وصول معوقات در دستور کار قرار گیرد/ دلالی با وام‌هایی که به نام تولید گرفته شد

8:37 - 05 شهريور 1393
کد خبر: ۳۴۶۸
دسته بندی: اقتصاد ، عمومی
خبرگزاری میزان: عضو شورای پول و اعتبار با تاکید بر اینکه وصول معوقات بانکی باید در دستور کار بانک ها قرار گیرد، گفت: بانک‌ها دارای اموال مازاد و بلا استفاده هستند که با فروش آن سرمایه خوبی حاصل می شود.

: عضو شورای پول و اعتبار با تاکید بر اینکه وصول معوقات بانکی باید در دستور کار بانک ها قرار گیرد، گفت: بانک ها دارای اموال مازاد و بلا استفاده هستند که با فروش آن سرمایه خوبی حاصل می شود.

محمدرضا پور ابراهیمی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی میزان، با اشاره به اینکه قابل بحث‌ترین بدهکاران بانکی را تولیدکنندگان و بنگاه‌های اقتصادی تشکیل می‌دهند که در بحث‌های فعلی به عنوان متهمان اصلی معوقات شناخته می‌شوند، افزود: این بدهکاران خود به دو دسته تقسیم می شوند برخی از این بنگاه ها به دلیل پیش بینی نادرست در خصوص زمان سود دهی و برخی دیگر به دلیل افزایش قیمت ارز در دو سال گذشته دچار مشکل شدند اما برخی دیگر بنگاه ها و افرادی هستند که منابع مالی بانکی را به عنوان وام دریافت کردند اما آن را در بخش های دلالی به جریان انداختند و باعث مشکلات بسیاری شده اند. به همین دلیل وصول معوقات این دسته باید در اولویت قرار گیرد.

عضو شورای پول و اعتبار با اشاره به مشکل دیگر سیستم بانکی ادامه داد: به دلیل شوک ارزی به وجود آمده در سال 1391 و افزایش قیمت ارز قدرت وام دهی بانک ها به یک سوم کاهش پیدا کرد و یکی از دلایل اصلی عدم اختصاص سرمایه به بنگاه های تولیدی در حال حاضر همین مساله است.

وی در خصوص راه های تامین سرمایه مورد نیاز بانک ها نیز اضافه کرد: دولت در لایحه پیشنهادی خروج از رکود خود پیش بینی کرده است که بانک ها با فروش اموال خود بتوانند بخشی از سرمایه مورد نیاز خود را تامین کنند.

پورابراهیمی با اشاره به انتقادهای روزهای اخیر در خصوص بنگاه داری سیستم بانکی نیز گفت: مطابق قانون بانک ها می توانند 40 درصد از سرمایه خود را سرمایه گذاری کنند و برخی از بانک ها از این سرمایه گذاری ها توانسته اند به تولید و اشتغال در کشور کمک شایانی کنند. هر چند در قانون تاکید شده است بانکها نباید رقیب بخش خصوصی باشند و تنها زمانی سرمایه گذاری کنند که بخش خصوصی توان آن را نداشته باشد.

وی اضافه کرد: اما به نظر می رسد در دو سال گذشته برخی از بانک ها در بخش طلا و ارز تنها به دلیل سوداگری وارد بازار شده اند و بانک مرکزی در حال بررسی این موضوع است و به زودی نتایج آن اعلام می شود.

پورابراهیمی در خصوص انتقاد برخی از انبوه سازان مسکن در زمینه ورود بانک ها به این حوزه گفت: باید بررسی شود که ورود بانک ها به بازار مسکن برای کسب سود بوده یا در راستای هدف ذاتی بانک ها در خصوص سرمایه گذاری در بخش های مختلف بوده است.

عضو شورای عالی بورس در ادامه با دسته بندی معوقات بانکی گفت: یکی از موارد مهم مطالبات بانکی معوقاتی است که ناشی از حوادث طبیعی چون زلزله، سیل و خشکسالی به بانک ها تحمیل شده است. به عنوان مثال یکی از بانک های مهم در استان کرمان به دلیل تراز منفی 600 میلیارد تومان ناشی از اعطای وام برای بازسازی شهر بم سال هاست که نمی تواند به اعطای تسهیلات در بخش های دیگر مبادرت ورزد.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *