تنها 3درصد از هتل‌ها در کشور پنج ستاره است/تعرفه گمرکی برای کالاهای هتلی 120درصد است

5:28 - 23 شهريور 1393
کد خبر: ۷۱۳۳
خبرگزاری میزان: رئیس جامعه هتلداران ایران گفت: تنها 3درصد از هتل ها در کشور پنج ستاره است. چگونه می توان در حالی که تعرفه گمرکی برای کالاهای هتلی که در کشور وجود ندارد بیشترین تعرفه یعنی 120 درصد است درجه کیفی هتل های کشور را ارتقاء داد.

: رئیس جامعه هتلداران ایران گفت: تنها 3درصد از هتل ها در کشور پنج ستاره است. چگونه می توان در حالی که تعرفه گمرکی برای کالاهای هتلی که در کشور وجود ندارد بیشترین تعرفه یعنی 120 درصد است درجه کیفی هتل های کشور را ارتقاء داد.

جمشید حمزه زاده در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعی میزان درباره وضعیت کنونی تعداد و کیفیت هتل ها در کشور با بیان این که میانگین ضریب اشغال هتل های کشور سالانه کمتر از 50 درصد است، اظهار کرد: این عدد به معنای این است که در طول سال کمتر از 50 درصد از هتل های ما پذیرای مسافران هستند. متاسفانه گردشگری در ایران فصلی است در نتیجه نمی توان گفت که در چه مقصد هایی با کمبود هتل مواجه هستیم زیرا ممکن است یک شهر از تعداد کافی هتل برخوردار باشد اما در فصلی که تعداد گردشگر زیاد است با کمبود هتل روبرو شویم.

در بخش تقاضای  هتل مشکلی نداریم

وی ادامه داد: بنابراین در حال حاضر در بخش تقاضای  هتل مشکلی  وجود ندارد. تنها در ایامی که ترافیک سفر زیاد بوده، همانند مناسبت های ملی و مذهبی که تعطیل است یا هنگامی که تعداد زیادی گردشگر خارجی وارد کشور می شود،که به طور معمول مهر ماه این شرایط بروز می کند، ممکن است در برخی از مقصد های خاص مشکل تامین هتل داشته باشیم. 

رئیس جامعه هتلداران ایران افزود: خوشبختانه مسافران از کیفیت خدمات در ایران نسبت به سایر کشورها اعلام رضایت کرده اند، با این وجود خدمات هتل داری روزانه ارتقاء پیدا می کند در نتیجه تلاش ما بر این است که متناسب با این سطح کیفیت خدمات را نیز افزایش دهیم.

خراسان رضوی بیشترین مراکز اقامتی را دارد

حمزه زاده با بیان این که بیشترین تعداد هتل ها در کشور متعلق به استان خراسان رضوی است، گفت: متاسفانه استان کهگیلویه و بویراحمد که طبیعت آن همانند بهشت است، تنها چهار هتل دارد. این در حالی است که اگر بر توسعه گردشگری از جمله ساخت هتل در این استان کار شود به طور قطع یکی از مقصد های اصلی گردشگری خواهد بود.

وی با تاکید بر این که توسعه و احداث هتل در کشور باید متناسب با نیاز سنجی باشد، عنوان کرد:  ساخت هتل با نگاه به  فصل هایی که گردشگر زیاد است، ضرر اقتصادی در آینده را در پیش رو دارد. ضمن این که باید بررسی شود هتل با چه درجه کیفی نیاز است. در حال حاضر در برخی از شهر ها به هتل های چهار یا پنج ستاره و در برخی از شهرها به هتل های یک و دو ستاره نیاز داریم.

 رئیس جامعه هتلداران ایران توضیح داد: رعایت نکردن این موارد ضررهای اقتصادی در پی دارد که ضمن منصرف کردن سرمایه گذاران جدید، هتل دارهای فعلی را نیز با مشکل مواجه می کند.

یک هزار و 100 هتل در کشور داریم

به گفته حمزه زاده به طور کل یک هزار و 100 هتل در کشور داریم که از این تعداد یک هزار و 82 هتل فعال هستند که به صورت تفکیک شده شامل 355 واحد هتل یک ستاره شده و 33 درصد از هتل های ایران را شامل می شود. 371 واحد دو ستاره که 34 درصد از تعداد کل است. همچنین 243 واحد سه ستاره هستند که 22 درصد را شامل می شود و 83 واحد چهار ستاره که 8 درصد را تشکیل می دهند. به طور کل 30 هتل پنج ستاره داریم که تنها  سه درصد از هتل های ایران را شامل می شود.

وی با ارائه این آمار خاطر نشان کرد: تنها 11 درصد از کل هتل های کشور پنج و چهار ستاره و 89 درصد هتل های یک تا سه ستاره هستند. مشکل اصلی پراکندگی تعداد هتل ها و نیز پراکندگی درجه کیفی آنها در شهر های مختلف است. براین اساس برخی از شهر های بزرگ در حال حاضر به هتل های با درجه پنج و چهار ستاره نیاز است. بنابراین با توجه به چشم انداز توسعه گردشگری و برنامه های توسعه گردشگری توسط دولت باید مطالعات نیازسنجی دقیق انجام شود.
     
رئیس جامعه هتلداران ایران گفت: یکی از انتقادات ما به برنامه پنجم این بود که در حوزه گردشگری وارد نشده بود .خوشبختانه ریاست فعلی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری شخص اجرایی است که در صدد است این خلاء را پر کند. با رایزنی های مختلفی که با سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و معاونت برنامه ریزی نهاد ریاست جمهوری داشتیم خواستار تدوین احکام جدید به منظور توسعه گردشگری شدیم.

تکلیف مهمان سراهای دولتیمشخص شود

حمزه زاده ادامه داد: از جمله پیشنهادات ما که خواستار گنجاندن آن در احکام شدیم تعیین تکلیف مهمان سراهای دولتی است. این مهمان سراها که تعدادشان نیز بسیار زیاد است به روند توسعه گردشگری آسیب می رسانند، زیرا بدون داشتن کیفیت خدمات لازم پذیرش آزاد دارند. گردشگران نیز تصور می کنند درجه کیفی این مهمان سراها به جامعه هتل داران در کشور مربوط است این در حالی است که در تمام دنیا دولت از بحث هتل داری به طور کل خارج شده و آن را به بخش خصوصی واگذار کرده است.

وی ادامه داد: متاسفانه مالیات بر درآمد و مالیات بر ارزش افزوده از جمله مواردی است که به هتل دارها فشار زیادی وارد می کند این در حالی است که  معتقدیم به منظور توسعه گردشگری بخش هتل داری باید از پرداخت مالیات معاف شود.

باید مقصد های جدید سفر تعریف شود

رئیس جامعه هتلداران ایران گفت: همچنین درباره ورود تجهیزات هتل داری از خارج از کشور بیشترین تعرفه هتل داری یعنی 120 درصد را از هتل دارها دریافت می شود، زیرا آن را کالای لوکس تلقی می کنند. این در حالی است که اگر دولت به دنبال توسعه و تجهیز هتل ها است نباید تصور کند که این کالا لوکس است. در غیر این صورت هتل ها نمی توانند درجه کیفی خود را ارتقاء دهند این در حالی است که بسیاری از این تجهیزات در کشور از نظر استاندارد هتلی در حد هتل های پنج ستاره نیستند و ما چاره ای جز تامین از خارج نداریم.

حمزه زاده تاکید کرد: دولت زمانی می تواند به توسعه گردشگری برسد که با ارائه برنامه های جدید سفر را از فصلی بودن خارج کند تا علاوه بر گردشگران خارجی در طول سال بتواند گردشگر داخلی را نیز جذب کند. رسیدن به این نقطه نیاز به توسعه توریست با علایق ویژه و مختلف است. در کنار این امر باید مقصد های جدید سفر تعریف شود.

وی افزود: در حالا حاضر بیش از یک هزار مسیر خوب در کشور داریم اما مسیرهایی که در آنها تور اجرا می شود بسیار محدود است.تعریف این مسیرها نیز نباید در قالب نوشته باشد بلکه سفر باید تسهیل شود و امکانات جدید تعریف  شود.

تعامل با آژانس های مسافرتی

رئیس جامعه هتلداران ایران با بیان این که در فصل هایی که گردشگر کم است تلاش می کنند سفر از فصلی بودن خارج شود، گفت: بدین منظور تعامل بالایی با آژانس های مسافرتی داریم تا بتوانیم فرهنگ تور را که برای سفر بهینه تر است توسعه دهیم در خارج از کشور نیز به همین صورت است.

وی در پایان اظهار کرد: مشکل اصلی بر سر راه تسهیل سفر گران بودن نرخ سفر در کشور است. هشت درصد ارزش افزوده، مالیات بر درآمد و عوارض گمرکی به صورت میانگین 30 درصد به نرخ سفر می افزاید.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *