دوراهی انصراف یا ماندن پشت درهای بسته/ وقتی تخلف‌ها از چشم وزیر دور می‌ماند

14:55 - 15 شهريور 1393
کد خبر: ۵۳۵۴
دسته بندی: جامعه ، عمومی
خبرگزار میزان: روز شمار آغاز سال تحصیلی به سراشیبی افتاده و روز به روز به خانواده ها اغاز مهرماه را اعلام می کند. این در حالی است که علی حسین که سال گذشته با نمره عالی سال دوم مقطع ابتدایی را پشت سر گذاشته است اکنون بعد از اینکه ساعت ها پشت در بسته مدرسه مانده و نظاره گر خواهش‌های مادرش بوده است تنها می خواهد به خانه بازگردد.

: ع.م، پدر علی حسین در حالی که اشک های پسرش را با گوشه آستین لباسش پاک می کند، همانطور که بغض کرده می گوید: من کارگر شهرداری هستم و سال گذشته این مدرسه 500 هزار تومان بابت ثبت نام  فرزندم از من گرفت، علاوه براین مسئولان آن هر هفته نیز به بهانه کمک به مدرسه 15 هزار تومان از ما دریافت می کردند.  امسال نیز برای ثبت نام  اعلام کرده اند که در ایتدا باید مبلغ 450 هزارتومان باید بپردازم و امروز در حالیکه دانش‌اموزان کتاب خود را می‌گیرند فرزند من هنوز ثبت نام نشده است.

می توان گفت این اظهار نظر نشان می دهد که تخلف در برخی از مدارس از چشمان وزیر بزرگترین نهاد متولی امر آموزش عمومی در کشور به دور مانده است. وزیری که می گوید تمام تلاشش این است که به نحو احسنت به مردم کشور و اتباع خارجی سرویس دهد و الویت کاری خود رابالا بردن سطح سواد در کشور می داند. حالا برخی مدیران با تخلف می‌خواهند به وزارت آموزش و پرورش لطمه بزنند.

پدر علی حسین برای ثبت نام فرزندش بیش از 2 ماه است که پشت درهای بسته مدرسه مانده است. روز چهار شنبه 12 شهریور، مدیر پدر و مادر دانش‌آموز را به مدرسه راه نمی دهد و می گوید باید به همراه خود پول داشته باشند. مدیری که بدون در نظر گرفتن وضعیت مالی این خانواده آنها را حتی به فکر انصراف از ادامه تحصیل تک فرزندشان می اندازد.

ع.م در گفت‌و گو با خبرنگار اجتماعی میزان از درهای بسته مدرسه به روی فرزندش سخن می گوید و اینکه هر هفته دوبار برای ثبت نام به مدرسه می‌روم شرایط مالی همراهیم نکرد تا بتوانم به سرعت این پول را اماده کنم، این در حالی است که ابندا به من گفته شد مبلغ 250 هزارتومان برای ثبت نام فرزندم باید به مدرسه بپردازم اما وقتی که این مبلغ را آماده کردم، مدیر این رقم را به دو برابر افزایش داد و گفت که این اقدام جریمه ای است به خاطر تاخیر در پرداخت اعمال شده است.

وی ادامه می دهد که به علت بیماری همسرم که دچار عارضه گوآتر است از افغانستان به ایران پناه آوردم، امیدوارم بودن تا تنها فرزندم نیز در این کشور تحصیل کند و در آینده اش را بسازد. ولی متاسفانه مدیر مدرسه را بدون اینکه لحظه ای به این موضوع فکر کند، به علت خالی بودن جیپ یک پدر، ما را به مدرسه راه نداد.

پدر علی حسین توضیح می دهد: سال گذشته مبلغ 500 هزار تومان، طی دو مرحله قبل از آغاز سال تحصیلی  از من دریافت شد اما امسال گفته شد که باید 450 هزارتومان را در همان ابتدا بپردازم، حتی وقتی درخواست کردم تا این مبلغ قسط بندی شود، مدیر مدرسه خواسته من را رد کرد و گفت تا زمانی که همه این پول را نپردازم پسرم را ثبت نام نمی‌کند.

این در حالی است که خلیل الله بابالو، رئیس مرکز امور بین‌الملل و مدارس خارج از کشور در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعی میزان اعلام می کند که تا ابلاغ شیوه نامه جدید مدیران مدارس موظف هستند تا دانش‌آموزان تبعه خارجی را ثبت نام کند.

وی با تاکید بر سخنان مقام معظم رهبری مبنی براینکه نباید هیچ دانش‌آموز افغانی از تحصیل در ایران محروم شود، تاکید می کند که با مسئولان مراکزی که تاکنون به بهانه دریافت هزینه ثبت نام  دانش‌آموزی تبعه خارجی را در مدارس نام نویسی نکرده اند طبق قانون برخورد خواهید کرد.

اظهار نظر در باره غیر قانونی بودن چنین برخوردهایی از سوی مدیران مدارس اما تنها به سخنان رئیس مرکز امور بین‌الملل و مدارس خارج از کشور خلاصه نمی شود و  محمود دیمه ور، معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش نیز در این باره به میزان توضیحاتی می دهد، اینکه ثبت نام نکردن افراد به علت دریافت مبلغ ثبت نام تخلف محسوب می‌شود و با چنین اشخاصی به مطابق با قانون برخورد خواهد شد.

روز شمار آغاز سال تحصیلی به سراشیبی افتاده و روز به روز به خانواده ها آغاز مهرماه را اعلام می کند. این در حالی است که علی حسین که سال گذشته با نمره عالی سال دوم مقطع ابتدایی را پشت سر گذاشته است و امسال بیشتر از سال گذشته ذوق رفتن به مدرسه و نشستن به پشت نیمکت های کلاس درس را در دل دارد، حالا با دیدن اشک پدر و مادر نمی خواهد لحظه ای به ذوقش فکر کند. او خوب می‌داند پدر آرزوی موفقیت و با سواد شدنش را دارد، ولی اکنون بعد از اینکه ساعت ها پشت در بسته مدرسه مانده و نظاره گر خواهش ها و در زدن های مادرش بوده است تنها می خواهد به خانه بازگردد تا مادرش دیگر گریه و خواهش نکند.

گزارش: سارا حبیب الهی


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *