زاده، موضوع واردات بی رویه برنج و فراتر از نیاز در سال های گذشته همواره دغدغه کشاورزان بود است، متاسفانه واردات زمانی صورت می گیرد که زمان برداشت همان محصول مشابه در داخل است و نتیجه این امر ضرر و زیان کشاورز است. در حال حاضر متولی کنترل واردات و صادرات به ویژه در حوزه کشاورزی و جلوگیری از آسیب و ضرر به کشاورزان به عهده جهاد کشاورزی است که تا کنون در دست وزارت جهاد کشاورزی نبود.

برخی ها برای واردات به جهاد کشاورزی فشار وارد نکنند
عضو کمیسیون کشاورزی در مجلس با تاکید بر اینکه برخی ها برای واردات بی رویه به وزارت جهاد کشاورزی فشار وارد نکنند، اضافه کرد: تقاضای ما این است که اجازه بدهند جهاد کشاورزی بر اساس واقعیت ها تصمیم گیری کند و تصمیم گیری منطقی اتخاذ شود و فشارهای وارده سبب تصمیم های یک جانبه نشود و وزارت جهاد کشاورزی در عمل انجام شده قرار نگیرد.

پاپی زاده تصریح کرد: در بحث واردات متاسفانه همواره افرادی بودند که سودهای کلانی به جیب زده اند و با اعمال نظر در امر واردات بی رویه در یک شب به ثروت کلان رسیده اند و در واقع اقدام به واردات غیر ضروری می کنند که نتیجه آن ضرر و زیان مصرف کننده است.

بررسی واردات بی رویه در هیات تحقیق و تفحص
وی با اشاره به اینکه واردات بی رویه در هیات تحقیق و تفحص در دست بررسی است، اضافه کرد: هیات تحقیق و تفحص در مجلس در بخش های مختلف از جمله واردات محصولات کشاورزی که مورد نیاز داخل نیست ورود پیدا کرده است و به اطلاعات جدیدی دست پیدا کرده است که در آینده ای نزدیک تقدیم مجلس خواهد شد.

عضو کمیسیون کشاورزی در مجلس تاکید کرد: اجازه اعمال نظر یا دست درازی به بیت المال را به افراد سودجود نخواهیم داد، امیدواریم در آینده شاهد توسعه و خودکفایی در صنعت کشاورزی باشیم. در هدفمندی یارانه ها قرار بود سهمی برای بخش تولید به ویژه بخش کشاورزی در نظر گرفته شود تا امنیت غذایی و خودکفایی کشور حاصل شود اما در عمل چنین موضوعی محقق نشد.

هر کیسه‌ برنج هندی، بیکاری یک جوان ایرانی
حسین کمالی، مشاور امور اجتماعی مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: شایسته این مملکت نیست که جوانان آن بیکار باشند ولی کیسه‌های برنج هندی و پاکستانی وارد خانه‌ها شود.

وی در همایش نقش فرهنگ کار در رشد بهره‌وری عوامل تولید، با بیان اینکه ۸۰ درصد واحد‌های تولیدی صنعتی و کشاورزی با مشکل مواجه اند، افزود: سال گذشته ۸۰ درصد بودجه‌های عمرانی اختصاص نیافت، ۲۰ درصد اختصاص یافت که فقط ۱۰ درصد آن هزینه شد.

وزیر کار دولت سازندگی و اصلاحات نظام ادامه داد: بعد از هزینه ۸۰۰ میلیارد دلاری درآمد‌های کشور، در پایان کار با یک تورم سرسام‌آور و جامعه‌ای روبه‌رو شدیم که بخش عمده‌‌ای از اشتغال خود را از دست داده بود.

ایران؛ کشور مصرف کننده
مشاور امور اجتماعی مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اشتغال آوردن نان به در خانه‌های مردم و توزیع برنج هندی نیست، اظهار کرد: شایسته این مملکت نیست که جوانان آن بیکار باشند ولی محصول کشورهای دیگر وارد سفره‌های آنان شود، وقتی کیسه‌های برنج هندی و پاکستانی وارد منازل می‌شود یعنی اینکه آن‌ها کار کرده‌اند و ما مصرف کرده‌ایم.

وی با بیان اینکه امروز کالاهای خارجی به طور انبوهی وارد سرزمین ما شده و کالاهای داخلی را زمین‌گیر کرده است، ‌اظهار کرد: متاسفانه کار در جامعه ایرانی هنوز شناخته شده نیست و کارگران به جایگاه واقعی خود نرسیده‌اند در حالی که نگاه به کار و کارگر در جامعه باید تغییر کند و در این راستا نیاز به تعامل مستقیم بین کارگر و کارفرما داریم.


.........................
گزارش از مهدی دهقان


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *