حسین علیزاده: با کیفیت سال گذشته در جشنواره امسال قبول نمی شوید

15:40 - 17 شهريور 1393
کد خبر: ۵۶۱۹
دسته بندی: فرهنگی ، عمومی
خبرگزاری میزان: حسین علیزاده گفت: اگر کسی امسال با کیفیت سال گذشته در جشنواره شرکت کرده باشد قبول نمی شود.

: حسین علیزاده گفت: اگر کسی امسال با کیفیت سال گذشته در جشنواره موسیقی جوان شرکت کرده باشد قبول نمی شود.



: حسین علیزاده عضوشورای سیاستگذاری جشنواره موسیقی جوان گفت: این جشنواره تنها جایی است که بچه ها می توانند بیایند و به خوبی معرفی شوندو در کل چنین جشنواره ای باعث می شود جوان ها کارشان را جدی تر ادامه بدهند.
به گزارش و به نقل از "فارس" وی که در باره هشتمین جشنواره موسیقی جوان سخن می گفت ، افزود: نکته جالب اینکه اگر کسی امسال با کیفیت سال گذشته در جشنواره هم شرکت کرده باشد قبول نمی شود.

حسین علیزاده اظهار داشت: وقتی هشتمین جشنواره موسیقی جوان را نسبت به دور گذشته‌اش مقایسه می‌کنم سطح رقابت ها را بسیار بالاتر می دانم و از این نظر کار برای شرکت کنندگان سخت تر است.
عضو شورای سیاستگذاری این جشنواره گفت: من روز اول این جشنواره در خانه هنرمندان از نزدیک شاهد رقابت ساز قانون بودم و امروز نیز بخش سه تار و تار را نظاره کردم که برایم بسیار جالب بود. تا به اینجای کار، وقتی هشتمین جشنواره موسیقی جوان را نسبت به سال گذشته مقایسه می کنم سطح رقابت ها را از دوره قبل بالاتر می دانم.

داور بخش تار و سه تار جشنواره موسیقی جوان در ادامه داد: برای مثال در ساز قانون و به خصوص در گروه سنی «الف» نوازندگان بسیار خوب بودند و سطح رقابت هم از نظر تعداد شرکت کننده و هم از نظر سطح کیفی بالاتر از سال قبل بود و به همین نسبت نیز کار برای بچه ها سخت تر بود. در بخش سه تار نیز نکته جالب ماجرا این بود که تعداد بیشتری از نوازنده ها از شهرستان ها شرکت می کنند و کیفیت کارشان نیز خوب است.

وی همچنین عنوان کرد: وقتی ما می گوییم شرکت کنندگان فلان بخش از موسیقی ردیف دستگاهی را از فلان روایت مشخص بزنند می توان آن را با رپرتوار موسیقی کلاسیک مقایسه کرد که می گویند فلان اثر باخ را بزنند و کسی نیز در آن دخل و تصرفی نمی کند. بچه ها الگوی کارشان معلمانشان هستند و برخی از این بچه تقصیر ندارند؛ شاید برخی از کسانی که ردیف تدریس می کنند صلاحیت تدریس ردیف را نداشته باشند.

حسین علیزاده گفت: من فکر می‌کنم سطح استعداد و سطح رقابت بالاتر از گذشته است و اگر هم اشکالی در کار بچه ها وجود دارد کمتر متوجه خود بچه هاست و در واقع این اشکالات بیشتر متوجه معلمان آنهاست.

این موسیقیدان ادامه داد: به نظرم همانطور که خود جشنواره موسیقی جوان به نسبت سال گذشته با برنامه ریزی دقیق‌تر و با زمانبندی بهتری شروع شد متقاضیان نیز با تکلیف روشن تری شرکت کردند. وقتی جشنواره تداوم داشته باشد و برنامه سالیانه ای برای آن شکل بگیرد نتیجه نیز بهتر می شود.
وی افزود: ما جلساتمان را برای برگزاری جشنواره موسیقی جوان در طول سال داشته ایم و شورای سیاستگذاری مدام روی این جشنواره کار کرده است. قطعا اگر این رویه ادامه داشته باشد و دوستان بر روی این مسئله وقت بیشتری بگذارند ما به انسجام بیشتری خواهیم رسید.

عضو شورای سیاستگذاری هشتمین جشنواره موسیقی جوان که تا 21 شهریور ماه جاری در تالار رودکی و خانه هنرمندان برگزاری می شود، ادامه داد: ما مفاد مسابقه را به نسبت سال گذشته نه تنها سخت تر نکرده ایم بلکه کمی هم این مفاد را سبک تر کرده ایم که بچه ها فقط برای درس جواب دادن به اینجا نیایند. حتی با اینکه در گروه سنی«الف» برای بخش آزاد قطعه اجباری وجود ندارد ما بخشی را به عنوان بخش آزاد قرار داده ایم؛ چرا که معتقدیم خلاقیت فقط از سنین بالا شروع نمی شود و در سنین پایین نیز امکان شروع خلاقیت هست

به گزارش گفته های علیزاده از آن جهت حائز اهمیت است که، متاسفانه مدتی است که با رواج انواع موسیقی های غربی در کشورمان، بازار این نوع موسیقی های مبتذل بسیارداغ شده و از جایگاه موسیقی اصیل و دارای ریشه های فرهنگی مناسب کاسته شود.

سبک هایی که وزن سنگین موسیقی ملی را ندارد و چنان در میان جوانان رواج یافته که زندگی فردی اجتماعی آنها را تحت تاثیرات منفی قرار داده است و توجه به موسیقی داخلی دارای ریشه و برگزاری جشنواره هایی در این زمینه می تواند از بیراهه رفتن آینده سازان کشور جلوگیری کند.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *