خودکفایی به هر قیمتی پذیرفتنی نیست

10:32 - 24 شهريور 1393
کد خبر: ۷۲۷۴
خبرگزاری میزان: نائب رییس خانه کشاورز ایران با بیان اینکه 80 درصد کمک بلاعوض دولت در بخش کشاورزی ملموس نیست، گفت: بودجه مصوب دولت دربخش زیرساخت‌های آبیاری محدود بوده و باید سرمایه‌گذاری بیشتری از سوی دولت برای این بخش در نظر گرفته شود.

: نائب رییس خانه کشاورز ایران با بیان اینکه 80 درصد کمک بلاعوض دولت در بخش کشاورزی ملموس نیست، گفت: بودجه مصوب دولت دربخش زیرساخت‌های آبیاری محدود بوده و باید سرمایه‌گذاری بیشتری از سوی دولت برای این بخش در نظر گرفته شود.

عنایت الله بیابانی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی میزان افزود: 80 درصد سرمایه‌گذاری که عنوان می کنند کمک بلاعوض دولت در بخش آب بوده است ملموس نبوده و باور کشاورزان هنوز به آن باور ندارند.

وی افزود: در بخش زیر ساخت‌های آبیاری باید از طرف دولت حمایت انجام شود اما متاسفانه حمایتی از طرف دولت به بخش کشاورزی مشاهده نمی‌شود.

وی با بیان اینکه با توجه به بحران آب نباید در انتظار خودکفایی باشیم، افزود: خودکفایی بر اساس امکانات است و به هر قیمتی نباید خودکفایی کنیم.

بیابانی با بیان اینکه چند سال گذشته در بحرانی ترین زمان که شعار خودکفایی مطرح بود، خانه کشاورز هیچ اعتقادی به این امر نداشت، افزود: ما موضع خود را اعلام و انتقادهای زیادی هم کردیم که چرا باید وارد این بحث شویم و مورد سوال هم واقع شدیم. به اعتقاد خانه کشاورز، به قیمت خودکفایی یک محصول، نباید محصولات دیگر را نابود کرد.

به گفته بیابانی باید به سمت خودکفایی محصولاتی برویم که قادر به خودکفایی هستیم نه اینکه محصولاتی که با خودکفایی شان دچار معضل شویم. مثلا چند سال گذشته در گندم خودکفا شدیم وسال بعد از آن بزرگترین وارد کننده گندم شدیم. زیرا وقتی گندم با قیمت تثبیتی ونرخ تضمینی خریداری شد ایجاد انگیزه کرد ومتاسفانه تمام زمین‌های زیر کشت محصولات جو ، چغندر قند یا محصولات دیگر را برای کشت گندم تغییر داده شد.

نایب رییس خانه کشاورز با بیان اینکه نباید با شعار خودکفایی هر تصمیمی بگیریم باید بر اساس ساختاری که برای کشت محصولات استراتژیک در نظر گرفته شده و بر اساس امکانات مثلا در رابطه با کشت گندم، گندم بکاریم اما بر اساس کشت جو نیاییم زمین‌های جو را از بین ببریم گندم بکاریم. باید برحسب ظرفیتهای منابع مان عمل کنیم.

بیابانی افزود: در رابطه با برنج به دلیل مصرف آب زیاد ، باید توجه کنیم در تمام دنیا برنج جزء پر آب‌ترین محصولات است ما در مناطقی مثل گیلان و مازندارن اقتضای کشت برنج داریم نیاز نیست در استان‌های اصفهان، فارس و غیره کشت برنج کنیم.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *