راه اندازی دوربین های تِله و سنجش از راه دور در سال 93/سیاست های شکار بازنگری می شود

15:54 - 09 شهريور 1393
کد خبر: ۴۸۱۷
دسته بندی: جامعه ، عمومی
خبرگزاری میزان: رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست کشور گفت: در تلاشیم شبکه دوربین های تِله و سنجش از راه دور را در سال 93 راه اندازی کنیم. بسیاری از مناطق ما به دوربین های کنترل از راه دور مجهز خواهد شد.

: رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست کشور با اشاره به بازنگری سیاست های شکار گفت: در تلاشیم شبکه دوربین های تِله و سنجش از راه دور را در سال 93 راه اندازی کنیم. بسیاری از مناطق ما به دوربین های کنترل از راه دور مجهز خواهد شد. در حال حاضر در حال تامین اعتبار برای تهیه این تجهیزات هستیم.

به گزارش خبرنگار اجتماعی میزان، معصومه ابتکار در جمع خبرنگاران با تایید تعداد کم محیط بانان و نیز سختی معیشت آنها اظهار کرد: در تلاشیم شبکه دوربین های تِله و سنجش از راه دور را در سال 93 راه اندازی کنیم. بسیاری از مناطق ما به دوربین های کنترل از راه دور مجهز خواهد شد. این دوربین ها به محیط بانان ما کمک می کند تا منطقه را بهتر حفاظت کنند. در حال حاضر در حال تامین اعتبار برای تهیه این تجهیزات هستیم. امیدواریم در بحث خودرو و موتور سیکلت برای محیط بان‌ها که سالهای سال تامین نشده است، نیز تدابیری را اندیشیده شود.

این مقام مسئول ادامه داد: همچنین بازنگری قوانین درباره سلاح و مهمات در دستور کار است و حمایت های حقوقی را نیز از محیط بانان انجام می دهیم. امید که در مورد سیاست های سلاح و مهمات و اسلحه شکاری با ستاد مشترک و سایر مراجع تصمیم گیر مذاکراتی را داشته باشیم تا بتوانیم این مسئله را مدیریت و کنترل کنیم.

وی در پاسخ به سوالی درباره موضع گیری سازمان حفاظت از محیط زیست درباره شکار و موافقت با شکارگاه های خصوصی نیز گفت: در بسیاری مناطق کشور به صورت سنتی بحث شکار دنبال می شود؛ در بسیاری مناطق مردم برای معیشت شان دست به شکار می زنند. بنابراین موضوع شکار بسیار پیچده تر از آن است که تصور می شود. ساده ترین راه این است که بگوییم مخالفیم اما دشوار ترین کار این است که این موضوع مهار و فرهنگ سازی شود.

ابتکار ادامه داد: این که تنها اعلام کنیم مخالف شکار هستیم راه حل نهایی نیست. بدیهی ست سازمان حفاظت از محیط زیست در موضوع شکار بسیار کارشناسی شده و سختگیرانه عمل خواهد کرد.
رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست کشور افزود: یوزپلنگ آسیایی در حال حاضر در تمام آسیا جز ایران منقرض شده است.از آنجا که این گونه جانوری دارای اهمیت جهانی است مدت 12 سال در ایران پروژه بین المللی و تلاش های ملی داریم که خوشبختانه تا این لحظه نتیجه داده است.

وی عنوان کرد: در حال حاضر تصاویری از یوز آسیایی در زیستگاه خودش داریم که نشان دهنده افزایش تعداد و بهبود نسبی شرایط زندگی آن است. آمار جدیدی از تعداد یوزها در ایران نداریم اما آخرین تصویری که از پارک ملی خارتوران داریم چهار یوزپلنگ در یک تصویر را نشان می دهد.

ابتکار گفت: محیط زیست و حیات وحش ایران بسیار آسیب پذیر است و همت و مشارکت همگانی را می طلبد. اگر بخواهیم در آینده از طبیعت ایران چیزی باقی بماند باید همه با هم مشارکت داشته باشیم.
وی ادامه داد: از مردم برای حفاظت از حیات وحش ایران دعوت می کنم زیرا اگر امروز مقابل متخلفانی که به حیات وحش کشور تعرض می کنند نایستیم هر روز شاهد درگیری در نقاط مختلف کشور هستیم. تاکید ما بر این است که در ایران شکار ممنوع است، هر موجود زنده ای حق حیات دارد و کشتن یا اسیر کردن آنها خلاف قانون، اخلاق و شرع است. مگر این که مجوزی از سوی سازمان حفاظت از محیط زیست بر اساس دلایلی صادر شود.

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست با بیان این که در حال حاضر در حال بازنگیری سیاست های شکار هستیم، افزود: توجه به این نکته مهم است تا شهروندان از ممنوع بودن آن اظهار بی اطلاعی نکنند.این ممنوعیت حتی در صورت وجود پروانه شکار نیز صادق است. پیشنهاد می کنیم شکارچیان بجاز تفنگ دوربین به دست بگیرند و شکار لحظه ها کنند.


هامون با واقعیت دمای 50 درجه روبرو است

وی در ادامه درباره دریاچه هامون گفت: همکاری های بین المللی و داخلی در حال انجام است اما واقعیت خشکسالی و دمای بالایی 50 درجه را نیز نمی توان نادیده گرفت.اخیرا هیئتی از سوی ستاد ملی مقابله با گرد و غبار داشتیم و هماهنگی هایی نیز صورت گرفت.

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست درباره تامین تجهیزات برای حفاظت از جنگل ها عنوان کرد: سازمان منابع طبیعی و جنگل ها و مراتع کشوردر مورد جنگل ها مسئولیت مستقیم دارد. سازمان حفاظت از محیط زیست نیز در مناطق حفاظت شده و پارک های ملی تمرکز کرده ایم.

ابتکار ادامه داد: تجهیزات در بخش حفاظت از جنگل ها متعلق به 10 سال پیش است. در مورد تامین بالگرد نیز در حال پیگیری هستیم زیرا سازمان نمی تواند به دلیل هزینه های سنگین نگهداری و تامین پارکینگ بالگرد تهیه کند. اما برنامه ریزی کرده ایم تا بتوانیم از خدمات بالگرد های تخصصی اطفاء حریق و امداد استفاده کنیم. سازمان مدیریت بحران نیز در این زمینه مسئولیت و تقسیم کارهای خود را دارد ، در موارد متعدد نیز برای ما بالگرد اعزام کرده است. هلال احمر نیز به ما کمک می کند اما سازمان ها مشکلات درون سازمانی خود و محدودیت هایی را دارند. به همین دلیل است که هلال احمر از ما برای کمک وجه مالی درخواست کرده بود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *