روح جشنواره مقاومت و کنفرانس "افق نو" یکی است

16:41 - 11 شهريور 1393
کد خبر: ۵۰۵۶
دسته بندی: فرهنگی ، عمومی
خبرگزاری میزان: محمد خزاعی گفت: روح برگزاری جشنواره مقاومت و کنفرانس افق نو در جنبه بین‌المللی آن یکی است و یک استراتژی را دنبال می‌کنند.

: روح برگزاری جشنواره مقاومت و کنفرانس افق نو در جنبه بین‌المللی آن یکی است و یک استراتژی را دنبال می‌کنند.

 

: کمتر از یک ماه به برگزاری سیزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت زمان داریم. جشنواره مقاومت بزرگترین جشنواره موضوعی فیلم در کشورمان است که به دلیل پیگیری موضوع بین‌المللی مقاومت، توانسته است در سطح بین‌المللی نیز جایگاه مناسبی به دست آورد. حضور فیلم «پادشاه شن‌»، اثر جنجال‌برانگیزی درباره وهابیت و خاندان آل‌سعود در جشنواره فیلم مقاومت، یکی از خبر‌های مهمی است که درباره این جشنواره منتشر شده است. به گزارش محمد خزاعی، دبیر جشنواره فیلم مقاومت در گفت‌و‌گو با محمدصادق عابدینی در «جوان» درباره نحوه برگزاری و حضور فیلم «پادشاه شن‌« این دوره توضیحاتی ارائه کرده است.

شما آخرین دبیر جشنواره دوسالانه مقاومت و اولین دبیر در دوره جدید آن هستید که فیلم مقاومت به صورت سالانه برگزار می‌شود، چه شد به این نتیجه رسیدید که جشنواره به صورت سالانه برگزار شود و شرایط جدید به چه شکل است؟
قطعاً جشنواره‌هایی که به صورت دوسالانه برگزار می‌شوند، معایب و مزایایی دارد، عیب جشنواره دوسالانه این است که محصولاتش اغلب محصولات تازه‌ای نیست و این آثار در زمان اکران دچار مشکل می‌شوند. خیلی از فیلم‌ها اکران عمومی شده و پرونده‌شان به عنوان جریان سینمایی بسته شده است. جشنواره سالانه آثار به‌روزتری را اکران خواهد کرد و این به جریان فیلم مقاومت کمک خواهد کرد. بسیاری از فیلم‌ها مخصوصاً آثار تولیدی خود بسیج _که مستند‌های خوبی هم تولید می‌کنند_ می‌تواند در این جشنواره دیده شود. برای مردم جذابیت دیدن یک فیلم برای اولین بار در جشنواره بسیار بالا است. تمام جذابیت جشنواره فجر هم به همین است و الا برنامه‌های جنبی خاصی ندارد.

جشنواره فیلم مقاومت نگاه برون‌گرایی دارد و توجهش به مسائل بین‌المللی زیاد است. اکران در کشورهای خارجی هم نشانه همین مسئله است. هماهنگی‌ها برای این اکران‌ها چگونه صورت می‌گیرد و امسال برنامه اکران در خارج از کشور به چه شکل است؟
ما سالیان سال در حوزه کشورهای همسایه مانند لبنان، سوریه، افغانستان، تاجیکستان و عراق، اکران برگزار می‌کردیم، حداقل در دو دوره گذشته که من دبیر بودم این اتفاق رخ می‌داد. امسال به این نتیجه رسیدیم که حوزه مقاومت باید خارج از مرزهای کشور‌های همسایه ما نیز دیده شود. چون این کشور‌ها در این زمینه در حال کار هستند و مسائل مربوط به مقاومت در آنها دیده می‌شود. ما نگاه‌مان را به فراتر از این مرزها برده‌ایم برای همین امسال روسیه، هند، گرجستان و قزاقستان را انتخاب کردیم. قطعاً اگر سازمان ارتباطات اسلامی بتواند محل‌هایی را برای اکران فیلم در اختیار ما بگذارد از آنها استفاده می‌کنیم. بودجه ما اندک است و اگر کمک نهادها و سازمان‌های دیگر نباشد قطعاً این اتفاق‌ها نمی‌افتد. ما امسال خیلی دوست داشتیم که در عراق، لبنان و ترکیه هم جشنواره را برگزار کنیم، البته هنوز در حال رایزنی هستیم ولی از لحاظ امنیتی برای عراق و لبنان اجازه این کار به ما داده نشده است.

برای تأثیرگذاری بیشتر جریان فیلم مقاومت، امسال چهره‌های شاخص بین‌المللی برای حضور در جشنواره دعوت شده‌اند؟
امسال یک اتفاقی در جشنواره مقاومت رخ داده که اتفاقاً رخداد خوبی است. امسال ما فیلم‌هایی از کشور‌های امریکا، شیلی، آرژانتین و هلند داریم، دامنه فیلم‌های دعوت شده به جشنواره گسترده‌تر شده و از سراسر جهان فیلم‌هایی با موضوع مقاومت تولید و رصد شده‌اند و آثار منتخب به جشنواره آمده‌اند، بالطبع چهره‌ها و شخصیت‌های مرتبط نیز به جشنواره دعوت شده و حضور خواهند داشت. البته بعضی از فیلمساز‌های بین‌المللی گفته‌اند که به دلیل ضدصهیونیستی‌بودن جشنواره در آن حضور پیدا نخواهند کرد، این را رسماً اعلام کرده‌اند که ما می‌خواهیم در کشور خودمان ادامه فعالیت داشته باشیم و وقتی در چنین جشنواره‌ای حاضر شویم دچار مشکلاتی خواهیم شد و ترجیح می‌دهیم فیلم‌مان در جشنواره حضور داشته باشد اما خودمان نیاییم.

یعنی با نفس برگزاری جشنواره موافقند اما با عواقبی که ممکن است صهیونیست‌ها به وجود بیاورند، ترجیح می‌دهند خودشان حضور نداشته باشند!

بله برخی از فیلمسازان بعد از آنکه فیلم‌شان در جشنواره پذیرفته شد، جریان جشنواره را رصد کردند و گفتند دوست دارند فیلم‌شان در جشنواره باشد اما خودشان نمی‌توانند حضور داشته باشند. بالاخره ما در حال برگزاری یک جشنواره ضدصهیونیستی هستیم، البته مقاومت تنها به معنای ضدصهیونیستی نیست بلکه نگاه درستی است که به حوزه مقاومت دارد. این کارگردان‌ها به دلیل اینکه حالا سرمایه‌گذار فیلم‌هایشان صهیونیست است یا رسانه‌های صهیونیستی ممکن است علیه‌شان جو‌سازی کنند از حضور در جشنواره عذرخواهی کرده‌اند.

به ضدصهیونیستی بودن جشنواره اشاره کردید، سال گذشته جشنواره افق نو تعطیل شد و چند روز پیش آقای طالب‌زاده اعلام کرد، کنفرانس افق نو بعد از جشنواره مقاومت برگزار می‌شود، آیا این کنفرانس در مجموعه جشنواره مقاومت قرار دارد و شما در برگزاری آن نقش دارید؟
روح برگزاری جشنواره مقاومت و کنفرانس افق نو در جنبه بین‌المللی آن یکی است و یک استراتژی را دنبال می‌کند. این استراتژی متعلق به نظام است. حمایت از فلسطین و اقدامات ضد امریکایی جزو سیاست‌های ما است، حالا با هر گرایشی که باشیم در نظام اسلامی در حال فعالیت هستیم. حمایت‌هایی برای انجام این کنفرانس انجام شده است. بنیاد فرهنگی روایت در برگزاری این کنفرانس نقش دارد. برنامه‌ریزی‌های آن انجام شده، مهمانانشان دعوت شده‌اند و ان‌شاءالله بعد از جشنواره برگزار خواهد شد.

شنیده شده احتمالاً فیلم مطرح «پادشاه شن‌« در جشنواره حضور خواهد داشت، حضور این فیلم تا چه حد قطعی شده است؟
ما فیلم‌های زیادی در بخش بین‌الملل داریم و مهمانان مطرحی را هم دعوت کردیم که خبر آن به مرور اعلام می‌شود. در حوزه بین‌الملل ما خبر‌ها را تا آخرین لحظه نگه می‌داریم و تا وقتی مهمانان وارد ایران شوند، خبر آن را منتشر کنیم. یادم هست در جشنواره فجر من لیست مهمانان را دو هفته قبل از جشنواره اعلام کردم، از داخل کشور تعداد زیادی ایمیل برای این مهمانان ارسال شده بود که در این جشنواره حضور پیدا نکنید. جالب است که یکی از مهمانان که ما نامش را اعلام کرده بودیم و بعد نیامد و عذرخواهی کرد، این ایمیل‌ها را برای ما فوروارد کرد، اسامی بعضی از چهره‌های شناخته شده داخلی در آن وجود داشت. به همین دلیل ما اسامی مهمانان را در آخرین لحظه اعلام می‌کنیم. فیلم «سلطان شن‌» رایزنی‌هایش انجام شده و هیئت انتخاب فیلم آن را دیده است. در حال رایزنی برای حضور فیلم و کارگردان آن در جشنواره مقاومت هستیم. البته در مورد این فیلم ملاحظاتی وجود دارد که باید لحاظ شود.
پایان مطلب/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *