رؤسای قوه قضائیه وکیل آنلاین مجله حقوقی

چرا تولید "اشغال" بیضایی منتفی شد؟!

10:49 - 11 شهريور 1393
کد خبر: ۴۹۶۸
دسته بندی: فرهنگی ، عمومی
خبرگزاری میزان: بالا بودن هزینه های تولید "اشغال" و برآورد بودجه ای 10 میلیاردی آن سبب ساز از دستور کار خارج شدن این پروژه شد.

: بالا بودن هزینه های تولید "اشغال" و برآورد بودجه ای 10 میلیاردی آن سبب ساز از دستور کار خارج شدن این پروژه ملی-میهنی شد.


: بالاخره بعد از مدتها حرف و حدیث و البته استفاده تبلیغاتی مدیران سینمایی از نام پروژه ای ملی-میهنی به نام "اشغال" و البته مانور فراوان بر روی نام فیلمنامه نویس اش بهرام بیضایی پرونده تولید این کار بسته شد.

حبیب ا.. کاسه ساز تهیه کننده ای که در یکی دو سال اخیر به دنبال فراهم آوردن مقدمات پیش تولید کار بود بالاخره روز گذشته در مصاحبه ای با "نسیم" آب پاکی را روی دست بهرام بیضایی ریخت و از این گفت که فعلا تولید "اشغال" منتفی شده است.

به گزارش کاسه ساز دلیل اصلی این مساله را مشکلات مالی پروژه دانسته است و اطلاعات تکمیلی حکایت از آن دارد که مدیران بنیاد سینمایی فارابی که از سوی رییس سازمان سینمایی موظف به حمایت از این پروژه شده بودند بعد از مذاکرات با تهیه کننده در نهایت راضی به مشارکت 30 درصدی در این کار شده و شرط تولید "اشغال" را پیدا کردن سرمایه گذاری دانسته اند که حداقل 70 درصد از هزینه های تولید کار را تامین کند!

از آن طرف کاسه ساز تهیه کننده کار هم که نتوانسته هیچ سرمایه گذاری را راغب به سرمایه گذاری میلیاردی در این کار کند قید تولید کار را زده است. 

فیلمنامه"اشغال" که داستانش همزمان با جنگ جهانی دوم و ورود متفقین به ایران میگذرد به مانند اغلب آثار بیضایی یک زن را در مرکزیت خود دارد. "اشغال" زندگی زنی را مرور میکند که در کوران حوادث آن سالها همسرش را گم میکند. تلاشهای زن برای یافتن همسر است که او را در هزارتویی عجیب و غریب گرفتار کرده و او را با آدمهای مختلفی روبرو میسازد؛ هزارتویی که در نهایت با یک شگفتی بزرگ برای مخاطب به بن بست می رسد.

پیش از این در زمان حضور احمد میرعلایی در فارابی هم جواد شمقدری دستور حمایت از تولید "اشغال" را داده بود اما بالا بودن هزینه های تولید کار که در آن زمان به رقم تقریبی 5 تا 8 میلیارد رسیده بود سبب ساز آن شد که فارابی قید تولید را بزند. گویا برآورد هزینه های فعلی برای تولید این فیلم نیز به نزدیکی 10 میلیارد تومان رسیده بود و همین باعث شد که فارابی از زیربار تامین هزینه های آن شانه خالی کند.

به گزارش مدیران سینمایی دولت جدید در ماههای حضور در کرسی مدیریت تا جایی که توانستند سعی کردند از نامهایی چون بیضایی و سخنرانی درباره کمک به آنها برای فیلمسازی جهت موجه جلوه دادن برنامه های سینمایی خویش بهره گیرند و حالا منتفی شدن تولید "اشغال" به دلیل عدم تخصیص بودجه می تواند یکی از شکستهایی باشد که در مسیر این روش مدیریتی نمایان شده است. شکستی که میتوان از آن درسهای بسیار گرفت. یکی از مهمترین این درسها رفتن به سمت حمایت از کارگردانان مستقل و جوانی است که بی ادعا و با حداقل هزینه ها قادرند فیلم بسازند اما همین حداقها نیز از آنها دریغ شده است.



پایان مطلب/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *