رؤسای قوه قضائیه وکیل آنلاین مجله حقوقی

بحران داعش صادرات ایران به عراق را کاهش داد/ زمینه مساعد برای افزایش صادرات موادغذایی

12:04 - 11 شهريور 1393
کد خبر: ۴۹۸۶
دسته بندی: اقتصاد ، عمومی
خبرگزاری میزان: مدیر دفتر امور تجاری عراق در سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه نسبت به سال گذشته کاهش صادرات به عراق داشتیم، گفت: کالاهای صادراتی ما در مقایسه با سال گذشته 4 درصد ارزشی و 6 درصد وزنی به عراق کاهش داشته است.

: مدیر دفتر امور تجاری عراق در سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه نسبت به سال گذشته کاهش صادرات به عراق داشتیم، گفت: کالاهای صادراتی ما در مقایسه با سال گذشته 4 درصد ارزشی و 6 درصد وزنی به عراق کاهش داشته است.

مجید قربانی فراز، امروز در حاشیه همایش ایران و عراق در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی میزان در خصوص بحران داعش و تاثیر آن در مبادلات ایران با عراق گفت: بحران داعش موقتی است و به دلیل نیاز مضاعف بازار عراق به محصولات مواد غذایی ایران در هر صورت افزایش صادرات را در این زمینه خواهیم داشت.

وی به تجار پیشنهاد کرد که تجار و بازرگانان ایران که در زمینه مواد غذایی فعالیت دارند 80 درصد فعالیتشان را برای صادرات به عراق متمرکز کنند.

قربانی فراز با بیان اینکه اولین شریک صادراتی ایران کشور عراق است، گفت: صادرات ایران به عراق از سال 83 با میزان 370 میلیون دلار آغاز شد و در سال 92 به 5 میلیارد و 950 میلیون دلار در زمینه کالا رسید.

وی افزود: در زمینه خدمات فنی مهندسی در سال 92 میزان یک میلیارد و 264 میلیون دلار به عراق صادرات داشتیم. در مجموع یک پکیج 12 میلیارد دلاری را در این سال ها شاهد بودیم.

قربانی فراز گفت: با توجه به اینکه ایران با عراق 1450 کیلومتر مرز مشترک دارند باید تجار ما توجه‌شان را بر افزایش تولید و صادرات به عراق متمرکز کنند.

او گفت: تا یک ماه اخیر تبادلات مالی و پولی تجار ما از طریق صرافی ها در عراق صورت می گرفت. اکثر کالاهای صادراتی از قبیل مصالح ساختمانی، لوازم الکتریکی، پوشاک و کفش توسط سه شرکت بازرسی به عنوان نماینده عراق در ایلام مبادله می شد اما در حال حاضر از 20 خرداد تاکنون با به وجود آمدن بحران داعش این سیکل تغییر کرد اکثر مواد غذایی که از مرز تهران شلمچه موانع مبادلاتی روبرو بود در حال حاضر هیچ مشکلی ندارند و مواد غذایی به سهولت از این مرزها وارد کشور عراق می شود.

قربانی فراز در مورد چگونگی صادرات به عراق از سال 91 تا کنون گفت: آمار صادرات ایران از سال 91، 6 میلیارد و 256 میلیون دلار صادرات کالا و یک میلیارد و 700 میلیون دلار خدمات فنی و مهندسی بود.

او اضافه کرد: در سال 92 صادرات کالایی ایران به عراق 5 میلیارد و 950 میلیون دلار و صادرات خدمات فنی مهندسی یک میلیارد و 262 میلیون دلار بود. در 4 ماهه اول امسال صادرات کالایی ایران یک میلیارد و 400 میلیون دلار کالایی و در زمینه خدمات فنی و مهندسی به 370 میلیون دلار رسید که در مقایسه با سال گذشته 4 درصد ارزشی و 6 درصد وزنی کاهش داشته است.

مدیر دفتر امور تجاری عراق در سازمان توسعه تجارت ایران گفت: از لحاظ میزان تقاضا اولین کالای بازار مصرف عراق سیمان و سپس کولر آبی، کاشی و سرامیک و فراورده های لبنی به خصوص ماست است.

وی گفت: با توجه به محدودیت هایی که بعد از بحران داعش برای مصالح ساختمانی ایجاد شد مواد غذایی بزرگترین بازار تقاضا را در عراق دارد.

قربانی فراز با بیان اینکه تجار ایرانی باید نسبت به افزایش تولید و صادرات به عراق تلاش بیشتری داشته باشند، گفت: از 500 تا 700 کامیونی که در روز از مرز مهران، شلمچه و چذابه وارد عراق می شوند سهم تجاری ایرانی چقدر است.

وی با توصیه به تجار در خصوص ثبت شرکت در عراق گفت: بسیاری از شرکت های خارجی در این چند ماه اخیر عراق را ترک کرده و شرکت های ایرانی به تبع آنها اقدام به ترک عراق کردند اما اگر کسی می خواهد اقدام به ثبت شرکت کند باید با تعمل و بررسی دقیق نسبت به ثبت شرکت اقدام کند اما تجار در زمینه برگزاری نمایشگاه می توانند از رایزن های سازمان توسعه تجارت کمک بگیرند.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *