ناتوانی تولیدکنندها در سیر کردن شکم بانک‌ها/ همه کارگران، کارمند بانک شده‌اند

10:14 - 25 تير 1393
کد خبر: ۱۰۷۶
دسته بندی: اقتصاد ، عمومی
خبرگزاری میزان: در میان آشفته بازار تولید، تنها بخشی که با حساب و کتاب عمل کرده و سودکلانی برده است و هر روز چاق تر از دیروز شده است، بانک ها بوده اند، بانک هایی که فقط به فکر خود بوده اند نه صنعت و تولید.

: در میان آشفته بازار تولید، تنها بخشی که با حساب و کتاب عمل کرده و سودکلانی برده است و هر روز چاق تر از دیروز شده است، بانک ها بوده اند، بانک هایی که فقط به فکر خود بوده اند نه صنعت و تولید.

به گزارش خبرنگار میزان، در حال حاضر سنگ های زیادی در مسیر تولید و صنعت وجود دارد و از سوی دیگر سیاست های موجود همچون چوبی لای چرخ صنعت است که مانع از چرخش آن شده است.

مالیات، بیمه، سودهای نجومی بانک، دیرکرد معوقات بانکی، هزینه کارگر و افزایش حامل انرژی و نبود یارانه سبب شده تا صنعتگر لقای تولید را به عطایش ببخشد و تولیدکننده ها اکنون ریسک سرمایه گذاری در صنعت و تولید را کنار گذاشته اند و بیشتر به سمت دلالی و گرفتن سود و بهره بانکی تمایل پیدا کرده اند.

صنعتگر با تعطیل کردن واحد تولیدی یا تعدیل نیرو به سمت گرفتن سود و کشاورز نیز با فروش زمین های کشاورزی به دنبال سرایدار شدن در ویلا یا شغل های کاذب سوق پیدا کرده است و از طرف دیگر افرادی که با سختی ها فراوان همچنان در عرصه تولید باقی مانده اند کارمند بانک شده اند و هر ماه یا هر سال باید مبلغی را به بانک بپردازند و اگر هم دیرکردی معوقات داشته باشند باید چندبرابر جریمه پرداخت کنند.

سیستم بانکی باید حامی تولید باشد
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در گفت وگو با خبرنگار میزان با انتقاد از اینکه همه کارگران و تولیدکننده ها کارمند بانک شده اند، افزود: سیستم بانکی باید به گونه ای باشد که از سرمایه گذار و تولیدکننده حمایت شود.

عزیز اکبریان گفت: در سال های گذشته تولیدکننده ها شرایط سخت و دشوار را پشت سر گذاشته اند و اکنون نیز با مشکلات و دغدغه های فراوانی روبرو هستند، در چنین شرایطی دولت باید با اتخاذ سیاست های حمایتی، مشکلات و دغدغه های صنعتگران و تولیدکننده ها را شناسایی و درصدد رفع آن برآید.

وی ادامه داد: تعدیل نیرو یا افزایش نرخ بیکاری تبعات زیادی برای جامعه به همراه دارد بنابراین همه مسئولان باید در راستای حل مشکلات تلاش کنند.

عضو کمسیون صنایع و معادن مجلس تصریح کرد: با تقویت و حمایت از تولید می توانیم به سرعت به پیشرفت و توسعه دست پیدا کنیم و از سوی دیگر استقلال و خودکفایی کشور حاصل خواهد شد.

وی ادامه داد: در حال حاضر همه تولیدکننده ها کارمند بانک شده اند و کارگران باید جیب بانک را به واسطه نرخ سود بالا و دیرکرد معوقات بانکی و ... پر کنند و به نوعی می توان گفت که تولید در خدمت بانک ها است.

سوق سرمایه گذاران به سود بانکی
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران نیز چندی پیش با انتقاد از وضعیت موجود و سیستم بانکی اشتباه گفت: در حال حاضر 75 میلیون نفر که سپرده در بانک دارند و از سوی دیگر با سرمایه‌گذاری مطمئن در بانک‌ها و پرداخت سودهای بانکی انگیزه سرمایه‌گذاری و تولید در کشور از بین رفته است که همین امر موجب شده که تا بخش زیادی از جمیت کشور رباخوار شوند.

به گفته محسن حاجی بابا، درآمد مطمئن سود بانکی بدون مالیات، عوارض، تعزیرات و زحمت رقابت تولید و سرمایه‌گذاری‌ را به شدت کاهش می‌دهد.

وی ادامه داد: تحریم‌ها برای ما 10 درصد هزینه مالی داشت نه هزینه توقف اقتصادی. زیرا همه واحدهای تولیدی یک راه برای پیدا کردن قطعات و مواد اولیه خود پیدا کرده‌اند.

این عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با تاکید بر این‌که مطمئن باشید در سال 93 رشد سرمایه‌گذاری نخواهیم داشت، گفت: چون سودهای بانکی سرمایه‌گذاری مطمئنی شده است.

این عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با اشاره به این‌که باید انگیزه نگه داشتن پول را بالا برد، گفت: باید شرایطی را به وجود آورد که دیگر بازار طلا، سکه، ارز و مسکن جذابیت نداشته باشد.

بانک ها چاق تر و تولیدکننده ها لاغرتر می شوند
اما با بازنگری سیاست و سیستم بانکی کشورهایی صنعتی می توان متوجه شد که بانک ها حامی واحدهای تولیدی هستند و از سوی سیاست ها به گونه ای است که پول ها در جریان باشد اما در ایران سیاست بانکی به گونه ای است که فرد پول خود را برای دریافت سود بیشتر در بانک ها می گذارد با ادامه چنین روندی بدنه تولید لاغرتر و اندام بانک ها چاق تر می شود.

انتظار تولیدکننده ها از دولت روحانی این است که در چنین سیاست هایی ضد تولید بازنگری و اصلاحاتی صورت گیرد تا دیگر شاهد تعطیلی و تعدیل نیرو در واحدهای تولیدی نباشیم.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *