معوقات بانکی در ایران 4 برابر استاندارد جهانی است

11:44 - 25 تير 1393
کد خبر: ۱۱۱۶
دسته بندی: اقتصاد ، عمومی
خبرگزاری میزان: عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه بدهی‌های بانکی معوقه ایران 4 برابر استاندارد جهانی است، گفت: میزان معوقات بانکی در حال حاضر 4 برابر مالیات مأخوذه سالیانه در کل کشور است که کمتر از 10 درصد آن به بخش تولید و 14 و نیم درصد آن به بخش صنعت و کشاورزی اختصاص دارد.

: عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه بدهی‌های بانکی معوقه ایران 4 برابر استاندارد جهانی است، گفت: میزان معوقات بانکی در حال حاضر 4 برابر مالیات مأخوذه سالیانه در کل کشور است که کمتر از 10 درصد آن به بخش تولید و 14 و نیم درصد آن به بخش صنعت و کشاورزی اختصاص دارد.

به گزارش میزان، سید هادی حسینی در نشست مشترک دولت و مجلس و بخش خصوصی که در محل کمیسیون تلفیق برگزار شد، یکی از چالش‌های پیش‌روی کشور را نظام بانکی دانست و گفت: متاسفانه 50 درصد شعب کشور در 5 استان تهران، اصفهان، خراسان، خوزستان و فارس متمرکز شده است و این در حالی است که در دنیا به ازای هر 100 هزار نفر بین 9 تا 12 شعبه بانکی وجود دارد.

به گفته نماینده قائمشهر در مجلس در ایران به ازای هر یک میلیارد دلار سپرده 67 شعبه بانکی وجود دارد در حالی که این تعداد در انگلستان برابر با 8 ،‌ در نروژ برابر با 4،‌ در کانادا برابر با 4 و در ژاپن برابر با 2 شعبه است.

وی افزود: در تمامی کشورهای پیشرفته با افزایش سیستم بانکداری الکترونیک تعداد شعب بانکی کاهش می‌یابد ولی در ایران همزمان با افزایش این سیستم شاهد افزایش شعب بانکی هستیم.

این نماینده مردم در مجلس نهم گفت: میزان معوقات بانکی در حال حاضر 4 برابر مالیات مأخوذه سالیانه در کل کشور است که کمتر از 10 درصد آن به بخش تولید و 14 و نیم درصد آن به بخش صنعت و کشاورزی اختصاص دارد.

به گفته حسینی بدهی‌های بانکی معوقه ایران 4 برابر استاندارد جهانی است و 90 درصد مطالبات معوق بانک‌ها مربوط به بخش‌هایی غیر از تولید است.

نماینده مردم قائمشهر در مجلس با تاکید بر اینکه اقتصاد کشور بانک ‌محور است، گفت: در حال حاضر 33 هزار بنگاه تولیدی از مجموع 68 هزار بنگاه تولیدی شهرک‌های صنعتی غیرفعال است.

وی میزان مطالبات معوق بانکی در سال 84 را 7 هزار میلیارد تومان، در سال 85 حدود 11 هزار میلیارد تومان، در سال 86 حدود 18 هزار میلیارد تومان، در سال 87 حدود 30 هزار میلیارد تومان، در سال 88 حدود 38 هزار میلیارد تومان، در سال 89 حدود 42 هزار میلیارد تومان، در سال 90 حدود 53 هزار میلیارد تومان، در سال 91 حدود 57 هزار میلیارد تومان، در سال 92 حدود 82 هزار میلیارد تومان و در سال جاری حدود 150 هزار میلیارد تومان عنوان کرد.

این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس مدیریت نامناسب و عدم ارزیابی صحیح طرح‌های اقتصادی را از جمله دلایل افزایش مطالبات معوق عنوان کرد و گفت: بانک‌ها در حال حاضر زیان خود را به مشتری منتقل می‌کنند و از سود بانکی سود می‌گیرند و از سود جریمه سود می‌گیرند و از سود جریمه، جریمه می‌گیرند که این مخالف شرع است.

به گزارش خانه ملت، حسینی افزود: سهم تامین سرمایه در جهان به طور متوسط 31 درصد از ارزش افزوده است در حالی که در ایران این عدد به 71 رسیده است، بالا بودن سهم هزینه سرمایه باعث کاهش سهم کار می‌شود، در حالی که متوسط هزینه سهم کار در جهان بین 40 تا 85 درصد از ارزش افزوده است، این مقدار در ایران معادل 20 درصد می‌باشد و سبب می‌شود که قدرت خرید بخش بزرگی از جامعه با نزول و افت همراه باشد.

این نماینده مجلس در پایان به راه‌های برون‌رفت از وضعیت فعلی اشاره کرد و گفت: باید اشتباهات گذشته را کنار گذاشت و سیاست‌های تولیدی را از غیرتولیدی تفکیک کرد و مانع استفاده از ذخایر قانونی بانک‌ها شد.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *